Last news in Fakti

22 Юли, 2023 21:37 5 013 127

Ресторантьорите ще съдят клиента, оплакал се от скъпи пържоли

  • ресторантьори-
  • заведение-
  • пържола-
  • сметка-
  • цена-
  • съд

Според Сдружението на заведенията и Българската асоциация на заведенията мъжът се е опитал "да навреди на конкретния ресторант, с цел да получи своята минутка слава"

Ресторантьорите ще съдят клиента, оплакал се от скъпи пържоли  - 1
Снимка: Shutterstock

Сдружението на заведенията и Българската асоциация на заведенията ще потърсят съдебна отговорност от клиента, който преди няколко дни се оплака, че е платил стотици левове за пържоли, консумирани в заведение на морето. Това съобщават в свое отворено писмо двете съсловни организации.

Според тях мъжът се е опитал "да навреди на конкретния ресторант, с цел да получи своята минутка слава", уточнява БНР. "По съдебен път ще бъде потърсена отговорност и за всеки един подобен случай в бъдеще", категорични са СЗБ и БАЗ.

"Сдружението на Заведенията в България и Българската асоциация на заведенията, принудени от факта, че през последната седмица станахме свидетели на изкуствената ескалация по темата с поръчаните стекове във варненски ресторант, както и от назначената впоследствие проверка от КЗП и тиражираните в медийното пространство твърдения, които не кореспондират с реалната ситуация, изпращаме на вашето внимание нашето официално становище.

На първо място подчертаваме, че подобни скъпи и изключително качествени стекове, могат да бъдат консумирани само в около 10 заведения на територията на Варна. Това е и едно от нещата, които отличават елитните ресторанти. И ако искаме да насърчаваме развитието на кулинарията и предлагането на така наречения гурме туризъм, както вътрешен, така и международен, то по никакъв начин не би следвало да се атакуват умишлено, още повече от държавни институции, ресторантите, които се стремят да предлагат високо качество на храна. Разбира се, на съответната цена", пишат в отвореното си писмо от Сдружението на заведенията и Асоциацията за заведенията.

"КЗП не може да бъде репресивен орган и да взима еднолични решения, основаващи се на непрофесионално мнение по специфични теми, каквато е технологията, свързана с предлагането на висококачествени храни в ресторантите", допълват съсловните организации.

Те настояват за незабавно прекратяване на проверката срещу заведението и обявяването на практиката за продажба на скъпи храни за напълно стандартна и лоялна.

Настояват и за извинение от директора на КЗП, който, според тях е споделил твърдения в национален ефир, които уронват престижа на целия бранш.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 77 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Любопитен

    159 7 Отговор
    А тези които получават разстройство от вашата храна, ако вземат да ви съдят, кво правим тогава?

    Коментиран от #52, #116, #118, #119

  • 3 Точно ако го съдят

    121 12 Отговор
    Тогава заведението им ще пропадне още повече
  • 4 Аре бегай ве Алибегов

    128 6 Отговор
    Плашат гаргите, черпаците идиоти! Тия "шефчета" нещо много си повярваха!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 БОЗА

    105 4 Отговор
    Мутрите имащи се,за ресторантьори и хотелиери откачиха от един автогол...собствената им лакомия ги утрепа...сега някакъв несретник им бил виновен...смях,сълзи и сополи(на грамаж)... ;-)))


    Този коментар изразява личното мнение на автора.То може да не съвпада с позициите на "Факти",като цяло,и на отделни коментиращи в частност,за което БХ(Баклава и Халва)
  • 7 Гаргантюа

    61 2 Отговор
    Да обявим гражданско неподчинение пред съда!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Българан

    110 1 Отговор
    А може ли да не се влиза в тези заведения и да останат с празни маси.
  • 10 Гост от Силистра

    5 42 Отговор
    Да, трябва да го осъдят слка ! Да приложат и менютата на стек хаусите на JW Marriott ! ... ям боб с кюфтета и манджи с удоволствие всеки ден , но това със стековете го разбирам и знам за какво иде реч ..

    Коментиран от #96

  • 11 Гост от Силистра

    1 37 Отговор
    Да, трябва да го осъдят слка ! Да приложат и менютата на стек хаусите на JW Marriott ! ... ям боб с кюфтета и манджи с удоволствие всеки ден , но това със стековете го разбирам и знам за какво иде реч ..

