Last news in Fakti

18 Февруари, 2024 14:43 3 679 67

Путин за минусите на германската икономика

  • владимир путин-
  • германия-
  • русия-
  • икономика-
  • политика

Германия губи конкурентоспособност без руски енергийни ресурси

Путин за минусите на германската икономика - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Германската икономика е стабилна, но без евтина енергия от Русия тя губи конкурентоспособност. Това подчерта руският президент Владимир Путин в интервю за журналиста Павел Зарубин.

"Конкурентоспособността се губи или вече е загубена, поради факта, че е изградена на сравнително евтини руски енергийни ресурси. Въпреки че, дори когато те бяха сравнително евтини, ние пак казвахме, че е твърде скъпо", припомни Путин.

Въпреки това, според него, германската икономика е стабилна: тя „е способна да съществува и да се развива дълго време и тук няма да има катастрофа“. „Фундаменталните основи на германската и европейската икономика са много, много солидни“, отбеляза руският лидер.

Путин каза, че германските власти вредят на бъдещето на икономиката чрез вътрешни политически борби. "Там се води доста сложна вътрешнополитическа борба. Кой на какво се опитва да заложи, за да остане някой на власт - някой да дойде на власт", отбеляза Путин.

„Днешната политика на сегашните власти нанася колосални щети на бъдещето на германската икономика“, подчерта руският президент


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 46 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Свободен

    52 40 Отговор
    Бункерната жаба учи народите...

    Коментиран от #42

  • 2 КОТарАК

    46 35 Отговор
    ботоксовата принцеса сега и на икономист ли се прави?явно е намерил яйца
  • 3 Отново

    28 48 Отговор
    Путин ги закопа.
  • 4 Ивелин Михайлов

    23 26 Отговор
    Според най-големия Исторически парк в света до Варна, Германия е в рецесия.
  • 5 Икономист

    25 41 Отговор
    Руската икономика е най-голямата в Европа

    Коментиран от #52

  • 6 666

    10 33 Отговор
    Майката на чуждестранния агент Навалани търси в момента останките на сина си в Полярния кръг.
  • 7 Петър

    28 18 Отговор
    Абе, дали Путин не е убил Алексей Петров(Трактора) и "нотариуса" дето изобщо не е нотариус? Почти съм убеден, че това са дела на Путин.

    Коментиран от #27, #39

  • 8 Българин

    15 43 Отговор
    Руснаците имат висок стандарт на живот, а българите имат нисък
  • 9 Програмист

    25 37 Отговор
    Русия ще освободи България от американско робство

    Коментиран от #63, #67

  • 10 Юрист

    18 36 Отговор
    ВРЕМЕ НИ Е ЗА ВЪЗРАЖДАНЕ!
  • 11 Исторически парк

    24 38 Отговор
    Русия освободи Авдеевка от украинско робство

    Коментиран от #18

  • 12 3.14К

    22 30 Отговор
    Украинския шпионин Денков го каза ясно: не го интересува българската икономика, важно било на Путин да му е зле!
  • 13 ПУТИН:

    8 9 Отговор
    ЛЕВСКИ ШАМПИОН☝
  • 14 Българка

    38 22 Отговор
    Божкееееее, жива да не бях. Путлер да не е сънувал, че е президент вече на Германия, че така се е загрижил? Той разказа играта на руснаците, почерни ститици хиляди, сега Германия ще оправя

    Коментиран от #17, #23, #32

  • 15 Майна

    15 18 Отговор
    Видно е и за германците.
    За всички нормални европейци вече е ясно на кого служат ,,правителствата,, им..
    Във Франция обявиха, че 150 000 000 са границата и са трудно да се отделят за фермерите( с налаганите им ,,зануляващи мерки,,) , вчера Макрон заяви,жче ще даде на Окраина З милиарда ? !!!!

    Коментиран от #45

  • 16 Чърчил

    26 14 Отговор
    Последното нищо да което трябва да се изказва Масквското Джудже е да икономика .Смешен президент смешна страна.След войната влизат в каменната ера.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Не на руското робство

    22 14 Отговор

    До коментар #11 от "Исторически парк":

    Изравни я със земята. Това руското освобождение.
  • 19 Майна

    18 11 Отговор
    Ти си наясно с Германия колкото л, айняния червей с Космоса..
  • 20 Факт

    12 23 Отговор
    Германия умре !

