17 Юли, 2024 10:21 2 951 24

Лоши новини за американката икономика

  • сащ-
  • икономика-
  • фед

Ръководителят на Федералния резерв каза, че Щатите са на" неустойчива траектория на националния дълг"

Лоши новини за американката икономика - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

САЩ са на неустойчива траектория на държавни заеми. „Много съм загрижен за нашите дефицити. На път сме, който не може да бъде поддържан“, каза ръководителят на системата на Федералния резерв (FRS, централната банка) на САЩ Джеръм Пауъл пред Икономическия клуб във Вашингтон. „Това не означава, че нивото на дълга, което имаме, не може да бъде поддържано. Ситуацията не е такава“, каза Пауъл.

„Въпреки това, пътят, по който вървим – имаме големи дефицити във време на пълна заетост и здравословен растеж на икономиката, не може да се поддържа във времето. Наистина трябва да започнем да работим върху това“, отбеляза председателят на Фед.

От негова гледна точка Конгресът на САЩ започва да разбира това. "Мисля, че има нарастващо усещане, че е време да се направи нещо. И това ще изисква двупартийни действия“, подчерта Пауъл.

В края на юни Международният валутен фонд (МВФ), в доклад за резултатите от годишния преглед на американската икономика, въз основа на член 4 от своя устав, съобщи, че в средносрочен план, бюджетният дефицит и дългът на САЩ спрямо БВП ще останат значително по-високи от прогнозите, които съществуваха преди пандемията.

При настоящите политики се очаква публичният дълг да нараства стабилно и да надхвърли 140% от БВП до 2032 г. По същия начин се очаква бюджетният дефицит на правителството да остане около 2,5% от БВП, което е по-високо от нивото, прогнозирано по време на консултацията по член 4 през 2019 г. Според фонда "толкова високи дефицити и дълг представляват нарастващ риск за САЩ и глобалните икономики". МВФ изтъква необходимостта от "спешно премахване" този проблем.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сащисан кравар

    45 2 Отговор
    С Бай Дън, към Дъното!
  • 2 атлантик

    39 0 Отговор
    Не може да бъде тоя е рубладжия.
  • 3 Българин

    42 0 Отговор
    Спокойно пак ще включат принтера
  • 4 За протокола

    29 2 Отговор
    "" Държавният дълг на САЩ се покачва с бързи темпове и не показва признаци на забавяне, въпреки нарастващите критики към огромните нива на държавни разходи.
    Националният дълг - който измерва това, което САЩ дължи на своите кредитори - се е повишил до 34 911 647 554 064,35 долара във вторник следобед, според последните данни, публикувани от Министерството на финансите. Това е с около 22,4 милиарда долара повече от цифрата, отчетена предишния ден.
    За сравнение, само преди четири десетилетия националният дълг се движеше около 907 милиарда долара.
    Перспективата за нивото на федералния дълг е мрачна, като икономистите все по-често бият тревога за горещите темпове на разходи от Конгреса и Белия дом . ""
  • 5 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    24 2 Отговор
    🇺🇲🇺🇲🇺🇲
    Направо са в дъното на дългова спирала ‼️‼️‼️

    Коментиран от #15

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 БгТопИдиот🇧🇬

    29 3 Отговор
    Лоши новини за американката икономика=лоши новини за БГ краварофилите+ центаджиите на галето.
  • 8 ТаУмВзе

    19 1 Отговор
    Чак са ли краварчето се Усети, че зелената Хартия няма Златно Покритие бре! Следва Срив на Монетарната система, когато Падне Официално краварчето. Съответно и Последната Човешка ВОЙНА де. АХХАХАХ
  • 9 Мишел

    26 1 Отговор
    Преди 6 месеца им трябват 110 дни за увеличаване на дълга с 1 трилион, сега под 100 дни, след 6 месеца?
    Това е траектория на свободно (про)падане).
    Преди година и половина водещи американски икономисти прогнозираха , че САЩ могат да издържат на темповете на нарастване на дълга максимум до края на десетилетието. Какво ли казват сега?

    Коментиран от #11

  • 10 икономист

    15 1 Отговор
    А,що бе ? 35 трилиона долара не са проблем !
  • 11 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    28 1 Отговор

    До коментар #9 от "Мишел":

    Те можеха да издЪржат с години, както го и правеха❗ Избиваха непокорните, Кадафи, Садам... и крадяха от послушните🤔
    Но вече непокорните са Путин и Си, а с тях е по-трудно , а и послушните намаляват ежедневно ...😒

    Коментиран от #16

  • 12 089954

    13 2 Отговор
    Айдееее , 50 евро цента за долар

    Коментиран от #17

  • 13 мърррр

    22 1 Отговор
    Време е на доларовите банкното вместо лицата на президентите , да започнат да отпечатват Мики маус . Толкоз му беше на долара .
  • 14 знаещ

    20 2 Отговор
    Сега да видим тези цветнокожи , мексиканци , три поколения безработни , хора с ментални проблеми , наркомани , как ще реагират когат няма да могат да се печатат долари и да им се раздават .

    Коментиран от #18

  • 15 Липсват ми заучените козяк фрази

    13 1 Отговор

    До коментар #5 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Те са в технически фалит от 2008 , а в практически от 2012
  • 16 60 млн.- новата такса Спокойствие

    10 1 Отговор

    До коментар #11 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Избиваха непокорните които не искаха да си вкарат централните банки в системата от централни банки. Сега са останали само непокорните Иран и Северна Корея - другото е в кюпа. Но това вече работи в обратна посока понеже за да подържаш такава система ти трябват реални постъпления. Държиш държавните банки но не получаваш кинтите от тях което си е кофти тръпка.
  • 17 Елегантна мечка от Русия

    8 0 Отговор

    До коментар #12 от "089954":

    Давам 5 ст. или 2,5 рубли
  • 18 Ти недей, че

    7 1 Отговор

    До коментар #14 от "знаещ":

    и нашите жълтопаветни наркомани ще останат без центове и ще минат на директен грабеж. Абстиненцията не прощава, ще се наложи трепане.
  • 19 Топ кравар

    6 1 Отговор
    Проф Джефи Сакс да им измайстори един валутен борд да си вържат долара
  • 20 Даниел

    0 0 Отговор
    Още в заглавието има грешка.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 иво

    3 0 Отговор
    Общият дълг на тези престъпници е 54 Трилиона като външният е 33 Трилиона долара . Тая Империя на Зелената хартия изглежда има сериозни проблеми , само да печаташ хартия която няма никакво покритие и целият свят да ти купува Дър. облигации, и ценните и всякакви спекулативни средства и да ги държи като резерв е вече рисковано и опасно . Защото при една Гражданска война тя ще се разпадне както СССР и няма кой да изплати дълговете и страни като Китай - около 3 Трилиона , С. Арабия около 800 Милиарда ще се простят с тези средства.