    Коментиран от #79

  • 12 Дрън дрън та пляс

    89 3 Отговор
    пържола с цена за 100гр ...? ми те можеха и и 2 килограмова пържола да му донесат

    Коментиран от #15

  • 13 Маке

    46 9 Отговор
    Чета коментарите и ми е смешно за българите ...те дори наште макета в Скопие знаят как да Не влизат в такива заведения ,в които не им влиза пръста

    Коментиран от #25

  • 14 Би Дж бизнес

    99 2 Отговор
    Поредното доказателство, че бг "бизнесмените" нищо не разбират, а можеха да обърнат ПР-а в тяхна полза и да си направят реклама от класа! Те обаче, какво правя, ще съдят, някой който е казал, че е платил 650 лв сметка и какво!? Казал ли е лоша дума за ресторанта, споменал ли е името, излъгал ли е нещо, което е най-важното???
    Жалък БиДжи бизнес! Ей такива заслужават и хубави ревюта в трипа, щот все клиентите им са виновни!
  • 15 Ами

    33 5 Отговор

    До коментар #12 от "Дрън дрън та пляс":

    Коректно е цените на такъв тип ородукти да са на килограм, както е по света!
  • 16 Татко Барва

    91 3 Отговор
    а тези скъпи и изключително качествени стекове дали наистина такива, или са от фризера на Лидл? Може ли ресторантът да докаже произход с документи?
  • 17 Кен Еф

    87 1 Отговор
    това съдебно дело определено ща поощри българина да посети нашето море, гарантирано. Тези дебилли не осъзнават ли, че сами се закопават? Дори и да съм имал колебания, след тази изцепка няма да стъпя на морето ни поне 10 години
  • 18 РЕАЛИСТ

    91 3 Отговор
    И за какво ще го съдите, бе. Всеки ден някой публикува касова бележка. Недоволен клиент. Всички ли ще съдите. Един за супа от 18 лв, друг за пържола. Преди дни писахте, как жената на Уорън Бъфет със 115 милиарда отказа да плати за кафе от 4 долара, щото и се видяло скъпо, а в "богата" България някакво долнопробно заведение ще пише сметка за 500-600 лв за някаква пържола , опакована в найлон във витрината и това е нормално. Поръчах си пържола във Дарвин ресторант в Лондон в небостъргача на Sky Garden и ми струваше 35 лири. Без коментар.

    Коментиран от #105, #110

  • 19 Пали

    23 3 Отговор
    хресторанта
  • 20 Вече

    77 3 Отговор
    и в заведение да не сядаш. Не стига че не се знае какви боклуци ще сервират, но ако си и недоволен ще съдят ...
  • 21 В България всеки отрасъл

    56 3 Отговор
    е ОПГ,защото няма държава!Вместо тия мошенници да ги съдят за злоупотреба,другите мошенници от бранша щяли да съдят измамения клиент!Ако бяхме бяла държава,той щеше да ви осъди,и с парите всеки ден да си яде развалените ви стекове!
  • 22 Тоя с паржолите е звезда вече

    50 3 Отговор
    Да го съдят, айде де , треперят им мартинките той да не ги осъди, щото не е сиромах, ще им скъса шортите ако се заяждат с него
  • 23 Ром от Лом

    19 1 Отговор
    ми то тва дискриминац бре,
  • 24 Само питам

    39 4 Отговор
    Защо скъпите ястия не ги предлагат в отделно меню ?
  • 25 И на мен ми е смешно

    13 4 Отговор

    До коментар #13 от "Маке":

    Като ви гледам да влизате в Македония на морето, как сутринта колите ви са облепени с лепенки на които пише "вие не сте македонци, вие сте българи, Македония е Гърция"! И много ме кефи другата лепенка със знамето ви и маймунката!

    Коментиран от #37

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 голям рев

    14 40 Отговор
    Ами влизайте в ресторанти дето са ви по джоба! През комунизЪма нямаше голяма разлика в ресторантите и можех да си ги позволя всичките! Сега, като избухна демокрацията и стана капитализъм е нормално, има кръчми за рокфелеровци има и за гавроши, нали за това ручахме жабетата!

    Коментиран от #32, #35

  • 28 Костя

    20 4 Отговор
    А защо водката е на грамаж ,надо да е бутилка
  • 29 Саманта

    57 4 Отговор
    Много интересно как такива скъпи стекове ги държат размразени готови за сготвяне ? Че то ако никой не ги поръча , на другия ден и 10 лева няма да струват . От къде са сигурни че някой ще ги поръча ?

    Коментиран от #34, #53

  • 30 истината

    12 13 Отговор
    Минутки слава ама за ресторанта . И една добра реклама .
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Българин

    3 25 Отговор

    До коментар #27 от "голям рев":

    Точно.

    Тези, които могат, знаят и печелят, ще ходят по хубави ресторанти (ако искат).

    Тези, които пак искат някой да им "даде", докато се излежават и се занимава с глу пости - в къщи.

    Коментиран от #62

  • 33 цитирам и подкрепям

    12 48 Отговор
    "Първо: разбрахме, че нито онзи, дето ги е ял, нито репортерите на всички национални ТВ медии правят разлика между пържола и стек. А тя разликата е голяма - като за начало - колкото между прасе и крава!
    Второ: разбрахме, че е достатъчно да надиплиш 20-левки в сметката - ама точно по 20 да са, за да се превърнеш в национална новина.
    Трето: разбрахме, че колкото и нечленоразделен да е онзи, дето ял пържолите, щото искал да се похвали, че няма проблем да ги плати, всички медии ще излъчат невнятната му реч.
    Четвърто: макар от самото видео да става ясно, че ресторантът и неговият мениджмънт напълно коректно са предоставили информация за цената и изрично са предупредили клиента, че става дума за цена на 100 гр. сурово месо, сега Комисия за защита на потребителите ще им прави проверка.
    Пето: Ако всеки пиян, който твърди, че е станал жертва на бърза помощ или на полицията; всеки бачкатор с няколко пачки в джоба, гордо платил вечерята си и записал плащането на видео; всеки манипулатор, който направи бум във ФБ с каква да е лична история може да се превърне в тиражирана многодневна национална новина, изобщо не бива да се чудим, че от трибуната на Народното събрание се лее най-примитивният език, някога използван в тази сграда. Нивото на новините е заложено още там - от високата трибуна.
  • 34 Ами

    3 25 Отговор

    До коментар #29 от "Саманта":

    Те се слагат за зреене при определени условия и могат да изкарат буквално седмици. Не ги мисли.

    Коментиран от #38

  • 35 Мариела

    40 1 Отговор

    До коментар #27 от "голям рев":

    Ами да сложат табела с менюто и цените както в Турция бе . Да знае човек къде да седне .

    Коментиран от #39

  • 36 Румен

    37 2 Отговор
    Закривайте това заведение. Пържолите може да са от хора
  • 37 Маке

    1 6 Отговор

    До коментар #25 от "И на мен ми е смешно":

    Приятна почивка ти желая. Ние извън нашта царина не отговаряме за други хора като българи,гърци или срби
  • 38 Саманта

    36 3 Отговор

    До коментар #34 от "Ами":

    Като узреят с червеите ли ще ги ядат ? Или и те влизат в грамажа ?

    Коментиран от #40

  • 39 ами ти като седнеш

    5 25 Отговор

    До коментар #35 от "Мариела":

    и видиш менюто, не разбираш ли, че не си за там?!?

    Коментиран от #44

  • 40 Ами

    3 13 Отговор

    До коментар #38 от "Саманта":

    Виж сега, като не ги разбираш нещата се ориентирай към плетенето, пък ако и то не ти се удава виж там нещо ставай инфлуенсърка.

    Коментиран от #42

  • 41 ненормалняци

    31 3 Отговор
    След като пръжолите 600 кинта - бирата по 50 лева ли е ?
  • 42 Саманта

    17 4 Отговор

    До коментар #40 от "Ами":

    А ти защо си мислиш че разбираш . Прясното месо да не ти е кашкавал !

