1 Август, 2024 11:53 1 550 2

Туризмът ще движи над 10% от европейската икономика

  • туризъм-
  • европа-
  • данни-
  • бюджет-
  • бвп

След 10 години секторът ще има дял от близо 3 трлн. EUR в БВП на Европа

Туризмът ще движи над 10% от европейската икономика - 1
Снимка: Shutterstock

Според последните прогнози на Световния съвет за пътувания и туризъм (WTTC), секторът се очаква да увеличи приноса си в БВП към европейската икономика от 2,25 трлн. EUR през 2023 г. на 2,4 трлн. EUR през 2024 г. За сравнение, през предпандемичната 2019 г. сумата е била 2.26 трлн. EUR.

През идните 10 години сумата може да нарасне до колосалните 3 трлн. EUR до 2034 г., което представлява около една десета от общия БВП на европейската икономика.

Туризмът ще движи над 10% от европейската икономика


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 малиййййй

    1 1 Отговор
    Ето какво става като отвориха границите на България и всеки хукна по Европа и света. Те, затова преди не ни пускаха да доближим границата на повече от 50 км. За да не залеем световните курорти, че да се чудят какво да правят.
  • 2 Госあ

    1 2 Отговор
    Евала ! Това във връзка с мерките срещу гробалното затопляне сигурно ! На китайци да не разчитат повече. Рекламира се и се толерира изключително вътрешен туризъм. Самите китайци се питат как са могли да се щурат по европата при положение че имат толкова забележителности - и културни и природни и туристически в Китай.