Last news in Fakti

21 Март, 2024 06:17 1 658 0

Продължава националната среща на земеделските производители в Казанлък

  • среща-
  • земеделци-
  • казанлък

Вторият ден на форума ще започне с дебат

Продължава националната среща на земеделските производители в Казанлък - 1
Снимка: Фейсбук

Юбилейната Десета национална среща на земеделските производители, организирана от Асоциацията на земеделските производители в България (АЗПБ), продължава и днес в хотел Kings' Valley Medical & Spa в Казанлъшки минерални бани, предаде БТА.

Събитието започна вчера, като беше открито от министъра на земеделието и храните в оставка Кирил Вътев, председателя на Комисията по земеделие към Народното събрание Десислава Танева, изпълнителния директор на Държавен фонд "Земеделие" (ДФЗ) Георги Тахов, председателя на УС на АЗПБ Венцислав Върбанов и аграрния заместник-министър Таня Георгиева.

Вторият ден на форума ще започне с дебат, посветен на планираните промени в Закона за собствеността и ползването на земеделските земи, които през последните седмици бяха представени в рамките на Комисията по земеделието и храните в НС и предизвикаха сериозни полемики.

Като част от програмата ще бъдат разяснени указанията за кандидатстване по т. нар. украинска помощ от страна на Дора Ненова, директор на дирекция "Държавни помощи и регулации" в МЗХ.

Експерти от ДФЗ ще споделят препоръки за избягване на често допускани грешки в заявленията за подпомагане, екосхемите и компенсаторните мерки.

"Събитието ще отбележи 20-годишнината от учредяването на Асоциацията на земеделските производители в България в компанията на много официални гости. Ще дадем старт на най-мащабното събитие за годината в земеделския сектор", заяви Венцислав Върбанов.

"Очакваме сериозни дискусии и дебати по заложените теми в програмата. Ще бъде дадено достатъчно време, за да може експертите да отговорят на всички възникнали въпроси", коментираха организаторите.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА