Last news in Fakti

14 Януари, 2014 18:44 825 1

Хиновски: Енергетиката „боледува“ заради некадърно управление

  • хиновски-
  • енергетиката-
  • "боледува"-
  • некадърно-
  • управление

Над 3 милиарда евро са инвестирани в сектора на възобновяеми енергийни източници за периода 2011-2012 година . От миналото лято обаче, заради рестриктивните мерки на държавата, нито един инвеститор не е построил нова централа. Това заяви днес в предаването „На ръба“ по Канал 3 председателят на Българската фотоволтаична асоциация Меглена Русинова, която заедно с енергийният експерт Иван Хиновски и финансистът Мика Зайкова обсъдиха решението на държавата да обложи „зелените“ собственици с 20% данък.

Политиката на управляващите принуди много от специалистите да заминат в Гърция, Германия и други страни в Западна Европа. Мерките ще доведат до рязък спад на преките чуждестранни инвестиции и ще бъдат засегнати над 2000 български фирми, прогнозира Русинова.

Иван Хиновски пък е убеден, че колапсът, в който е изпаднала енергетиката, е заради "некадърното управление" през последните години, а не заради бумът на ВЕИ централи. За да се стабилизира секторът е необходима сериозна финансова проверка по всички звена – от производителя през преноса до крайния потребител, за да се изчистят проблемите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Иван

    0 0 Отговор
    То държавата ни почина от същата болест та енергетиката ли?