Last news in Fakti

3 Юли, 2024 11:36 751 3

ТОП 5 на нещата, които ни вдъхновяват къде да пътуваме

  • туризъм-
  • пътешествие-
  • места-
  • идеи

На второ място са социалните мрежи

Социалните мрежи играят все по-голяма роля при избора на пътуване. За поколение Z и милениумите това са TikTok и Instagram не е изненада, че са сред най-вдъхновяващите за пътуване. Според проучване, проведено от Booking.com, 39% от пътуващите по света използват социалните медии, за да събират идеи за следващата си ваканция.

Въпреки това, нищо не може да се сравни с доброто старо предаване от уста на уста, като 45% получават съвети от приятели и семейство за следващата си екскурзия.

На трето място, хората избират следващата си дестинация за пътешествие, посещавайки специализирани туристически сайтове - 35%.

Интересно е да се отчележи, че 29% решават къде да пътуват, като пътешестват онлайн с помощта на Google View Street - 24%, а 21% се повлияяят за дестинацията, която да посетят от телевизионни шоута.

Традиционните туристически оператори са далеч назад в класацията за източници на идеи за пътешествие със 17%.

На последните две места са списанията и подкастите, сътоветно с 14% и 10%.

 


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 От 1 до 5

    0 2 Отговор
    Гърция
  • 2 не се подвеждайте

    3 0 Отговор
    без пари, или с много има Капани . Шкварек с хеликоптера , Емплозията с Батискафа , Каролев с сноуборда и т.н. Точно по Инстаграм се вижда , а като се отиде и няма връщане . Боян така го чака жена му , ама не слезе никога от върха . Все пак умерено може да се пътува .
  • 3 тук там травълър

    3 0 Отговор
    Проблемът е че хора, които не ги интересуват култури, забележителности, природа и т. н. тръгнаха да пътуват само за да се снимат сред тях за да градят фалшив "имидж" по социалките! Това съсипва туризма, съсипва и съответните посетени места и въпросните "инфлуенсъри" дори не си дават сметка, какви щети причиняват и най-вече това, че никой, ама никой не го интересува вече, къде ходят, какво ядат и пият!