Last news in Fakti

15 Март, 2024 14:43 1 617 3

Най-продаваният дрон ще тежи под 50 грама

  • дрон-
  • тежест-
  • развитие-
  • прогноза

Прогнозата е това да се случи в идните 10-15 години

Най-продаваният дрон ще тежи под 50 грама - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Дронът, който след 10-15 години ще стане най-разпространеният в света, ще тежи под 50 грама, няма да може да превозва тежки товари, но ще изпълнява широк спектър от други задачи. „Работата на закрито ще стане основната област на приложение на такива устройства“, казва Андрей Коригодски, главен изпълнителен директор на компанията Super.

„Ще минат 10-15 години и най-типичният масов дрон, който ще видим, ще има маса до 50 г. Той ще бъде универсално „око“ и „ мозък", който може да решава много широк спектър от задачи, предимно на закрито. Дроновете, които могат да летят и да извършват работа на закрито, ще заемат голяма част от пазара на дронове и това е част от него, който днес практически не съществува и за който не се говори“, каза Коригодски, чиито думи цитира пресслужбата на платформата на Националната технологична инициатива (NTI).

Такъв дрон може да се използва във всички отрасли, смята експертът. „Той е в състояние да наблюдава производствения процес и спазването на разпоредбите за безопасност“, добави Коригодски.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Хохо Бохо

    5 1 Отговор
    Ще го ползват като вентилатор...
  • 3 Ще се използува

    0 0 Отговор
    само за мирни цели! Например ,миграцията на хохолчето -листояд.