    Коментиран от #30

  • 21 ХА ХА

    27 13 Отговор
    Германската икономика задмина японската и вече е трета икономическа сила.
    А руцката икономика.
  • 22 един

    27 14 Отговор
    Германия била губила,Русия щото печели!Такъв идиот и в африканските държави няма!
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Хахо

    14 8 Отговор
    Човека от кгб вова иска да каже ...Немските партии да не водят политически войни и противопоставяне .Защото не е здравословно за икономиката А да направят като русия Една партия един фюрер .Което както се вижда по техния пример е
    балсам за икономиката и На всякъде по света отрупано от руски стоки !!А за живота на хората..Рай както е например в путиновата ръсия. Защото нито един руснак не иска да избяга от родината си А по границата на раша тълпи от имигранти от целия свят.
  • 25 А бе

    16 9 Отговор
    Германия не стана ли третата икономика в света? Де такава рецесия и у нас. Тоя съвсем изтреще.
  • 26 Из анализа на Катасонов 1

    18 6 Отговор
    Много експерти обаче осъзнават, че Русия не е единствената мишена на санкционната война на САЩ срещу Русия. Съдейки по загубите, които понася Европа, се оказва, че тя не е съюзник, а мишена на Вашингтон. Такова е мнението на Яков Кедми, който заяви: "Любопитно ми е какво се случва в момента в Европа. Спомняте ли си как първоначално се наричаше Европейският съюз? Европейската общност за въглища и стомана. Къде са сега въглищата и стоманата? Сега Европа е застрашена от изчерпване на въглищата и стоманата. Кой аплодира тук? Съединените щати. Няма по-ефективен начин да се отслаби европейската промишленост и да се постави на колене от санкциите срещу Русия. И европейските ръководители се подчиниха. Само американската индустрия ще спечели от това... Американците ще спечелят двойно: ще продават енергийните си ресурси на Европа на завишени цени, правейки нейната промишленост нерентабилна, и успоредно с това ще развиват собствената си промишленост. Този нов поглед върху войната със санкциите може да се изрази по следния начин: Съединените щати, след като са разпалили война, искат да убият два заека с един куршум. Не само Русия, но и Европа. Нещо повече, Вашингтон има по-скоро целта и повече шансове да убие втория заек.
  • 27 един

    12 4 Отговор

    До коментар #7 от "Петър":

    Недей търси под вола теле и лична вина на путин,а питай защо имаме такава престъпност и сме разграден двор,питай кой даде терен на Доган да си строи Сарай на плажната ивица,питай кой и защо разреши на частна фирма да обслужва държавно КПП и граница,питай кой и защо уби Ваньо Танов и т.н.!Когато си отговориш на тия въпроси,индиректно ще стигнеш и до путин и Кремъл!
  • 28 Из анализа на Катасонов 2

    9 10 Отговор
    А ето и един поглед към случващото се от известния американски икономист Майкъл Хъдсън. Според него тези, които са планирали санкционната война във Вашингтон, далеч не са глупави. Те сериозно са знаели, че санкциите няма да повалят Москва. Но Европа е лесна за "покоряване". Тактиката е да се отървеш от конкурент в Стария континент и да заемеш неговото място. Майкъл Хъдсън говори за военните операции в Украйна: "Това е война за блокиране на нашите съюзници, за да не могат да търгуват с Русия. Те не могат да купуват руски петрол. Те са зависими от американския петрол, за който трябва да плащат три до четири пъти повече. Те ще трябва да разчитат на американски втечнен природен газ за торове. Ако не купуват американски газ за торове и ние не им позволим да купуват от Русия, те няма да могат да наторяват земята, а без торове добивите ще намалеят с 50 %..."
    А най-големият конкурент на Америка, според Хъдсън, е Германия. Ако Германия бъде "понижена", останалата част от Европа ще се срине сама. Хъдсън заключава: "Американската война в Украйна всъщност е война срещу Германия... Германия и Европа са врагове. Американската война в Украйна всъщност е война срещу Германия и Съединените щати ясно показаха това".

    Коментиран от #64

  • 29 Ха ха ха

    12 4 Отговор
    Рашистан е на 1000години зад германската икономика да си гледат блатото и да не коментират никой не се интересува от фашисти и убийци
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 УКРАЙНА🇺🇦ха ха ха

    8 8 Отговор
    Гнусен убиец
  • 32 Българин

    5 11 Отговор

    До коментар #14 от "Българка":

    Зеленият почерни милиони украинци 😉

    Коментиран от #48

  • 33 НАБЛЮДАТЕЛ

    12 7 Отговор
    Eдно кагебейско ченге се изказва по въпросите на германската икономика. Освен смях нищо друго не може да постигне с неграмотноста си. Само за сведение Желязото - доставки за Германия. Бразилия, Индия и Украйна покриват 90% от нуждите. Останалите 10% се покриват от Европа скрап 5% и Русия 5%. 60% от газта купуваха от Русия по намалени цени, заради инвестицията в газопровода. Тоест излизаше им по международни цени. Сега пак им излиза толкова, само дето ГАЗПРОМ си ритна коматчето. Та икономиката е точна наука ако не сте забелязали, че обедняването на Русия е в пъти по голямо от това на Германия. И процеса едва сега започва за руснаците, а края не му се вижда
  • 34 ха ха хааа

