Last news in Fakti

28 Ноември, 2013 16:32 749 0

Над 4,1 млн. лева дадени от ЧЕЗ за подмяна на увредени при кражба кабели в София

  • чез-
  • кабели-
  • кражба-
  • увредени

Отстранени са щетите по електроразпределителната мрежа вследствие на обилния снеговалеж и е възстановено захранването на всички клиенти

Над 4,1 млн. лева дадени от ЧЕЗ за подмяна на увредени при кражба кабели в София - 1
Снимка: ЧЕЗ

ЧЕЗ Разпределение България инвестира над 4,1 млн. лева в ремонт на 221 км увредени при кражби кабели  на територията на София в периода от януари до ноември 2013 г. На 5 декември компанията ще приключи ремонтните дейности за подмяна на 79 км кабели в проходим колектор на подстанция „Модерно предградие“ в столицата. Благодарение на инвестицията, която е на стойност 1 милион лева, ще бъде подобрена сигурността на електрозахранването на близо 180 000 клиенти на дружеството.

„Покриването на щетите от посегателства на съоръжения отнемат ценен инвестиционен ресурс за развитие на мрежата и подобряване на качеството, което ощетява клиентите ни. Това е сериозен проблем не само за компанията, но и за цялото общество“, каза Петър Докладал, регионален мениджър на ЧЕЗ за България на пресконференция на компанията.

От ЧЕЗ отчитат повишаване на потреблението в домакинствата през последните три студени дни. Това обаче не е повод за притеснение от страна на потребителите за евентуално повишаване на фактурите за изразходвана електроенергия, заяви Виктор Станчев, директор "Експлоатация и поддържане" в "ЧЕЗ Разпределение България.

Изводът за потреблението в Западна България може да бъде направено, като се разгледат товарите на електроразпределителното дружество. Потреблението през този ноември е с около 10% по-високо на базата на сравнението с ноември 2012 година.

 

Компанията представи и актуалното състояние на електроразпределителната мрежа след обилния снеговалеж в Западна България на 27 ноември. Вече са отстранени щетите по електроразпределителната мрежа и е възстановено захранването на всички клиенти на компанията. Вследствие на тежката метеорологична обстановка през нощта на 27 ноември аварираха 4 електропровода в района на гр. София. В областите Враца, Монтана, Перник, Кюстендил и София област имаше клиенти с частично нарушено електрозахранване.

„Работихме денонощно в постоянен контакт с местните власти и Гражданска защита. Благодарение на мобилизацията на аварийни екипи успяхме да реагираме бързо и да отстраним щетите по мрежата във възможно най-кратки срокове. Осигуряването на надеждно и сигурно електрозахранване за нашите клиенти е приоритет от първостепенно значение за нас,” каза Виктор Станчев, директор „Експлоатация и поддържане“ в ЧЕЗ Разпределение България.

ЧЕЗ разполага с 270 екипа, оборудвани с техника и материали за отстраняване на авариите. Служителите на ЧЕЗ са снабдени с всички необходими съоръжения, инструменти и лични предпазни средства. В случай на извънредни обстоятелства и природни бедствия компанията може да мобилизира общо 1100 човека.

ЧЕЗ припомня, че клиентите могат да подават сигнали за аварии на денонощната информационна линия 0700 10 010 на цената на един градски разговор. В случай на промяна в актуалната обстановка компанията ще подава своевременно информация за състоянието на електроразпределителната мрежа на обслужваната от нея територия в Западна България.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА