Last news in Fakti

13 Октомври, 2022 15:46 1 943 4

Кое събитие събира дрон-експертите в София на 21 октомври?

  • иец-
  • изложение-
  • събитие

В България ще стартира първото специализирано изложение за дронове и безпилотни машини на Балканите - INTER DRONE EXPO

Кое събитие събира дрон-експертите в София на 21 октомври? - 1

Дроновете и безпилотните машини са сред най-светкавично развиващите се технологии. Благодарение на оптимизираното тегло и мобилността си, те са приложими за спасителни операции, картографиране, заснемане, научни цели, опазване на околната среда, охрана и много други сфери. И съвсем не е случаен фактът, че именно те ще бъдат във фокуса на събитието Inter Drone Expo Experts Forum на 21 октомври.

Събитието е част от програмата на INTER DRONE EXPO - първото специализирано изложение за дронове и безпилотни машини на Балканите, което отваря врати в София от 20 до 23 октомври. Международният форум, който ще се проведе под патронажа на българския президент Румен Радев, се организира от Интер Експо Център и Консорциум Международно дрон изложение.

Inter Drone Expo Experts Forum стартира на 21-и октомври, в 10.00 часа. И по всичко личи, че за всеки един икономически отрасъл ще има много полезна информация. Сутрешните часове са посветени на аграрните и земеделски дейности. Експертите ще разгърнат познанията си в сферите на заснемането, картографирането, засяването и много други.

Спедиторски и медицински услуги

Спешните доставки на медицински продукти и куриерските услуги са фокусът на втория панел. Той ще бъде последван от темата за градската и регионална авиационна мобилност. Какво включва това? „Посетителите ще открият повече за инициативите UAM и AAM, предизвикателствата и адаптирането на градската среда за полети с дронове“, коментират организаторите.

Регулации, сигурност и отбрана

Намирайки се в началото на „Златната дрон-ера“, е съвсем логично, че тепърва ще се оформят законодателните рамки. На Inter Drone Expo Experts Forum ще разберем повече за нормативните документи в Европейския съюз за полетите с дронове, категоризирането им и застраховането.

„Управление на въздушното движение на дронове в U-space“ ще ни фокусира в ранния следобед. Ще научим повече за оборудването на дроновете, управлението им, обмена на информация, ролята на местните власти за създаване на U-space.

На българския дрон-форум ще бъде представена Националната научна програма „Сигурност и отбрана“. Заключителната част на събитието организаторите са нарекли не случайно „Балкански дрон форум“. В него освен, че ще бъдат разгледани проблемите на дейностите с дронове на Балканите, ще се развие идеята за създаване на Балкански Дрон форум.

До началото на INTER DRONE EXPO остават броени дни. Всеки, който иска да посети първото специализирано изложение за дронове и безпилотни машини на Балканите, от 20 до 23 октомври, може да закупи билета си през сайта www.interdroneexpo.bg


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ъъъ

    3 2 Отговор
    бла бла бла .. видела жабата,че подковават коня и тя вдигнала ...

    неко сака изкара некой лев
  • 2 Китаец

    1 2 Отговор
    Бай ган я си сака голфо!
  • 3 Българин

    0 2 Отговор
    ТИЯ СА КРАДЦИ! ВСИЧКИ ДРОНОВЕ ДА БЪДАТ ЗАБРАНЕНИ! КАЗАХ!
  • 4 Никола

    2 0 Отговор
    Как кое, войната в Украйна!