    0 0 Отговор
    Палете ме Уста ... Що че с...м у тех ..🤭😁
  • 35 Зловещо е

    9 8 Отговор
    Военния руски кореспондент Камен Невенкин- ,,Чуваш ли ги Путин? Сънуваш ли духовете на хилядите руски войничета които прати на смърт? Сънуваш ли кошмари Путин? За 1 ден Русия губи в Авдеевка толкова войници колкото СССР в Афганистан за 1 година през 80- те години ...Края ти ще бъде зловещ"...Руския военкор Камен Невенкин

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Разбирач

    4 6 Отговор
    КГБ-то путин много ги разбира тия неща Нали е бил в ГДР и е докладвал за инакомислещите, за тези, които искат да се освободят от неговия "рай". Видя се, че е и успешен убиец, други успехи няма.
  • 38 Коментар 35 е със снимка и този текст

    10 5 Отговор
    Военния руски кореспондент Камен Невенкин- ,,Чуваш ли ги Путин? Сънуваш ли духовете на хилядите руски войничета които прати на смърт? Сънуваш ли кошмари Путин? За 1 ден Русия губи в Авдеевка толкова войници колкото СССР в Афганистан за 1 година през 80- те години ...Края ти ще бъде зловещ"...Руския военкор Камен Невенкин
  • 39 Сск

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Петър":

    Каквото и да ти сипят, ще го глътнеш!
  • 40 456

    6 14 Отговор
    Ударът по германската икономика е очевиден. За жалост това се отразява и върху населението. Хората пищят от изравнителните сметки за парно. В Берлин /особено в западната част където са изцяло са на газ/ хората до плащат от 1200 Евро нагоре . Стигат до 7-8 000, а в западна Германия и повече. В някой частици на Лайпциг дори няма и отопление / поне такава
    информация имам/. За повече инфо можете да отворите Билд, Берлина цейтунг /BZ/или други източници

    Коментиран от #46

  • 41 Бамбука

    8 6 Отговор
    Путин разбирал и от икономика ? Втори Борисов или Шиши. Не ги мислите немците, гледайте техния стандарт на живот и го сравнявайте с вашия.
  • 42 гост

    12 4 Отговор

    До коментар #1 от "Свободен":

    Точно щях да кажа , че Путлер да учи германците на икономика е все едно шимпанзе да учи Айнщайн на теория на относителността !! Даже по-зле , щото шимпанзето даже ще разбере , че е примат в сравнение с Айнщайн !!
  • 43 Гост

    5 5 Отговор
    Ми е това е истината! Какви ли не се качват на власт, слизат идват други и в главата им са само схеми за точене. За да е силна една държава трябват това да не се допуска, но демокрацията в съвременния си вид според мен е жестоко манипулирана, изкривена и порочна.
  • 44 Сталинчо

    7 2 Отговор
    Абе ти що не си гледаш първобитната "безаналогова" кочина ?
  • 45 ФИЛ

    2 0 Отговор

    До коментар #15 от "Майна":

    Умните хора така постъпват, но биват трудно разбирани от останалите...
  • 46 РОМАН

    7 0 Отговор

    До коментар #40 от "456":

    Алоооо, първи април наближава, но е още далеч. Или ти тренираш, за да си подготвен.

    Коментиран от #58

  • 47 Аман

    8 1 Отговор
    Не бой се. Пак ще избера Мерцедес пред Лада.
  • 48 Опит

    5 1 Отговор

    До коментар #32 от "Българин":

    Не е зеленият, а убиецът путин. Научи се да разбираш какво става.

    Коментиран от #49

  • 49 Българин

    1 7 Отговор

    До коментар #48 от "Опит":

    Не путин, а евреинът убива! Путин освобождава!

