Last news in Fakti

23 Февруари, 2024 14:21 1 230 3

Огромна инвестиция на Hyundai Motor в Бразилия

  • бразилия-
  • hyundai motor-
  • инвестиции

Автомобилният производител ще инвестира в страната 1.1 млрд. USD

Огромна инвестиция на Hyundai Motor в Бразилия - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Председателят на конгломерата Hyundai Motor Group Юнг Еуи-сунг по време на среща с бразилския президент Луис Инасио Лула да Силва обеща, че местният клон на компанията ще инвестира 1,1 млрд. USD в областта на екологичните и модерни технологии в страната. Автомобилният производител обяви това на сайта си.

„Председателят Юнг Еуи-сунг обяви планове за инвестиране на 1,1 млрд. USD до 2032 г. в бъдещи технологии, чисти технологии, включително водород, от Hyundai Motor Brazil и неговите местни партньори“, се казва в изявлението за пресата.

Ръководителят на южнокорейската корпорация също благодари на бразилските власти за проявения интерес към работата на Hyundai Motor в страната. Jung Eui Sung информира президента за стратегията на компанията за увеличаване на дела на електрически и водородни превозни средства в съответствие с международните цели за въглеродна неутралност.

Hyundai Motor има автомобилен завод в Бразилия от 2012 г., който е и единственият за компанията в Южна Америка.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 дедо Герчо

    5 1 Отговор
    БРИКС...ХЪХЪХЪ...

    Коментиран от #3

  • 2 смях

    4 1 Отговор
    ДОлу! ДОЛУ ХЮНДАЙ!
  • 3 юрдечета чада мои

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "дедо Герчо":

    Всички хиени надушват къде ще е съвсем скоро голямата пара и бързат...