Last news in Fakti

16 Юни, 2024 04:34 3 272 14

В Гърция: Ограничете круизите, не смогваме с туристите!

  • гърция-
  • туристи-
  • круизи

Премиерът Кириакос Мицотакис обеща да въведе мярката от следващата година.

В Гърция: Ограничете круизите, не смогваме с туристите! - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Туристическият бранш в Гърция настоява за ограничаване на круизните кораби до няколко острова, предаде БНР. Премиерът Кириакос Мицотакис обеща да въведе мярката от следващата година.

Островите не могат да поемат и да обслужат всички туристи от круизните кораби, коментират представители на бизнеса от Санторини и Миконос- най посещаваните дестинации.

От следващата година ще се наложат ограничения на круизните кораби, които акостират на тези острови, заяви в интервю премиерът Мицотакис.

Има две възможности - или да се ограничи броят на местата за акостиране на кораби, или да се приложи наддаване за слотовете. И в двата случая няма да има икономическа щета за туристическия бизнес, коментира премиерът.

Приходите за миналата година от круизен туризъм са 848 милиона евро или два пъти повече от предходната година.

Пренасищането обаче с туристи не позволява високо качество на услугата и оказва негативно влияние върху околната среда.

В същото време специалисти по туризъм коментират, че всички чужденци, които идват на почивка, трябва да са запознати с рисковете от климатичните промени, които миналата година предизвикаха пожари и наводнения.

Високите температури и непознаване на реакцията в такива случаи са причина за влошаване на здравето на много почиващи, казаха лекарите.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Налудник

    16 6 Отговор
    Има и трета възможност: направо ги забраняват. Като Зелю изборите. Демократично.
  • 2 Ехааа

    23 17 Отговор
    Разликата с една страна, която никога не е била под комунистическо робство и нашата, която уж е късче от Рая.....Не турското робство, защото и гърците като нас са били векове под турско робство а комунистическото робство ни унищожи като народ

    Коментиран от #5, #11

  • 3 Тони

    10 6 Отговор
    гърция сърбия унгария държави с бъдеще всеки минава от там не като територията дето всеки я заобикаля
  • 4 странно

    18 2 Отговор
    А нашето черноморие при перфекъни летни температури е празно...
    Как го правим това?

    Коментиран от #7, #10

  • 5 не си много грамотен

    18 0 Отговор

    До коментар #2 от "Ехааа":

    В Гърция комунистическото движение е много по-масово и агресивно, отколкото същото у нас.
    Тежката гражданска война е спечелена от прозападните сили само заради активната намеса на Англия и други приятели.
    А жертвите от конфликта са повече отколкото през цялата Втора световна война. Което ще рече, че гърци избиват гърци доста по-успешно отколкото всичките окупатори и външни врагове на куп...

    Почти няма грък който да не е наследник на някой от ония комунисти.
    Защо там го няма родния конфликт и защо постоянно не се клепат за комунизъм един друг?

    Разликата е, че те не ровят в тези рани. А предпочитат да подчертавеат жертвите на чуждите окупации или борбите за обединение.

    У нас е друго - нагаждачи с канибалски наклонности се чудят как да се маскират като нови ноемнклатури, по-равни и привилегировани в нвите политичекси условия, сочейки ближните си за "комунисти" или ДС нещо си.

    Тук някъде се крие основната разлика между нашето разградено общество и гръцкото, което е успяло да надмогне граждански конбфликт от мащаб, какъвто ние Слава Богу никога не сме имали.

    Коментиран от #8

  • 6 тук там травълър

    6 2 Отговор
    Ковидът подейства, като нитро на туризма, въпрос на време е турбото да гръмне!
    Туристи станаха и хора, които никига не ги е влечало да пътуват, но просто, защото "другите ходят и се хвалят по социалките"!
  • 7 тук там травълър

    14 2 Отговор

    До коментар #4 от "странно":

    Отряд от украински амазонки и 300 мутри спартанци го бранят от туристи нашето черноморие🤣
  • 8 хахаха

    4 7 Отговор

    До коментар #5 от "не си много грамотен":

    Хайде моля ти се....,колко избиха комунистите? , като се почне от стотиците жени, деца, възрастни, взривявайки Божия храм Света Неделя, десетките хиляди убити след преврата, убитите е лагерите на смъртта.......и да би да са били индианци, нали бяха Българи всичките
  • 9 Баце

    8 0 Отговор
    При нас няма такива проблеми. Вече минаха 15 страхотни дни за сезона, лятото дойде но туристи няма. Спокойно, тихо и приятно, чак до издивяване. Дано не се и пълни като в Гърция защото тук въобще няма кой да се занимава с толкова туристи. Наистина правят хубави пари съседите но ние имаме КАТ като основен двигател на икономиката.
  • 10 стоян

    4 1 Отговор

    До коментар #4 от "странно":

    До 4 ком - много е лесно - бира с цаца 12 лв и спират да ходят в България на море - в Италия пиците са по 6 евро и тук са толкова
  • 11 ИМПЕРИАЛИСТ

    1 4 Отговор

    До коментар #2 от "Ехааа":

    ............накратко по проблема:
    Coциaлни дeйнocти мoжe дa прoвeждa caмo бoгaтaтa държaвa, a бoгaтa държaвa ce прaви oт бoгaти грaждaни, a нe oт тeзи рaзчитaщи нa coциaлнитe мeрoприятия на "другарката" Корнелия, нали? Но, акo бoгaтитe грaждaни или както ги наричат "олигарси" нe ce гoрдeят c държaвaтa cи, тe щe ce cтрeмят дa НЕ ДАВАТ cвoятa лeптa... Щом са богати, те са и умни да си скрият парите от данъчните, начини колкото щеш. За разлика от гърците, БЪЛГАРИТЕ НЯМАМЕ ПОВОД ЗА ГОРДОСТ С ТOТAЛНO OПOРOЧEНAТA НИ ИCТOРИЯ зa хaнoвe, тaнгризъм, рoбcки нaрoд, братушките „двойни ocвoбoдитeли” и „прeкрacния” coциaлизъм....когато всичко било едва ли не безплатно и народът тънел в охолство ОТ СУТРИН ДО ВЕЧЕР. Ако 24 май стане национален празник, вместо 3 март, ще е светъл лъч в правилната посока....

    Коментиран от #13, #14

  • 12 Баба Гица

    3 0 Отговор
    Да ги спират. Зяппачи разни им се изтърсват с хиляди да гледат и може някое магнитче да си купят. Ядат и спат на кораба. Само заси ррат пейзажа където се появят. И пълнят улиците пенсионери 70+ годишни на които нищо вече не им трябва и не харчат нищо
  • 13 Бай Ху (By Who)

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Мисълта ви тръгва правилно господине, но с тоя 24 май накрая ме загубихте.
  • 14 Абе

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Я марш на източния фронт бе.