    Коментиран от #51, #53

  • 50 1РУБЛА=1 ЕВРОЦЕНТ

    3 0 Отговор
    ПУТКИНЕ ВИЖ СИ ПЪРВО КУРСА НА РУБЛАТА И БВП И ТОГАВА ГОВОРИ БОЛШЕВИК ПРОСТ!
  • 51 ИМПЕРИАЛИСТ

    7 1 Отговор

    До коментар #49 от "Българин":

    1. Ако си мислиш, че руснаците са се примирили със загубата на „Студената война“, много се лъжеш. Русия иска РЕВАНШ и това е параноята на Путин, Медведев и компания. Заради реваншизмът им са и всичките приказки, че водят войната в Украйна против САЩ, НАТО и ЕС...
    2. Между впрочем, „РЕВАНШИЗМЪТ“ е една от причините ХИТЛЕР да започне ВСВ.
    3. След масовите чистки НА МИЛИОНИ РУСНАЦИ по времето на Сталин, е утопия, че ако го няма Путин, Русия може да се развие към добро. Генетичният код на стотици милиони мужици вече е сменен.
    4. Путин е ЕМАНАЦИЯ на съвременното руско общество...А дали това е действително Вова не се знае, защото жена му Людмила, с която са разведени, казва, че не разпознава "Путин" в този, който ни го представят за него?
    5. Петербургската академия на науките е била в основата на славянската мистификация, която мистификация успешно е служила за изпълнение на завоевателните стремежи на Русия, като нейни платени агенти допринасят за включването на българите към „славянското семейство”. По-късно, по същите причини, се създава комунистическата доктрина, а в момента усилено са лансира ПРАВОСЛАВНАТА. Разбира се, при всички тях, Русия е шефа.
    6. За приноса на „Академии наук СССР” за отродяването на Българите от Македония и създаването на „македонски” език е излишно да се споменава.
    7. ...
  • 52 Боярышник

    4 2 Отговор

    До коментар #5 от "Икономист":

    Аааа..сега разбирам защо е най-голяма руската икономика в света,защото още произвеждат и продават БУХАНКА,,нали?А това е огромен прогрес още от началото на 1961 година до сега...."РЕСПЕКТ"

    Коментиран от #60

  • 53 Тик так

    5 0 Отговор

    До коментар #49 от "Българин":

    Хем не познаваш историята, хем оправдаваш убиецът путин. Явно тежък случай. Излизаш от общочовешките ценности.
  • 54 Артилерист

    5 4 Отговор
    Най-забележимата разлика между това което казва Путин и англосаксонските марионетки е, че той НЕ ЛЪЖЕ. Онези слагаха, че Украйна печели на бойното поле, когато очевидно губеше. Онези лъгаха, че ще осигурят "всичко необходимо",а вепекато им не може да произведе нужните снаряди. Онези лъгаха, че руската армия търпи колосални загуби в жива сила, а укроармията остана без войници. Онези лъгаха, че руската икономика се срива, а тя завърши годината на плюс, за разлика от европейската, която влезе в рецесия. И тн. А Вл. Путин съвсем коректно признава, че германската икономика е стабилна, като структура, но й липсват руските енергоносители, на които разчиташе. В други изказвания Путин е подчертавал силата на НАТО, като количество на армиите, както и новите технологии на оръжията. Затова, а и по принцип, Путин подчертава, че Русия няма интерес и никога няма да воюва с НАТО, освен, ако не бъде нападната. С което искам ясно да откроя разликата между обективното говорене на Вл.Путин и западните пропагандисти. А те пропагандират, тоест манипулират и заблуждават, защото знаят, че ЛЪЖАТ.
  • 55 Льльо

    3 0 Отговор
    Та ,колега. В класацията, икономика на Русия в света на кое място беше?
  • 56 безаналогов

    2 0 Отговор
    Абе шматка .... гледай си блатото , и не се занимавай с белите държави ..... бати олигофрена кочината му наред .... акъл ще дава
  • 57 зле

    3 1 Отговор
    путин да коментира плюсовете на своята икономика, че не произвежд почти нищо с високо добавено ддс а само изнася руда и мазут
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 глупости

    1 1 Отговор
    слушай и дебелей Руската газ беше евтина но ние пак казвахме че е скъпа МНОГО точно сега газта и в БЪЛГАРИЯ е по евтина и ако комунягите не бяха направили въртележки сега щеше да е още по евтина ЕВРОПА се отърва от натрапници и разбойници Които търгуваха с милиони и изнасяха парите на руснаците СЕГА ВЕЧЕ европа не е съучастник в ограбването на руския народ
  • 63 програматор

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "Програмист":

    и какво му е на робството в момента като се живее 100 пъти по добре от при тошката а на който не харесва канада и австралия и цяла европа са без визи ЕДИН паспорт се прави за три дни и струва 100 лв заплатата на бг гражданин е 2000 лв или 1000 евро реис до германия испания португалия е 120 евро Преди не ми даваха пътен лист да ида до петрич А това е БЪЛГАРИЯ полицията те брои за престъпник ако те намери в района без пътен лист
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 ганю

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Програмист":

    започвате да поумнявате