Last news in Fakti

17 Юни, 2024 15:21 1 665 20

Индия и САЩ ще произвеждат общо оръжие

  • бронетранспортьор-
  • сащ-
  • индия-
  • производство-
  • stryker

Това са бронетранспортьори Stryker

Индия и САЩ ще произвеждат общо оръжие - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Индия и САЩ водят преговори за съвместно производство на колесни бронетранспортьори Stryker, които трябва да заменят произведените от СССР бойни машини на пехотата (БМП) на въоръжение в индийската армия.

Според вестник The Times of India, позовавайки се на източници, на преговорите се обсъжда триетапен план, предвиждащ закупуването на ограничена партида Strykers от САЩ, съвместното производство на тези бойни оръжейни превозни средства в Индия и разработването на нова модификация на тези бронетранспортьори. Изпълнението на плана ще зависи от способността на Stryker да се адаптира към тактическите изисквания на мотострелковите батальони на индийската армия, използването на терени с голяма надморска височина в Ладак и Сиким, граничещи с Китай, и високото ниво на трансфер на критична американска технология към съвместно производство партньори в Индия.

„Индийската армия има голяма нужда от нови бронетранспортьори и бойни машини на пехотата, които постепенно да заменят 2 хиляди руски БМП-2, включително за мащабни десантни операции“, подчертават събеседниците на изданието.

По-рано министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин нарече възможното съвместно производство на бронирани превозни средства с Индия „още един индикатор за възходящата траектория на двустранното отбранително партньорство“. От 2007 г. Вашингтон и Ню Делхи са сключили отбранителни сделки на стойност 22 млрд. USD. долара.

Според индийския министър на отбраната Раджнат Сингх, отношенията в областта на отбраната между двете страни се характеризират с взаимно доверие, споделени ценности и нарастващо признаване на общите интереси за поддържане на регионалната и глобалната сигурност. „Индия и Съединените щати все повече се съгласяват по стратегически въпроси, включително ограничаването на военните стремежи на Китай“, каза той.

През 2024 г. се очаква да бъде подписано споразумение за доставка на Индия на 31 атакуващи и разузнавателни дрона MQ-9B на стойност 3,9 милиарда долара, както и започване на производството в Индия от General Electric и Hindustan Aeronautics на GE- Реактивни двигатели 414B за изтребители Tejas Mark -II.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    13 7 Отговор
    Пълен боклук са тия бронетранспортьори.
  • 2 Как може, руските БМП и БТР

    14 8 Отговор
    са върхът, даже и на 40 години. Уж БРИКС, уж това онова. Индийците и те бягат от "уникалната" руска техника!

    Коментиран от #13

  • 3 Няма такова нещо

    7 5 Отговор
    "общо оръжие" ! И впрочем освен оръжие САЩ произвежда ли нещо което да е конкурентно при пазарни правила и принципи? Коя е тази стока някой може ли да ми каже ?
  • 4 Ъхъъъъъъ мозъци

    3 3 Отговор
    И това че уж Индия и САЩ ще произвеждат "общо оръжие" каквото реално не може да съществува, общо , срещу кого ще го използват ?
  • 5 "общо оръжие"

    7 3 Отговор
    Вие луди ли сте бре?
  • 6 истината

    5 4 Отговор
    Краварите драпат да са на другата граница на Русия . Виждат че отиват към канавката .
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Само четете тъпотии

    4 2 Отговор
    "общо оръжие" .....
  • 9 "общо оръжие"

    3 2 Отговор
    Сега разглеждах из нета и подобно понятие се появява точно преди 3 дена

    Коментиран от #10

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Бойнг Мастър

    6 3 Отговор
    Американците вече не могат да си произвеждат ламарините. Или поне не могат да ги правят така, че да издържат на 70-годишна граната. Молят индийците да им помагат. Цирк.
  • 12 Ъхъъъъъъ мозъци

    2 3 Отговор
    И на .. "общото оръжие" на кой точно пръста му е на спусъка? На производителя, на поръчителя или на някой друг кретен насмъркал се с кокаин ?
  • 13 Залужнiй

    5 2 Отговор

    До коментар #2 от "Как може, руските БМП и БТР":

    Страйкъри, Ейбрамси, Брадли, Леопард и т.н. се оказаха, че са правени за бой срещу талибани и само срещу тях успяват да покажат превъзходството си. Когато си перне някоя руска РПГ от 1960г се спукват при заварките даже. Яко се издъниха, че въобще пратиха такава натовска техника на украинците, които бяха свикнали с руските машини да вървят където си поискат. Сега трябва да ги пазят тези натовските, да не им се развали още повече имиджа.

    Просто пестят материал. Така стават и по-леки, и не затъват, а двигателят успява по-лесно да ги движи като са с по-тънка броня. Все предимства, стига да не се наложи да ги ползваш при вайна.
  • 14 Вижте кво кретенчета

    5 1 Отговор
    Подобни статии пряко кореспондират с малоумните пръдни от вчера заляли медиите от типа: Индия и САЩ ще произвеждат общо оръжие.....Индийци и непалци заливат Пловдив, оставят майните без хляб.... И прочие тъпни....Индийци ще карат градските автобуси в Пловдив и т.н

    Коментиран от #19

  • 15 Вижте кво кретенчета

    5 1 Отговор
    ако малко мозък поне ви е останал, просто зарежете всички тези простотии с които ни заливат от години. Паралелна реалност ви се създава нямаща нищо общо с реалността
  • 16 И как по друг начин да се каже бре хора

    6 2 Отговор
    Освен "Индия и САЩ ще произвеждат общо оръжие" като дори и крилата на хвърчилата F16 САЩ сами не могат да си произведат а им ги правят индийците ? Давате ли си сметката реално хора когато четете, какво трябва да осъзнавате ? А то е САЩ са пропаднала държава и нищо сами не могат на пазарни цени да произведат. Ама нищо? Нашите самолети дето ги чакаме 5/8 е произведено в Индия и то с китайски машини и детайли ! ......жалка история, жалък САЩ
  • 17 Казуар

    2 2 Отговор
    Хиляди руски бронирани машини, танкове станаха за скрап в Украйна.
  • 18 Много горд се чувствам

    5 1 Отговор
    Че цялата конструкция на нашите "американски" самалйоти ги правят в Индия....мноооо
  • 19 Вчера го четох тва

    2 1 Отговор

    До коментар #14 от "Вижте кво кретенчета":

    ....Индийци и непалци заливат Пловдив, оставят майните без хляб....
  • 20 "общото оръжие" ние с САЩ имаме ли

    3 1 Отговор
    Тва дето ние го платихме на 100% авансово по 2,8 "общо" ли е гниди?