Last news in Fakti

29 Юни, 2022 12:57 1 794 12

Бизнесът обвини Петков и Василев за липсата на компенсации за тока

  • бизнес-
  • ток-
  • компенсации

Въпреки ангажимента на кабинета в оставка за средносрочно решение на проблема, точно управляващата коалиция провали решението, се казва в позицията на бизнеса

Бизнесът обвини Петков и Василев за липсата на компенсации за тока - 1
Снимка: БГНЕС

От 1-ви юли предприятията ще плащат поне двойно по-високи сметки за ток, след като Комисията по бюджет и финанси отхвърли предложенията на работодателите за компенсации на електроенергията. Това ще доведе до ръст в цените на стоките за потребителите и ще увеличи инфлацията, се казва в позиция на националнопредставените работодателски организации.

След снощното решение на парламентарната комисия по бюджет и финанси 663 000 небитови потребители на електрическа енергия са лишени от компесаторен механизъм, който да смечки шоковия удар от високите цени. Освен предприятията, на свободния пазар на електроенергия са още бюджетните организации, болници и детски градини, културни институции.

Въпреки ангажимента на кабинета в оставка за средносрочно решение на проблема, точно управляващата коалиция провали решението, се казва в позицията на бизнеса.

Персонално са посочени премиерът Петков, вицепремиерът Асен Василев, както и депутати от "Продължаваме промяната", "Има такъв народ", БСП и ДБ.

Последствията от гласуването - бизнесът остава лишен от компенсации, защото действащите в момента са със срок до 1 юли. Потребителските цени ще продължават да растат, инфлацията и обедняването ще се задълбочават.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СУЗИ

    10 4 Отговор
    УКРАИНСКИЯ ТОК НЕ Е ДОШЪЛ ОЩЕ ТОИ Е ЗА БЪЛГАРСКИЯ БИЗНЕС

    Коментиран от #11

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Лудия касапин

    9 4 Отговор
    И кой е този бизнес...нека позная,Домусчиев,Пеевски,Самуилов,Алибегов и всякакви други Гербаджийски калинки.
  • 5 истина е

    10 1 Отговор
    В държавата ни бизнес няма ,а банда мафиоти иска да печелят за сметка на работниците-роби ,и ползваха боко като донор за пари срещу гласовете на робите им !!
  • 6 киру. и. кукорчу

    12 4 Отговор
    на пуснете страната завинаги !
  • 7 ИНЖ

    1 5 Отговор
    Абе доколкото се сещам - Петков и Василев не са в комисията по бюджет и финанси в НС!?!?!?!
  • 8 Бай Брадър

    4 2 Отговор
    И това , което ви дадоха , е много ...алибеговци !!!
  • 9 ОБЕКТИВНИЯ

    7 0 Отговор
    Алоооо така наречените бизнесмени, не ви ли е СРАМ???
    Колко пари свлЕкохте от държавата и пак ви е малко? Не увеличавате и с лев заплатите, но мрънкате постоянно. Искате помощ за ковид, горива, ток и какво ли още не? Купувате къщи, коли, екскурзии и още и още. Нямате наяждане.
  • 10 ГЕШЕВ ИМАШ РАБОТА! КИРО ЗАД РЕШЕТКИТЕ!!!

    5 2 Отговор
    ПРОСТО КИРО, И КОКОРА ХАРВАРСКИТЕ СА УНИЩОЖИТЕЛИ НА БЪЛГАРИЯ! ЧАК СЕГА ЛИ СЕ ОСЪЗНАХТЕ ЗА ЗЛАТА ЗМИЯ КОЯТО НАЗНАЧИХТЕ В МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ????
  • 11 ЯКО СЕ ЛЪЖАТ ТИЯ ОТ ХАРВАРД!!!

    4 2 Отговор

    До коментар #1 от "СУЗИ":

    ЩЕ ИМАТЕ ОКРАИНСКИ ТОК ГА ДОЙДЕ ИЗМИСЛЕНИЯ ГАЗ ОТ ХАМЕРИКА!!! НА КУКОВО ЛЯТО!!! ПРОСТО КИРО С ЛЪЖА ДОЙДЕ И С ЛЪЖА ЩЕ СИ ОТИДЕ!!!
  • 12 БигириМигири

    2 0 Отговор
    Високите цени на тока за бизнеса са благодарение на Бойко Гербера. Да искат компенсации от Бойко.