13 Март, 2023 06:25 746 4

АИКБ връчва за десети път годишните награди "Икономика на светло"

  • аикб-
  • награди-
  • бизнес-
  • икономика

Церемония е от 18:00 ч. в "София хотел Балкан"

АИКБ връчва за десети път годишните награди "Икономика на светло" - 1
Снимка: БГНЕС

Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) ще връчи за десети път годишните награди "Икономика на светло" на церемония от 18:00 ч. в "София хотел Балкан", съобщиха от Асоциацията, предаде БТА.

Целта на ежегодния конкурс е да открои стимулиращи примери за успехи в борбата с неформалната икономика и да отличи водещи институции и личности с активна позиция и принос в ограничаването на сивата икономика. Наградите са част от цялостната дейност на АИКБ за повишаване на обществената нетърпимост към неформалната икономика, поощряване предприемането на активни действия в тази посока и популяризиране градивната роля на бизнеса в обществото за подобряване на социално-икономическата среда.

Призът "Икономика на светло" за 2022 г. ще се присъди в три категории:

- за нормативен акт или административна практика, които водят до ограничаване на сивата икономика и подобряване на бизнес средата и се присъжда на държавна/общинска администрация или на нейни представители за предлагането/въвеждането на нормативен акт или административна практика, които водят до ефективно ограничаване на сивия сектор и подобряване на бизнес средата;

- за личност или организация, допринесла за ограничаване и превенция на неформалната икономика посредством активна позиция и се присъжда на личност, НПО, научна организация, компания, която има задълбочени изследвания по темата, постоянни и активни медийни изяви, или е генерирала предложения за промени в законови актове и/или административни практики и т.н.;

- за журналист или медия, допринесли за промяна на обществените нагласи към нетърпимост към неформалната икономика и се присъжда на журналист или медия за принос в актуалното и многостранно отразяване на проблемите и постиженията, свързани с дейностите по ограничаване и превенция на неформалната икономика, в насърчаване и промотиране на светлия бизнес и формиране на обществена нетърпимост към сивия сектор.

Съгласно приетия регламент, номинации се правят от членовете на АИКБ, социалните партньори, членовете на Обществения съвет "Икономика на светло", медиите.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пълен

    8 0 Отговор
    цирк !
  • 2 Хихихи..

    4 0 Отговор
    "Икономика на светло" си е чист фалит..
  • 3 киро канадеца

    7 0 Отговор
    предлагам стикерче "почтена корупция"
  • 4 Некой си

    6 0 Отговор
    Работил съм навсякъде в различни фирми,браншове и т.н.Никъде не получавах,толкова,колкото пишеше в договора ! Къде е тая "СВЕТЛА ИКОНОМИКА" ! Всичко е айдуклък в кочината,а хората нямат избор тук.Като изпитваш нетърпимост,ще си седиш дома да си броиш трохите ! Това всичко се знае от властимащите,но са зависими от мафията,която ги спонсорира.Колумбия пасти да яде !