31 Юли, 2024 14:51 766 3

Индонезия забрани продажбата на цигари на лица под 21 години

  • индонезия-
  • цигари-
  • 21 години-
  • възраст

Както и продажбата на тютюневи изделия в радиус от 200 метра от училища

Индонезия забрани продажбата на цигари на лица под 21 години  - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Правителството на Индонезия, като част от борбата срещу тютюнопушенето, повиши възрастта, на която страната може да купува тютюневи изделия, до 21 години, съобщава агенция Reuters.

Досега купуването на цигари в страната беше разрешено на 18-годишна възраст.

Резолюцията на кабинета, подписана от президента Джоко Видодо, забранява продажбата на тютюневи изделия на лица под 21 години и продажбата им в рамките на 200 метра от училища и спортни съоръжения. Продажбата на обикновени цигари и вейпове в електронни приложения и в сайтове за социални мрежи, както и всякаква реклама на тютюневи изделия също е забранена.

„Тези мерки трябва да помогнат за намаляване на потреблението на тютюн в страната и да затруднят започването на тютюнопушене в ранна възраст“, се казва в правителствения указ.

Според статистиката на Световната здравна организация, в Индонезия, която има население от 270 милиона души, броят на пушачите е 70 милиона. По този показател страната е на едно от първите места в свят. Проучване от миналата година показа, че младите индонезийци на възраст 10-18 години съставляват 7,4% от пушачите в страната.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пушач

    2 1 Отговор
    браво и яки глоби,ако може и без корупция ей
  • 2 те са като тайван

    1 1 Отговор
    малките са пушачи . пият . като е забранено е по добре . тука газ, балони, наркотици, ами не е здравословно .
  • 3 То и тук

    0 0 Отговор
    Са забранени , но само за тези в детската ясла.