    Коментиран от #54

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Мариела

    32 1 Отговор

    До коментар #39 от "ами ти като седнеш":

    Мисля че от ресторанта нарочно са се изгаврили с хората .
  • 45 може ли статистика

    33 1 Отговор
    Колко хора във Варна обядват такива стекове на ден ?
  • 46 гадно е

    4 18 Отговор
    когато разбереш, че си лузър в тоя живот!
  • 47 истината

    42 1 Отговор
    Във Варна има много заведения където никой не влиза . Само в морската градина има сигурно над 30 заведения , ама клиенти има в три . Останалите май само перат пари . За това и цените са такива .
  • 48 даа

    44 3 Отговор
    Чудесен начин за привличане на клиенти! Първо ги обираш и ако не са доволни ги съдиш.
  • 49 Простите черпаци как ще го направите

    40 3 Отговор
    Сметката толкова ли е, да е излъгал с нещо? Алчни и нагли сте искате да забогатеете наведнъж, пък после защо няма балъци за доене!
  • 50 А бе

    8 31 Отговор
    тъпият но нахален мингяч си го заслужава, да научи български език и да чете, ясно е написано и в много заведения е така, но когато си тъп се получава така!
  • 51 По-гадни и

    31 2 Отговор
    долнопробни заврдения от българските няма!
  • 52 Милен

    18 1 Отговор

    До коментар #2 от "Любопитен":

    Ще дойдеш при мен да ти направя истинско барбекю да нямаш проблеми, аз на ресторант не ходя
  • 53 Всичко

    32 2 Отговор

    До коментар #29 от "Саманта":

    съхраняват във фризера,и в края на сезона ще Ви го сервират,като прясно охладено!
  • 54 Ама

    6 14 Отговор

    До коментар #42 от "Саманта":

    Много си остроумна ,кога ядеш наденица как е на грам на сантиметър ,или както дойде,въпросът е да има сос

    Коментиран от #56

  • 55 Добра е цената

    29 2 Отговор
    на пържолите,при 9% ДДС!
  • 56 Саманта

    21 1 Отговор

    До коментар #54 от "Ама":

    Наденицата е едно , пръжолата съвсем друго . Ако имаш предвид суджук - то той се суши . Пръжолата - не . А иначе прясната наденица има поне сол и може да трае няколко дни , а пръжолата няма нищо . Още повече претендиращата за първокачествен стек .
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Гоуст

    23 2 Отговор
    Първо: на заведението трябва да се направи проверка не само от КЗП, а и от НАП, Санитарен Контрол и другите институции на които ТОВА ИМ Е РАБОТАТА. Ако заведението е ОК не трябва да се притеснява. Второ: на всякъде по света заведенията са с категории получавани за обслужване, кухня, хигиена, продукти, меню, приготвяне на храна( распективно готвач) и съответната ЦЕНА НА ВСИЧКО ПРЕДЛАГАНО от конкретното заведение( всички храни, напитки, сервиз). Никъде няма продукти за гурме ресторант с Мишлен звезда съчетани с евтини храни и напитки. Има ИЛИ едното(скъпо ) ИЛИ другото (евтино)
  • 59 Всеки има свободното право

    25 1 Отговор
    Да изрази мнение, затова са тези социални мрежи, ако клиента им беше азис щеше да яде безплатно и да прави клип за реклама, но когато не им изнася щели да съдят клиентите си, по добре никой да не ходи да им яде боклуците, че може да си тръгне с призова от съд, дори ако е получил развалена храна
  • 60 Казуар

    22 2 Отговор
    Скъпите стекове от златни телета са половината с тлъстина и големите ценители трябва да са големи хищници за да изяждат 500-600 грама.
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Човекът се е похвалил със сметката бе

    31 2 Отговор
    Тъпунгери...тука сме свободна държава, никой не може да забрани на човек да си снима касовите бележки отвсякъде ..

    Коментиран от #126

  • 65 Тръгвам с везната

    30 2 Отговор
    Да им меря грамажа и всичко на видео ще записвам. Някакви тъпи същества нещо се взеха много на сериозно. По мое време готвач ставаше само такъв от който друго не ставаше. В ТОХа бяха отпадъка на обществото. Говоря за мъжете там, не за жените. Мастър шеф били......ох божкееее готвачи 101 категория труд
  • 66 Те трябва

    26 2 Отговор
    Да го хранят безплатно поне две години заради тази реклама дето им направи
  • 67 Делото Пържола

    32 1 Отговор
    Ще завърши със закриването поне на 50-80 заведения
  • 68 Една банка 113гр. 4 унции черен хайвер

