Last news in Fakti

22 Февруари, 2023 08:30 495 0

Външнотърговският дефицит на Босна и Херцеговина през януари възлиза на 443 милиона конвертируеми марки

  • външнотърговският дефицит -
  • босна и херцеговина-
  • внос-
  • износ-
  • ес

Покритието на внос-износ за страните от ЕС е 94,6 на сто. Износът на Босна и Херцеговина за страните от ЕС възлиза на 1,024 млрд. KM, което е с 4,2 процента повече от януари миналата година, а вносът възлиза на 1,082 млрд. KM, което е със 17,5 процента повече от януари миналата година

Външнотърговският дефицит на Босна и Херцеговина през януари възлиза на 443 милиона конвертируеми марки - 1
Снимка: ФЕНА

Износът от Босна и Херцеговина през януари възлиза на 1,401 млрд. конвертируеми марки (KM), което е с 5,9 процента повече от януари миналата година, а вносът възлиза на 1, 844 млрд. KM и е по-висок със 7,6 процента спрямо януари миналата година, предаде босненската агенция ФЕНА, позовавайки се на Статистическата агенция на Босна и Херцеговина.

Покритието на вноса и износа е 76 процента, а външнотърговският дефицит възлиза на 443 милиона KM.

Износът за страните от ЦЕФТА през януари е 276 млн. KM, което е със 7,9 на сто повече от януари миналата година, а вносът е 195 млн. KM, което е с 6,7 на сто повече. Покритието на внос-износ за страните от ЦЕФТА е 141,3 на сто.

Износът на Босна и Херцеговина за страните от ЕС възлиза на 1,024 млрд. KM, което е с 4,2 процента повече от януари миналата година, а вносът възлиза на 1,082 млрд. KM, което е със 17,5 процента повече от януари миналата година.

Покритието на внос-износ за страните от ЕС е 94,6 на сто.

Източник: БТА


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА