9 Март, 2014 19:33 1 611 0

По-бързо и прецизно заваряване

  • интер експо център-
  • изложение-
  • роботика-
  • заваряване
По-бързо и прецизно заваряване - 1
Снимка: М. Богданова

Редица новости бяха представени на тазгодишното издание на IFAM – изложение, специализирано в областта на автоматиката и роботиката. За част от тях ни разказва Стефан Киров от „Униор България” ООД, представител на Varstroj, директен изложител от Словения.

- Господин Киров, какво ново предлагате?

- Фирма Varstroj е официален вносител и представител на България и за Европа на заваръчни роботи и системи за автоматизирано заваряване и съответно възможност за плазмено рязане. Новостите в сферата на заваряването са самите заваръчни апарати, които са доста нова и модерна технология, която предразполага с богат избор за заваръчни параметри, възможности на заваряване и с много високо качество като ефект.

- Бихте ли разказали малко повече за робота, който сте изложили на IFAM?

- Това е робот, който осъществява подготовка на самите детайли за допълнителна обработка – за заваряване или рязане. Заваръчните роботи могат да се ползват в широка степен в индустрията, в автомобилостроенето, в тежката индустрия, в леката промишленост. Всичко, което е свързано със серийно производство, както и с пакетиране и обработване на материали.

- Има ли интерес към подобни продукти?

- Интерес има, за съжаление, не толкова голям, колкото ни се иска, но все пак икономиката и ситуацията в страната са определящи, както и наличието на конкурентни фирми.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА