Last news in Fakti

5 Март, 2024 13:21 1 372 5

Пентагонът подписа договор за 3,4 милиарда долара с Boeing

  • boeing-
  • p-8a poseidon-
  • пентагон

Ще доставя на Германия и Канада самолети P-8A

Пентагонът подписа договор за 3,4 милиарда долара с Boeing - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Министерството на отбраната на САЩ подписа договор за 3,4 млрд. USD с Boeing за доставка на морски патрулни самолети P-8A Poseidon за Германия и Канада, съобщиха от пресслужбата на американското военно ведомство.

Договорът включва закупуване и доставка на 14 патрулни самолета за борба с подводници за Канада и три за Германия, както и свързаните с това инженерни работи.

P-8A Poseidon е ново поколение патрулен противолодъчен самолет, създаден на базата на пътническия самолет Boeing 737-800. Той е оборудван с бордови радар и система за електронно разузнаване и може да носи до 9 тона оръжия, включително сондажи, предназначени за откриване на подводници на големи дълбочини, многоцелеви радар за търсене, свободно падащи и дълбочинни бомби и торпеда.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин

    3 0 Отговор
    Верижен автомобил прегази двама войници по време на учение на НАТО в Полша
  • 2 Бойнг

    1 5 Отговор
    Ейпъл
    Тесла са малка част от най добрите в света! А питам изкупейките къде е рускатА техника :) а да , просто такава няма
  • 3 и нека падат натуфски самолети

    3 2 Отговор
    Руските военни унищожиха едновременно две пускови установки на американските РСЗО HIMARS в Херсонска област, които са на въоръжение в украинската армия. Както беше уточнено, ударът на "Искандер-М" ОТРК успешно порази целите.
  • 4 По ред на номерата моля!

    3 0 Отговор
    То и ние подписахме за милиарди...,даже преди вас,ама до сега само едни голи чертежи...!
  • 5 Още едно руско корито

    3 2 Отговор
    отиде при рибите.