Last news in Fakti

7 Юни, 2024 06:01 1 386 4

Обявиха стачка в най-голямото германско пристанище

  • германия-
  • хамбург-
  • стачка-
  • профсъюз

Профсъюз призова работниците от порта в Хамбург да изразят недоволството си от неуспешните преговори за по-добри заплати

Профсъюзът "Фер.ди" (Ver.di) призова работниците в северното германско пристанище Хамбург да стачкуват днес, след като продължаващите преговори в спора за заплатите не дадоха резултат, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Ver.di води преговори с асоциацията на Централния съюз на германските пристанищни оператори за по-добри заплати за около 6000 служители в най-голямото морско пристанище в страната, но според профсъюза вторият кръг от преговорите в четвъртък не е довел до резултати.

"Офертата, представена от работодателите, е напълно неадекватна“, заяви преговарящият от "Фер.ди" Марен Улбрих. За да засили натиска, профсъюзът призова докерите да спрат работа в петък от 5,30 ч. сутринта до късно вечерта.

От "Фер.ди" настояват за увеличение на почасовото заплащане с 3 евро от 1 юни, както и за съответно увеличение на надбавките за смяна.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Механик

    8 3 Отговор
    Оффф, па щяхме да разпадаме Русия, начиий!!!
  • 2 Чичо

    0 1 Отговор
    Либерална експлоатация.Нямало лява,нямало дясно и в гоооовноото прясно
  • 3 Калпазанин

    0 1 Отговор
    Тцтцтьтц много стачка много нещу, иначе няма инфлация всичко е наред трябва още пари и оръжие да дадът на укрия и исраел и ще се оправят ааааа и санкции санкции
  • 4 Анджо

    2 1 Отговор
    А защо В Русия няма стачка, нали Путин ще ги изтреби , на Германците ли се смеете русофили умни и преумни.