Last news in Fakti

25 Март, 2024 16:21 938 4

Московските музеи и зоологическата градина с жест към пострадалите от атентата

  • crocus city hall-
  • крокус сити хол-
  • москва-
  • зоологическа градина-
  • дарения-
  • приходи

Даряват приходите си от уикенда

Московските музеи и зоологическата градина с жест към пострадалите от атентата - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Столичните музеи, както и московският зоопарк, планират да изпратят всичките си приходи през уикенда във фонд за подпомагане на пострадалите от терористичната атака в Crocus City Hall.

"Сърцето ми се къса от болка. Тази трагедия е невъзможна за приемане. В такива моменти думите изглеждат недостатъчни, за да опишат цялата болка и скръб. Всички приходи от работата на Московският зоопарк през уикенда ще бъдат насочени към фонда за подпомагане на пострадалите.

„Надявам се нашето единство и солидарност да помогнат поне малко на тези, които сега изпитват болка и страдание. Нека работим заедно, за да помогнем на тези, които се нуждаят от помощ“, написа генералният директор на Московския зоопарк Светлана Акулова в канала на Telegram.

Освен това всички музеи, подчинени на града, ще прехвърлят всички извънбюджетни приходи от билети на Руската организация на Червения кръст. Парите ще бъдат използвани за подпомагане на засегнатите от трагедията в Crocus City Hall.

"Ние ще използваме всички пари, които нашите музеи печелят тези дни, за да помогнем на тези, които имат толкова голяма нужда днес. В близко бъдеще няма да се провеждат развлекателни или масови програми в нашите зали. Скърбим заедно със семействата на жертвите и желаем бързо възстановяване на всички, които пострадаха в резултат на това чудовищно престъпление“, се казва в съвместно изявление на Наталия Артюхина, директор на Московския музей на космонавтиката и Евгений Богатирьов, директор на Държавния музей на Пушкин.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Сила

    4 9 Отговор
    Наивници или лицемери?!? Жал ми е за малкото останали читави руснаци, заложници на дребното садистично старче и неговите зли ОРКИ.....

    Коментиран от #3

  • 3 Мнение

    1 2 Отговор

    До коментар #2 от "Сила":

    Към джуджето нямате равни в плюнките, вие центодъгата продала се общност, но срещу фашисти номер едно на планетата, ни дума като анексираха Косово от Сърбия, като опоскаха близкия изток, стояха в Афганистан 20 г и накрая за седмица талибаните си върнаха властта?!
    За взривения северен поток от тия същите с цветните наклонности, отново няма коментар?!
    Само Путин ви е в опорките?!
    До кога тъй едностранчиви бе центаджиичета недни?! Докато някой не ви потърси сметка за субсидиите ли?!

    Коментиран от #4

  • 4 Сила

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Мнение":

    Къв "цент" бе братчед, за по малко от 10 000 долара не си мърдам пръстчето на екрана..... Седя си обут в леопардови прашки, наметнал съм знамето на дъгата и пиша ли пиша срещу злото бункерно джудже!!! 10 000 долара на месец, не 4 000 лева..... Запомни!