Last news in Fakti

29 Май, 2022 11:43 1 430 2

Икономист: Мярката за горивата е нищожна

  • бензин-
  • цена-
  • гориво-
  • мерки-
  • държава

Важно е държавата да влезе в своята роля

Икономист: Мярката за горивата е нищожна - 1
Снимка: БГНЕС

Определено в момента ситуацията е благоприятна за спекула. Важно е държавата да влезе в своята роля, като стимулира домакинствата и битовите потребители за електроенергията. Това обясни икономистът от КНСБ Любослав Костов в студиото на „Събуди се”.

Коментар от него дойде и по отношение на мярката, която предвижда отстъпка за горивата. „Тя е нищожна по своя характер от гледна точка на ефекта ѝ върху джоба на потребителите. Поскъпването е много по-голямо”, отчете Костов.

Дали реално увеличението на пенсиите с 20% ще се усети от хората, икономистът каза: „Тези 60 лв., които досега се даваха, ще продължат. Истинското нарастване на пенсиите е 10%”, уточни той.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Поздрави от Америка

    8 2 Отговор
    Мярката, ще е полезна за пограничните гърци, които ще идват да си сипват горивце и те така! Трябва първо да се помисли за украинците, румънците, турците, гърците, сърбите и т.н. македонци, кучетата, котетата и прасетата и чак след това за българите!
  • 2 Васил

    4 1 Отговор
    Поредната имитация от Кирчо.