Last news in Fakti

3 Август, 2022 08:15 15 878 16

Масови уволнения в най-голямата американска компания, създадена от българин

  • robinhood-
  • влад тенев-
  • компания-
  • съкращения-
  • персонал

Robinhood е основа от българина Влад Тенев

Масови уволнения в най-голямата американска компания, създадена от българин - 1
Снимка: Shutterstock

Популярната трейдърска платформа Robinhood ще уволни 23% от персонала си, тъй като онлайн бизнесът е пострадал поради рязко забавяне на търговската дейност на потребителите. Ръководителят на компанията Влад Тенев заяви на 2 юли, че предишният кръг на уволнение през април (9% от персонала) не е помогнал на компанията да намали разходите. Общо компанията е съкратила над 1000 работни места от началото на текущата година.

Според ръководителя на компанията, уволнението е придружено от по-широка реорганизация на работата на сайта. Влад Тенев отбеляза, че предишният кръг на уволнение през април „не е стигнал достатъчно далеч“, за да помогне на компанията да намали разходите.

Тенев казва, че компанията е увеличила броя на персонала до почти 3900 души през първото тримесечие на 2022 г. от около 700 души в края на 2019 г. Според Тенев, при новите условия компанията работи „с по-голям брой служители, отколкото е необходимо“.

Съкращенията ще бъдат основно в операционни звена, маркетинг и управление на програмите. Тенев ги свързва с „влошаване на макроикономическата среда, инфлацията на 40-годишните максимуми, придружени от широк срив на Cryptorrhniki“.

На 4 август компанията ще бъде домакин на общо събрание, след като служителите ще получат известие за уволнение. През последните месеци редица технологични компании, включително Twitter, Netflix и Tesla, уволниха служители, тъй като са изправени пред забавяне на растежа и заплахата от предстояща рецесия.

Robinhood публикува доклад за резултатите си за второто тримесечие на 2 август. Броят на активните потребители на платформата на месечна база намалява до 14 милиона души, това е 34% по-малко спрямо август 2021 г. Приходите отчитат спад от 44%, до 318 млн. USD спрямо второто тримесечие на миналата година. Към момента компанията остава с 21 милиона активни потребители.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай изДън

    41 10 Отговор
    Миролюбивата американска демокрация и чвеколюбие до това водят, просперитет и радост за хората!

    Коментиран от #2

  • 2 ТоДобре

    65 4 Отговор

    До коментар #1 от "Бай изДън":

    То добре това, ама що за бизнес имаш, 2 месеца намалял обород и айде съкращаваш. Идеята на бизнеса е с едни и същи хора да можеш и в хубави и лоши моменти да работиш и да го разбират и двете страни, че ще има и по-спокойни дни и по-натоварени. Човечност няма и от двете страни вече де.... всеки иска само да получава, без да дава.
  • 3 Механик

    37 8 Отговор
    ВЛАД и РОБИНХУД- колко български звучат, а ?
    Бас държа, тоя крие там, че е българин. И съм убеден, че според него, зад неуспехите му се крие "Путин".

    Коментиран от #10

  • 4 Бибипко

    23 0 Отговор
    На 4 Август ще има банкет, ще поговорим, ще погледнем с надежда в бъдещето, и ще се поуволняваме. Ще бъде весело и разтоварващо.
  • 5 кочо

    12 2 Отговор
    Скоро и у нас и ИТ тата нема да ги подмине
  • 6 Просветен илюминат

    11 4 Отговор
    Има държави в които хората вече няма какво да ядат.
    Какво създават тези ITспециалисти и като няма кой да има нужда от техните продукти от какво ще печелят пари?
    Като се спука балона с долара и за това ще има разбира не една причина,а няколко и сега с тях ви се отклонява вниманието ще има масови фалити,не съкращения.
    Много неща от реалността такава каквато е не ви се показва по медиите.
    Наясно ли сте,че в Америка от 4 американеца един се нуждае от купонна система?
    В Канада 150 000 човека без работа и възможност да си плащат и обслужват кредитите са на палатки и живеят на улицата.
    Светът е изправен пред сериозни изпитания,защото системата се крепи на лъжа,а времената са такива,че това са продължава с тва все повече невъзможно.

    Коментиран от #13, #14

  • 7 Просветен илюминат

    5 1 Отговор
    "Фабрика за мечти" е обобщаващото име за американската филмова индустрия, позната на света от повече от сто години. Това име напълно отразява същността на въпроса - в съзнанието дори на най-наивния човек мечтите са отделени от реалността. Допълват я, но никога не я заместват напълно. През последните години обаче се появи усещането, че цялата американска политика е подчинена на една задача - да промени реалния свят с измислен.

    Коментиран от #8, #15

  • 8 Просветен илюминат

    5 0 Отговор

    До коментар #7 от "Просветен илюминат":

    Реалният свят, в който САЩ, в близкото минало единствена суперсила, са постоянно разтърсвани от икономически кризи, разяждани от немислима инфлация и разцепени по всякакви критерии – расови, идеологически, класови и други. Но те се опитват да представят света на политическите фантазии за реалност.

    В която например президентът на САЩ Байдън е адекватен лидер, а не заложник на игрите на фракциите в Белия дом, поразен от дълбоко изкуфяване. Свят, в който Нанси Пелоси, председател на Камарата на представителите на САЩ, която страда от същата възрастова болест като президента, ще се качи на борда на военния самолет, който външните врагове на Щатите се разпръскват на прах. И последното няма да има значение, резултатът от нейния глупав и суетлив демарш ще бъде само още по-голямо посрамване за американците. Свят на расово и полово разнообразие и хармония, където основната грижа на гражданите е точното изчисляване на стотиците нови видове пол и пълното покаяние на потомците на първите заселници пред съгражданите, които са имали късмета да се родят с различен , по-тъмен цвят на кожата.
  • 9 така са

    5 0 Отговор
    тези компании които нищо не произвеждат а само ползват парите на потребителите и предоставят услици на процент.
  • 10 карамфила

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "Механик":

    Иска ли питане ама добре че В.В.Путин е жив и за некадърността си всички обвиняват него,дори и алцхаймера байдън,ами ако умре и някой по зъл от него попилее света?
  • 11 Владко на татко

    1 0 Отговор
    Свършиха парите на мама и тати, служители в Световната банка!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 ИТспец

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Просветен илюминат":

    Ако свърши хлабя в ИТ сектора просто ще ти открадна твоята работа...

    Коментиран от #16

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Некой си

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "ИТспец":

    Хаха заповядай. И сега търсят хора. Ама мераклии да блъскат по 10-12 часа на строежа нещо няма. А пък п.е.д.а.л.и. като теб пък съвсем. Ааа има 1-2 ама те са за друго.....