23 Юли, 2024 14:37 7 608 1

Правителството на Йемен и хусите премахват банковите ограничения

  • йемен-
  • хуси-
  • банкови ограничения-
  • промяна

Също така въобновяват полетите на Yemenia Airways

Правителството на Йемен и хусите премахват банковите ограничения  - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Йеменското правителство и бунтовническото движение Ансар Аллах (Хуси) постигнаха споразумение за премахване на банковите ограничения и възобновяване на полетите на Yemenia Airways от контролираната от бунтовниците Сана. Това съобщиха от офиса на специалния пратеник на ООН за Йемен Ханс Грундберг.

"На 22 юли правителството на Йемен и "Ансар Аллах" „Информирахме специалния пратеник на генералния секретар на ООН за Йемен Ханс Грундберг, че са се споразумели за редица мерки по отношение на банковия сектор и Yemenia Airways за деескалация“, се казва в изявлението.

Споразумението, сключено от страните в конфликта в Йемен, предвижда „отмяна на всички скорошни решения и процедури по отношение на банките от двете страни".


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Калпазанин

    23 3 Отговор
    Ама такива новини хич ама хич не са хубави за обора и запада ,тв трябва да се бият бе а не да съюзяват и помиряват .нали девиза им е разделяме и владееме