Last news in Fakti

18 Юли, 2023 16:13 2 403 7

Кой е новият стар управител на БНБ?

  • димитър радев-
  • бнб-
  • централна банка

От 2001 до 2015 г. работи в МВФ като Старши икономист

Кой е новият стар управител на БНБ? - 1
Снимка: БГНЕС

Димитър Радев e избран на 15 юли 2015 г. за управител на БНБ, тогава започва първия му мандат.

Магистър по икономика, специалност „Финанси и кредит”, Университет за национално и световно стопанство, гр. София; Специализант, Университет Джорджтаун, Институт по външни отношения, Вашингтон.

Той е бил заместник-министър на финансите в шест поредни правителства (1992 – 2001г.), припомня бТВ.

От 2001 до 2015 г. работи в МВФ като Старши икономист, ръководител на мисии за техническо съдействие в управлението на публичните финанси в Департамента по фискални въпроси в МВФ; Съветник по оказване на експертна помощ в сферата на публичните финанси, Международен валутен фонд; Помощник на изпълнителния директор, Международен валутен фонд;

Управителят на Българската народна банка Димитър Радев е отличен с най-високата оценка "А" в годишната класация за централни банкери на авторитетното издание Global Finance четири пъти заедно с имена като Джером Пауъл, Кристин Лагард.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИВАНЧО

    12 2 Отговор
    Дано не краде, защото боко мама ни разкажа.
  • 2 Оги

    15 1 Отговор
    За какво да краде? Заплатата му е поне 50 бона на месец, кола, секретарка и т.н.
  • 3 Едни и същи крадци!

    17 2 Отговор
    Само си връткат баницата, а Гання кърти зимен сън.
  • 4 Последния Софиянец

    15 4 Отговор
    Тиквата си взе и БНБ.От страх пред Възраждане му дадоха цялата власт.
  • 5 Не трябваше..

    12 0 Отговор
    Да бъде избиран този управител.Първо нищо не прави за да увеличава печалбата на БНБ,второ никакъв контрол върху другите банки.Сами виждате с какви печалби се хвалят всяка година и въпреки това постоянно увеличават всевъзможни такси.Но изглежда точно затова е подходящ и удобен.
  • 6 Българин

    10 1 Отговор
    Пак са спазариха, само и само да продължи уйдурмата.
  • 7 овчи мозъци

    10 1 Отговор
    Герберо депесарски боклук да прикрива финансовете престъпления на бб,пеевски дзоган и щайките им .Жална й на майка България .А бе ппдб вие знаете ли с кого си имате работа .За тйх герб и дпс не значи нищо кой е министър председател и министерския дсъвет .Тае владеят структурету иинституциите които ръководят министерския съвет и ,регелатарите и нрадното събръние .Мъкъй мъка мие ппдзб .Приключено е с вас .Покрай герб се приши към герб и дпс които са същинските господари на управлението на държавата .Безсрамни сте идиоти от ппдб