Last news in Fakti
  Тема: Украйна

20 Февруари, 2024 22:10 2 149 17

Германия все още получава руски газ чрез трети държави

  • германия-
  • русия-
  • газ-
  • санкции-
  • доставки-
  • трети страни

Това не е нищо повече от "скъп трик"

Германия все още получава руски газ чрез трети държави - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Германия, въпреки решението да се откаже от руския газ, все още получава синьо гориво от Русия през трети страни. Въпросът е само в количеството. „Германия няма да купува директно руски газ в значителни количества. Но определено косвено, през трети страни“, каза Щефен Котре, депутат в Бундестага от фракцията на "Алтернатива за Германия", член на парламентарната комисия по енергетика и опазване на климата. Той заяви това, след като беше помолен да коментира последните съобщения, че газ продължава да тече в Германия от Русия през белгийските и холандските LNG терминали. Руският петрол също така е купуван на висока цена през Индия. Котере не изключи, че самите тези страни използват руски газ и доставят на Германия газ от други източници. „Това не е нищо повече от трик, който струва скъпо на Германия“, заяви депутатът.

Освен това, както подчерта Котре, ръководителят на германското министерство на икономиката Роберт Хабек вече призна наличието на „руски молекули в газовата смес“ в немски тръбопроводи. "Това също е трудно да се изключи в международните мрежи. Германия получава руски газ, въпросът е само в количеството“, заключи политикът. В същото време депутатът отбеляза, че около половината от газа идва в Германия от Холандия и Белгия. „През 2023 г. приблизително 40% повече втечнен природен газ е доставен от Русия в Европа“, заключи той.

Още новини от Украйна

По-рано екологичната организация Urgewald заяви, че руският газ продължава да постъпва в Германия през белгийски и холандски LNG терминали. Представителят на фракцията на ХДС/ХСС в Бундестага, експерт в областта на климата и енергийната политика, Андреас Юнг, призова германското правителство да даде повече яснота по въпроса за произхода на вноса на газ в Германия.

Германия започна да отказва доставки на руски енергийни ресурси след началото на руската специална операция в Украйна през февруари 2022 г. По-специално, Германия не получава газ по Северен поток. - и двата газопровода бяха повредени през 2022 г. в резултат на саботаж в Балтийско море, като единият от тях не беше сертифициран преди това от германската страна. В настоящата ситуация правителството разчита на изграждането на терминали за прием на LNG. Общият капацитет на съществуващите плаващи терминали се оценява на 33 милиарда кубически метра газ годишно, което е наполовина по-малко от доставеното през 2021 г. по „Северен поток“.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шолц

    10 9 Отговор
    Сбогом Лукойл!
  • 2 Българин

    4 24 Отговор
    Газпром ще фалира

    Коментиран от #3

  • 3 Ице

    30 2 Отговор

    До коментар #2 от "Българин":

    Ако може да ни открехнеш как ще фалира държавна фирма? А, сетих, то нали Русия щеше да фалира веднага след санкциите. :)
  • 4 ХАХАХА

    31 2 Отговор
    И ще продължава да получава ! Смешни хора ! Да нямаш природни ресурси и да твърдиш ,че можеш без руска газ е за смях.
  • 5 Да бе

    33 2 Отговор
    Германия все още получава руски газ чрез трети държави и като спре да го получава ще фалира. Не е само газта. Вече няма евтини ресурси, както преди 2 години. Санкционираха се сами...
  • 6 Хохо Бохо

    2 21 Отговор
    Кефи ме, че в тази схема печелят посредниците, а Рашистите губят...

    Коментиран от #8, #13

  • 7 Връх на здравия разум

    33 1 Отговор
    Да купуваш руски газ и нефт от Русия не може, но през посредници, на по-високи цени - няма проблем - вече са се демократизирали. Рецесия ли? Малко ви е! Скоро ще сте в средновековието! Лошото е, че и ние с вас.
  • 8 Кои сте вие

    26 2 Отговор

    До коментар #6 от "Хохо Бохо":

    Вие соросоиднатажълтопаветнасмрад сте си извратеняци, кефите се да ви шляkат!
  • 9 ДБил

    18 0 Отговор
    Англетата им го карат. Хутите гръмнаха един такъв кораб наскоро....
  • 10 Хохо Бохо

    16 1 Отговор
    Е как ве? Нале сбогом газпром? Нали можем и без риски газ. Що тъй стана?
  • 11 Българин 🇧🇬

    1 8 Отговор
    Всички русороби са от най нисшата прослойка на Българското общество.
  • 12 флипп

    11 0 Отговор
    Плана на САЩ да съсипе германската икономика беше успешен, а немците дълбоко приспани сега само ще чакат внесените хирурзи и адвокати бавничко да ги изколят.
  • 13 да да

    7 0 Отговор

    До коментар #6 от "Хохо Бохо":

    много си зле..що се радваш на посредственици като кирчо и кокорчу..където прилапаха 10% от руския газ а на теб го продадоха най скъпо..и такива будали като теб гласуваха за шарлатани,както ги нарича Радев,много точно..Руснаци не ги мисли те пак получават долари.и евра.От БГ..са закупени газ за 5млрд евро..а можехме спокойно да купим същото количество както Унгария за половин цена...И последно не пий хапчета, купи нови ,но първо прочети упътване..за твоите свещи ,те за отзад а не орално..

    Коментиран от #15

  • 14 анди

    7 0 Отговор
    "Германия, въпреки решението да се откаже от руския газ" ФАЩ взеха решение да откажат Германия от руския газ, а Германия взе решение да си мълчи. Тъкмо научих магарето да не яде и то умре!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Будител

    5 0 Отговор
    ..откога ви казвам .... ви казвам ....че Германия не е спирала да купува руски газ....и не само газ....и други суровини.....но факти трият ли трият..
    Щото народа не бива да знае истинската истина...само квото каже РАЗГЛОБКАТА....