31 Май, 2024 14:43 1 688 3

Неназована държава поръча оръжия на SAAB за 730 млн. USD

  • saab-
  • оръжие-
  • поръчка-
  • държава

Доставката е планирана за 2027-2028 гг.

Неназована държава поръча оръжия на SAAB за 730 млн. USD - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Шведският военно-промишлен концерн SAAB получи поръчка за редица отбранителни системи и оборудване. Цената му е около 7,7 милиарда крони (730 млн. USD), доставките са планирани за 2027-2028 г., съобщава компанията в прессъобщение.

В съобщението се отбелязва, че заповедта идва „от правителството на западна държава“. „Поради естеството на индустрията, обстоятелствата на клиентите и интересите на националната сигурност няма да бъде предоставена допълнителна информация относно тези поръчки или клиента“, се обяснява в прессъобщението.

Поръчката включва "системи и оборудване от подразделенията Dynamics на SAAB" и "Наблюдение".


Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    3 0 Отговор
    Че пък коя ли ще да е тая неназована държава?
  • 2 Абе,

    5 0 Отговор
    веднага да им се наложат санкции! Трябва да се купува оръжие само от обора!
  • 3 Баце

    3 0 Отговор
    Държава, която не може да си произвежда сама оръжието, необходимо й за да се защитава, трябва да обърне повече внимание на дипломацията иначе се оказва в ролята на дебеловрато момче, което слуша и изпълнява, докато не си намери майстора.