Last news in Fakti

11 Октомври, 2022 20:07 1 221 11

„Булгаргаз” предлага по-ниска цена на газа за ноември

  • булгаргаз-
  • цена-
  • природен газ

Окончателно предложение за утвърждаване на тарифата ще бъде депозирано в КЕВР на 1 ноември

„Булгаргаз” предлага по-ниска цена на газа за ноември - 1
Снимка: БГНЕС

„Булгаргаз” внесе в КЕВР заявлението си за утвърждаване на цена за ноември. Тя е 166,14 лв./MWh или 84,95 EUR/MWh, изчислена по фиксинга на БНБ, съобщават от дружеството.

Тарифата е формирана в съответствие с наредбата за регулиране на цените на природния газ. Предложената цена е приблизително два пъти по-ниска от тази на европейските газови хъбове за доставка през ноември, която към 11 октомври 2022 г. е около 160 EUR/MWh.

„Тази съществена разлика се дължи на изключително конкурентните цени, получени в рамките на проведената от „Булгаргаз“ ЕАД тръжна процедура за доставка на природен газ през ноември, както и на възможността да бъдат доставени пълните азерски количества по договорна цена през газопровода IGB", казват от компанията.

Окончателно предложение за утвърждаване на тарифата ще бъде депозирано в КЕВР на 1 ноември, отчитайки котировките на ценообразуващите компоненти към 31 октомври 2022 г. 11 октомври 2022 г.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    6 6 Отговор
    ИЗВИНЕТЕ това не е ли КАПАН за НАИВНИЦИ
  • 2 Бай дъньо

    5 7 Отговор
    Сваляте цени плаща държава та само и само хората да не излязат да ви трепят нейзбежно е само го отлагате.

    Коментиран от #5

  • 3 666

    11 3 Отговор
    Ама как така два пъти по-евтин?!? Нали щяхме да умираме от студ, щеше да свършва газът, руснаците щяха да ни наказват и още ред други опорки. Сега за какво да пишем?

    Коментиран от #6

  • 4 Димов

    16 1 Отговор
    От 336 лв през август до 166 лв през ноември си е поевтиняване наполовина. Сега ще поевтинее ли ТЕЦа? А другите стоки и услуги, които поскъпнаха с оправданието за скъп газ? Комисията за правата на потребителите няма да ги питам. Ясни са ми, както и становищата им.
  • 5 Димов

    10 6 Отговор

    До коментар #2 от "Бай дъньо":

    Плаща държавата = Плаща народа. Държавата само прибира и разпределя, но никога не плаща.

    Коментиран от #9

  • 6 Верно ли

    9 5 Отговор

    До коментар #3 от "666":

    Аз ще ти обясня как така "два пъти по-евтин"! В страницата на Булгаргаз - цена на МВч в началото на 2021 - 26 лв. Сега - 166 лв. Ей така "два пъти по-евтин"!!! Ей сега ги гледах двама ... по Нова как ентусиазирано обясняваха за по-евтиния газ!

    Коментиран от #8, #11

  • 7 Реалист

    6 7 Отговор
    Доста далеч от руския газ който беше 60 лв зa mw. h 166 лв без ДДС и пренос или 240лв на mw.h. Народа ще плати надценката от 200% над руския евтин!
  • 8 Димов

    6 6 Отговор

    До коментар #6 от "Верно ли":

    То, като намаленията по черния петък. В понеделник обувки за 160 лв, в сряда са същите за 340 лв, а в черният петък падат на 220лв.
  • 9 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 5 Отговор

    До коментар #5 от "Димов":

    господин ДИМОВ накрая НАРОДА ще ПЛАЩА
  • 10 Локо-Сф

    1 5 Отговор
    Няма такива лъжци и демагози никъде по света!Защо цените на всичко се вдигат всяка седмица тогава?
  • 11 Трън

    1 5 Отговор

    До коментар #6 от "Верно ли":

    Как да обясниш цената на газа на хора дето се топлят с кюмюр. На мисирките от телевизията им е лесно да лъжат, като аудиторията е пълна с невежи.