Last news in Fakti

27 Ноември, 2023 12:05 4 056 4

Еднократна помощ от 148 лв. ще получат над 45 000 домакинства

  • ток-
  • помощ-
  • домакинства

Условие за изплащане на средствата е домакинствата да не са получили финансова подкрепа за предходния отоплителен сезон

Еднократна помощ от 148 лв. ще получат над 45 000 домакинства - 1
Снимка: БГНЕС

През декември нови 45 700 домакинства ще получат от Агенцията за социално подпомагане еднократна енергийна добавка от 148 лева. Средствата са за компенсиране на високите сметки за ток и парно и повишената инфлация през миналия отоплителен сезон, уточнява БНР.

Добавката по проекта „Подкрепа за уязвими домакинства“, финансиран с европейски средства, се насочва целево към хора с увреждания, тези със 100 процента намалена работоспособност и хора на възраст над 75 години с 90 и над 90 на сто степен на увреждане.

Условие за изплащане на средствата е домакинствата да не са получили финансова подкрепа за отопление през предходния отоплителен сезон. Добавката от 148 лева вече бе изплатена на 320 хиляди семейства с деца и ниски доходи.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Факуракис

    4 1 Отговор
    Всичко в ганчоЛанд е ала бала барабар с гъбарите
  • 2 Евро РОМ

    4 0 Отговор
    КражбА колко мое и тва е...
  • 3 Хасан

    4 0 Отговор
    трябва дасе пумага и на мауцинстътъ
  • 4 Съд и растрел

    2 0 Отговор
    С 74 евро ще си вземат храна от веригите за 10 дни да им стигне