    34 2 Отговор
    Топ качество от белуга или есетра с око 3 ММ тези ресторантьори - селтаци имат ли идея колко струва ?..... Ако този стек който показаха по телевизията минава за лукс с тези жили и някакъв умник говори за мраморна структура просто ми идваше да се удавя ей .... Пълен абсурд е всичко в България и това е щото най простите хора все с ресторантьорство се занимават
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Хаха

    3 34 Отговор
    Тоя цървул и всички убитаци като него, що не мрънкат, че дрехи на Армани, Гучи и др са по 500 евро и нагоре а в турция на сергия са 5лв що не мрънкат, че Бугати, Бентли и др са по милон евра а техните опелчета и хондички са по две хиляди лева, що не мрънкат, пе има козунаци от 5лв и от 150лв..... Всяка жаба да си знае гьола!

    Коментиран от #72

  • 72 цървули са Тея в ресторанта

    33 0 Отговор

    До коментар #71 от "Хаха":

    Щото като им гледах на записа чиниите и инвентара ми се доплака..... И другият въпрос е категоризацията на обекта ? Да чу случайно колко звезди е това заведение а?
  • 73 Основният въпрос е:

    32 2 Отговор
    Категорията на заведението предполага ли подобни цени ? Ако е една, две, че даже и три звезди категорично НЕ !!!! . Стека колко му е доставната цена няма никакво значение. Може и на кайма да си го мели и "принцеси" да си прави ако иска собственика. Важна е единствено Категорията на заведението и правилното отразяване в ценоразписа !!!! А такива велики уж мастър шефове дето са си сложили името на заведения 2 звезди да ме извиняват.....цената не е продукта нито готвача и това нашите пишман разбирачи ресторантьори не разбират и не искат да разберат. Не може в едно заведение и дюнери да продаваш и черен хайвер....
  • 74 Майко мила, майко мила

    30 0 Отговор
    СЗБ и БАЗ.
    "Сдружението на Заведенията в България и Българската асоциация на заведенията....... нещо като Балкан Турист Слънчев бряг ......само че сега са 20 % поне, криминално проявени
  • 75 Клиент

    30 1 Отговор
    А бе тия нормални ли са..От утре няма да стъпя в ресторант който е в тяхната верига. Със сигурност ресторантите на Алибегов.
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Хахаха

    27 1 Отговор
    А заведението защо не покаже сертификат за произхода на месото, за да докаже ,че е от скъпото.
  • 78 Автото

    13 2 Отговор
    Един прост човек , чието мнение не одобряваме каза :Вашта и ресторантьорска ненаядена да ........Прост човек.
  • 79 Българин

    26 2 Отговор

    До коментар #11 от "Гост от Силистра":

    Кво разбираш ве? Няма нито един ресторант по тия земи със звезда Мишлен! Всичките тея гуру черпаци по телевизията са на ниво леличка в обществан стол, разсипваща храната. Кво ще съдят? Цената е за порция според законодателя, не за 100 грама.

    Коментиран от #90

  • 80 Значи

    17 0 Отговор
    Хем алчни, хем нагли !
  • 81 До Една банка

    21 0 Отговор
    Ами те на това разчитат - че ще говорят врели-некипели, а другите понеже не разбират, само ще цъкат с език, и ще плащат баснословните цени !
  • 82 Никакво значение няма

    34 2 Отговор
    Каква била европейската или индийската или Варненската практика ! С две думи, цената в менюто е била за 100 гр. и това си е живо подвеждане. В менюто цената трябва да е за порция и да има посочено тегло на порцията. Такива са изискванията, това е положението.... КЗП веднага.........пържолите се таксували на 100 грама, а така в сметката фигурирали 14 порции. Туристите осъзнали това, когато дошло време да платят......... Със сигурност някой трябва да бъде съден но категорично не и клиента.

    Коментиран от #94

  • 83 Конфликт

    12 1 Отговор
    С оплакване. Първо КЗП,щото от МВР са препратили клиента. В задънена улица е - има престъпление измама. Прокуратурата нищо. Сега ще го съдят, че го измамили. В Страсбург бгн после сигурно ще плати на клиента от Холандия-Нидерландия щото е измамен от мутри.
  • 84 С бокинг

    9 2 Отговор
    Лъгаха резервация с куче, платих. След като неотидох- управителката нареди не може, махнаха от сайта им думата куче. КЗП заключи около 2 месеца има плащане към офшорен подизпълнител и невръща парите от непоказване на услуга. Управителката щеше да ми върне но недошли при нея. От доклада на КЗП ни при МВР ни при прокурор. Мошеници с ресторанти и хотели. Поне беше евтино.
  • 85 Стана ми интересно и сега погледнах

    23 0 Отговор
    МАЦУ Бичч Вурна
    Крайбрежна .... Места 200 вътре/ 300 вън.... Нещо от типа Наргиле Гюбек, Шише Джам Диван близичко до пясъчника и нито е бутиков ресторант нито нещо особенно и малко го удря на Ууунея с надуваемите кукли. И точно на плажа тамън за стекове на 40 градуса. Ама и верно бая слънчасали хора има. А менюто просто е сбирщайн от сладолед във фунийка до шкембе чорба с дъх на праскови
  • 86 Правила

    6 2 Отговор
    Има, а клиентите недоволни от големите пари дето им ги вземат и неимсе полагат. Мошеници. Що горят пожари и заведения. Докога.
  • 87 То остави ами

    11 1 Отговор
    Тва май е със статут преместваем обект ....няколко сляни в един
  • 88 Като

    8 1 Отговор
    Пламнат юли та до септември пета година . Докога недоволство. Постоянно в стачка и кавги, строежи , камьони, пияници, а на тв щастие вижте кмета са изкъпа, аде рибна чурбичка, с Николета селфи и американците дойдоха
  • 89 Имашие и

    6 1 Отговор
    Боко се хвали лапа кифтета в народното събрание да го съдът по неотложност, двоен стандарт, и Гешев се хвали от резиденция "" собствен нужник""
  • 90 Боко

    20 1 Отговор

    До коментар #79 от "Българин":

    Като е на грамаж храната в ресторанта,мога ли да си поръчам стек 50 гр.?
  • 91 Ами

    7 1 Отговор
    Белослава пак ще се напие
  • 92 Списъкът

    4 2 Отговор
    С Пламен пържолите и Боко кифтаците, Белослава пяната, Рашков дс
  • 93 Кила

    5 1 Отговор
    Ресторантьорите по сто кила с празни джобове, сезона предстои . Трябва и специалитети да сложат . По грамотно малко.
  • 94 Точно!

    22 1 Отговор

    До коментар #82 от "Никакво значение няма":

    Като си поръчаш супа или таратор напр., стандартната порция е 300 грама. Детето ми не може да изяде и половината, та по тяхната логика дали да не поръчам за две деца по 100гр. и за двама възрастни по 200гр.? Потрес, лакомия, подвеждане и подигравка с клиентите!
  • 95 Турчин

    16 1 Отговор
    Българските "бизнесмЙени" си правят харакири по този начин (клиент се оплаква и го съдят) ама толкова са прости като галоши бизнесмЙените че не знаят какво си причиняват. КЛИЕНТЪТ Е ВИНАГИ ПРАВ! Ех, каквото сам си направиш...както и да е. Да продължават така.

    Коментиран от #104

  • 96 Бачо Киро

    23 1 Отговор

    До коментар #10 от "Гост от Силистра":

    Мхм, бастун. Има законодателство. Не си в месарницата, а в ресторант. Цената трябва да е за порция и с грамаж. И по 150 евро томахоци сме яли, не в тея коптори, винаги си пише - 1200гр суров и цената. Тея тарикатщини само по нашите меридиани, после се чудят що няма клиенти...
    Ще съдят дедовия, на кого ги разправят...
  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Да попитам всички Бг шеф-мастъри-"Мишлен

    10 1 Отговор
    Къде сетвирате стек от меча лапа на мечка Гризли?
  • 100 Все тая

    11 1 Отговор
    В Български ресторант качествен стек. Ок, по Коледа стават чудеса, ама сега е юли месец 🤣
  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 дядото

    8 0 Отговор
    и това поведение особено се засили с появата в рб на един нов посланик.той обаче в друга страна е вършил и много други смущаващи неща.
  • 104 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    0 4 Отговор

    До коментар #95 от "Турчин":

