3 Август, 2024 13:31 1 864 10

Частните космически компании могат да привлекат млади хора в индустрията

  • космическа индустрия-
  • работа-
  • служители-
  • млади

Делът им е все още малък, но със сигурност ще нараства в бъдеще

Частните космически компании могат да привлекат млади хора в индустрията  - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Успехите на частните космически компании трябва да помогнат за привличането на млади хора в космическата сфера.

"За да ангажираме по-младото поколение, е важно не само да живеем според миналите постижения или нашата прекрасна история, но и да даваме пример тук и сега. Ние демонстрираме със собствен пример, че е възможно да се развива бизнес в тази област, възможно е да се развиват технологии. Надявам се, че нашият пример ще мотивира мнозина и ще помогне на хората да намерят своето място в космическата индустрия“, каза Олег Мансуров, генерален директор на аерокосмическия холдинг SR Space.

Ролята на частните компании в развитието на космически програми все още е малка, но със сигурност ще нараства от година на година. „Виждаме успеха на нашите колеги, които вече успешно изстрелват космически кораби и предоставят услуги за предоставяне на данни от дистанционно наблюдение на Земята. Този списък от услуги само ще се увеличава“, отбеляза изпълнителният директор на SR Space.

SR Space е частна руска космическа компания, създадена през юли 2020 г. Занимава се с разработването на суборбитални и орбитални ракети носители от свръхлек и лек клас, малки космически кораби и сателитни съзвездия и предоставя услуги, включително софтуерна и хардуерна поддръжка и разработка на софтуер за изчисляване на параметрите на изстрелване на ракети носители и космически кораби.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 какво

    1 2 Отговор
    стана с онези астронавти на частната Боинг, извънземните телепортираха ли ги или ще молят изостаналата държавна компания на руснаците.

    Коментиран от #9

  • 2 а зарибяване от третия,истанбулския де!?

    1 1 Отговор
    Частните космически компании могат да привлекат млади хора в индустрията
  • 3 Гориил

    2 2 Отговор
    Тази година в Русия бяха създадени четири частни космически компании, до 2025 г. трябва да има поне двадесет такива компании.Това е изключително печеливш бизнес и държавата насърчава частните инвеститори с данъчни облекчения.
  • 4 Алекс

    2 1 Отговор
    Ама как да стане като сегашното поколение е функционално неграмотно и дори не знае таблицата за умножение...
  • 5 Умник

    1 2 Отговор
    Тези ракети евро колко са? Мерят ли им въглеродните емисии, саждите и т.н., че почнаха да ги изстрелват всеки ден, а едно изстрелване е няколко хиляди тона изгорен кислород и съответното количество въглероддни емисии. (колкото всички автомобили в София за ден два.)
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Гени

    3 2 Отговор
    Само русия, Китай и Северна Корея. Имат капацитет за космоса. Няма доказателства че мъск е извел нещо
  • 8 НАБЛЮДАТЕЛ

    2 1 Отговор
    Умрях от смях. Частна руска компания за космическо оборудване. Щели били да правят. Погледнете им сайта. Вижте само езиците на които щели да си пишат програмите. Едните се изучават у нас в средното училиюе, Python се преподава в 5 клас Ще правим кофраж за небостъргачи от дъски и гвоздеи и имаме осъвършенствани тесли

    Коментиран от #10

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 ПичТак

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "НАБЛЮДАТЕЛ":

    Пич всичко е така както го пишеш, ние в 5-ти клас учим питон, в 6 клас учим ядрена физика, в седми вече изстрелваме ракети - а за 12-ти даже всеки е длъжен в домашна среда да създаде ракета, която да издигне 700 кг полезен товар. Ние все знаем много - истина е, все имаме умни хора - истина е ... но имаме поставени хорица, които да ни подтискат, а не да се възползват от нашата находчивост и интелект. Наскоро се опитахме на голяма българска фирма да им продам нещо - доста находчиво и нямащо директна конкуренция по света. Е поканиха ме на среща и ме изгоинха от нея - как съм се усмелявал да им поискам такива пари... ами мисля да спрая да работя това, в което съм добър и да почна и аз като вас да се подигравам на целия свят, че ние в България всичко научаваме до 5-ти клас, а те се опитват ракети да ми правили като вече завършили..