Last news in Fakti

12 Февруари, 2024 19:31 1 226 1

Предстои вторият годишен Международен форум, който ще събере бизнес лидери от цял свят

  • казахстан-
  • астана-
  • форум

Той ще се проведе в Астана на 13 и 14 юни

Предстои вторият годишен Международен форум, който ще събере бизнес лидери от цял свят - 1

На 13 и 14 юни 2024 г. в Астана под председателството на президента на Казахстан Касъм-Жомарт Токаев ще се проведе най-голямата международна конференция в региона - Международният форум Астана (AIF). Въз основа на успеха на първия форум от 2023 г., тазгодишното събитие ще предостави на световната общност изключителна възможност да се обедини отново пред нарастващите предизвикателства за глобалната сигурност, стабилност и просперитет.

През 2024 г. Международният форум Астана ще събере висши правителствени делегати и бизнес лидери от цял свят, за да обменят мнения по най-належащи съвременни въпроси и да определят нови области на сътрудничество.

Като се има предвид успеха на форума през 2023 г., в който участваха повече от 5000 делегати от над 50 държави, включително държавни глави, водещи световни политици, бизнес лидери и обществени дейци, AIF-2024 отново ще се съсредоточи върху четири основни области: външна политика и международна сигурност, международно развитие и устойчивост, енергетика и изменение на климата, икономика и финанси.

Тези насоки ще послужат като основни теми на интензивни двудневни панелни сесии, дискусии и специални възможности за работа в мрежа, чиято крайна цел е да се постигнат практически резултати за съживяване на мултилатерализма и нови възможности за двустранно партньорство.

Коментирайки старта на подготовката за Втория международен форум в Астана, президентът на Казахстан Касъм-Жомарт Токаев отбеляза:

«В епоха, белязана от поляризация и фрагментация, продължаващите икономически и геополитически сътресения могат да подкопаят основните принципи на сътрудничеството и взаимното уважение. Много съм горд, че чрез Международния форум Астана Казахстан помага за защитата и укрепването на международната система на този ключов етап.

Под лозунга «Вдъхновяване на хората чрез обединяване на нации: създаване на по-добър свят заедно», AIF-2024 възнамерява отново да раздвижи световната общност, предлагайки нови перспективи и съвместни решения на най-важните проблеми, пред които е изправено човечеството днес.

Казахстан отдавна е важен мост между Изтока и Запада. Тази стратегическа позиция в света – географска, културна и политическа – ни позволява да организираме важни дискусии и да насърчаваме добра комуникация между водещи политици, бизнес лидери и общественици от цял свят».

Международният форум Астана-2024 е крайъгълен камък за Казахстан на световната сцена, тъй като тази година страната ще председателства няколко водещи международни организации наведнъж, включително Шанхайската организация за сътрудничество, Съвещанието за взаимодействие и мерки за доверие в Азия, Организацията на тюркските държави, Ислямската организация за продоволствена сигурност и Международния фонд за спасяване на Аралско море.

Регистрацията за събитието вече е отворена, заинтересованите страни могат да се регистрират на следния линк: https://astanainternationalforum.org/


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Номад

    1 0 Отговор
    Алға, Қазақстан!Мир и благополучие в целия свят!