    Не си правят харакири....това са същите клонове и кланове на дс,които са произвели...едните са произвели тези Бифтеци от говеда гледани на 1000метра в стара планина и вие им казахте името,а аз съм ги чистил и гледал 2-3 пъти да подчертая ,безплатно....Но,както казваше един ,който почина.....Тази успя да изгони и този,който и работи БЕЗплатно.........та ,говедата не са нищо особенно.За тези години вероятно е направено Стадо.Те са с по скъпо месо от нормалните кравички,които са за мляко.Тези Ангъси с млякото си хранят телетата.живеят на открито.Хубаво е да имат кучета Каракачаски овчарки срещу вълците горе,но тези животни са разбойници и с тях внимателно....Кравите са 500-700 кила....ЕЛ.пастиризадължително ,много са яки и са бая опасни.Вие породата покрай шефовете кулинари я знаете повече от "чистача" на Крави Ангъс....Преди години като ги бяха докарали съм ги гледал 24ч в обор...И тази опитност я имам,хахахах!Горе долу вече ми е ясно кой стои в дъното натази трагикомедия и ви плаши с адвокати...На нея и бях казал,че държавата е по силна от всеки неин адвокат...та затова налитат на обикновенни баровци........Навсякъде е дс,дори при "супер готвачите ви" от тв......е...м ти бг!Тази порода за да е с чиста линия трябва да се осеменява от един бик или спермата му....Така във времето се получава "Чиста линия".НЕ Е ПРОСТА РАБОТА,като да си купиш пластмасов мерцедес.....И после да му слагаш държавен бензин.....
  • 105 Батко ти и другите писачи тук

    4 12 Отговор

    До коментар #18 от "РЕАЛИСТ":

    Изобщо не сте наясно какво пишете тук.Такъв стек съм хапвал преди 22г.в Прага и дори цената беше по-скъпа наистина е адски вкусен но това не е за всеки гурме.Да се е научил да чете бай Индиец нама как да се направят два еднакви по грамаж стека и за това цената е за 100г.Това са рядки породи отгледани свободно в много чиста среда и за това месото е адски вкусно крехко и сочно.И ако си опитвал повярвай ми няма как да те излъжат с пържола от Лидъл.Те и Фераритата са скъпи гледам не ги карат много.В петък бях да си празнувам рож.ден в ресторант в Пловдив сега ще кача снима да видиш каква е цаната там.Така, че няма измама те и трюуфелите се продават на грамаж като някой стигат дори до над 1000€ за кг.

    Коментиран от #107, #111, #120

  • 106 Ето на

    3 1 Отговор
    Как плямпате като не сте в час.

    Коментиран от #117

  • 107 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    3 1 Отговор

    До коментар #105 от "Батко ти и другите писачи тук":

    Като има.........да дават такива пари за гъба Трюфел.....Ти гъби береш ли,ядеш ли???Или само в ресторант.Трюфел е латинска шашма за да отличи,своите от гоите.Едно време на тоз дет му броят лебедите за му донасяли и най големите риби и най големите манатарки и жените преди омъжване....Сега поне можем да ядем нормални гъби засега .Месото не е толкова по-вкусно за този ,който яде месо.то изглежда ,като месо от диво животно.трябва марината да се накисне както се накисват месо от диво животно.Подобре си отгледай сам животно иимай Сърце да го убиеш и изядеш.Да не би Ферари да върши повече работа от лада с багажник,а???Не очаквах ,че има толкова сноби в бг....То си заслужава да им направиш ресторант....
  • 108 Хари

    11 1 Отговор
    Ако поискат фактурата за доставка сто процента ще се окаже ,че е обикновенно телешко месо

    Коментиран от #109

  • 109 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    2 3 Отговор

    До коментар #108 от "Хари":

    Такива Документно са изрядни!Напротив може да е обикновенно телешко,но ще имат документ и то реален за.........ангъс.Документа не е проблем.Всеки случай не мислете,че ангъс ядат някакво специално сено........вижте в стара планина какво има това ядат.....единственно от мерите горе махат Чемериката с едни специални иструменти метални защото чемериката има дълъг корен и е отровна за говедата.Това са по проекти на ЕС.Най вероятно дълбоко заровен в дъното на проблема,който се разисква е онзи от едно варненско село....В бг,всичко за,което се пише и говори е дс-Запомнете това е аксиома.
  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 Баща ти

    3 0 Отговор

    До коментар #105 от "Батко ти и другите писачи тук":

    И като се събуди,чаршафът мокър!!!
  • 112 За протокола

    7 0 Отговор
    Близо килограм и половина месо за три порции е страшно много! Така, че явно там е надписано. Не може и да се е стопило, защото това месо няма толкова мазнини.
    Освен това, не е сигурно дали изобщо е това, за което го представят. Единици у нас са разбирачите, които биха разбрали какво точно са им сервирали.
    Изобщо, ясно е, че при този начин на работа не може да се гарантира нито количеството, нито качеството на сервираното ястие и това, в комбинация, с неясното обявяване на цената, е отлична комбинация за осигуряване на свръхпечалби. Би било интересно да разберем колко често подобни "рибешки очи" се консумират в този ресторант.
  • 113 Факти

    11 0 Отговор
    Всички ресторантьори са изроди, скъпи цени, стари продукти и мазнини, нищо не се изхвърля а се дава на хората да го ядът, по ниски грамажи, мръсотия и невежество. Не ходя по заведения в България! Ако има някой нещо по различно да каже, да отиде на ресторант, които и да е в Испания или Италия и тогава ще говорим. Там са ресторанти и ресторантьори,тука са клоаки и дива алчна селяния! Щом в пет звезден хотел в Бългрия ти дават претоплени полуфабрикати...които му харесва да ходи, но ни правят на балъци!
  • 114 Никой

    4 0 Отговор
    Комисията КЗП предупреди ,че заведенията колкото и да им се иска да са " луксозни " не могат да предоставят в менюто си храна по цена на грамове. Цената на предлаганият продукт с обявени грамове трябва да е приготвена а не по грамове на суров продукт. Прав беше " холандеца " от маалата,че са платили за цяла крава. Но ако знаеше да чете ?
  • 115 Лицемерие

    3 0 Отговор
    И кво май КЗП се изказаха в негова полза,ще даже и му отсъдиха обезщетение
  • 116 Баба Вуна

    7 0 Отговор

    До коментар #2 от "Любопитен":

    Ами вечно ще са затворени.На всички им е ясно,каква е хигиената в нашите заведения.А има и предване,Кошмари в кухнята.Жалко но да не се правят на невинни,че целия ми трудов стаж мина през тези кухни,много добре зная, какво е и какво ти нарежда шефа.Стига вече излишни оправдания на ресторантьорите,стават жалки.А тях,кой ще ги съди като работиш и не ти плащат,колкото часа си висял в тази кухня или изобщо в заведението.Отдавна трябваше да ги почнете с голямата метла,много закъсняхте!
  • 117 Местния Козар

    6 0 Отговор

    До коментар #106 от "Ето на":

    Ок де, ама трябва тоя стек да е бил над 1кг, щото излиза 460лв на кг.....аз такъв стек килограм не съм получавал никъде из цяла Европа и Скандинавия, вкл. Англия и Ирландия, явно тук ти сервират на великани.......
  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 120 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 121 Е прекаляват

    7 0 Отговор
    Обичайно рибай стековете се внасят,като всеки един е в индивидуална опаковка с написан грамаж и страна на произход.Може грамажа да е различен,но предварително е ясен Тези сега врякат защото,ще им се развали далаверата.И такива огромни говежди парчета от по половин кг ,друг път.А сметка в бройки в касовия бон ,а не на грамаж както са писали в менюто е заблуждаващо.
  • 122 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 123 Морски

    5 0 Отговор
    Алчни и гнусни ресторантьори.
    Да им вдигнат ДДС-то на 50%
    Да ги проверяват всички контролни органи.
  • 124 Някой си

    3 0 Отговор
    За кое??? че показа истината ли? а цял свят ви се смее, хора от цял свят показаха цената на месото, смях и резил сте всички черпаци с измислени имена. Чакайте клиенти......ама само ще си чакате. После що хората са на море в Гърция и къде ли не.
  • 125 Само така

    4 0 Отговор
    Съдете ги, бийте ги на влизане и излизане от кръчмите, плюйте им в храната. Абе вие знаете как да се отнасяте с клиентите. Няма да ви уча.
  • 126 Ник.а

    0 0 Отговор

    До коментар #64 от "Човекът се е похвалил със сметката бе":

    Ти нещо не си разбрал,бре ..
    Не го съдят затова. Иди се осведоми и ела пак да дрънкаш
  • 127 Отношение към клиента

    0 0 Отговор
    И очаквате да имате клиенти????