Last news in Fakti

19 Март, 2014 10:54 2 854 3

Украйна посяга на „Газпром“ заради Крим

  • крим

Тези компании вложиха сериозни средства, в размер на милиони долари, в разработката на находищата. Украйна ще потърси тяхното съдействие

Украйна е готова да „предприеме адекватни компенсации“ за сметка на Газпром, ако руският монополист посегне на концесиите в Черно море, които Киев предостави на международни компании.

Това обяви в ефира на „5-ти канал“ правосъдният министър Павел Петренко.

Той припомни, че Украйна чрез търг е предоставила на големи международни компании правото да търсят и добиват нефт и газ в шелфа на Черно море.

„Тези компании вложиха сериозни средства, в размер на милиони долари, в разработката на находищата. Украйна ще потърси тяхното съдействие, за да защитим своите интереси и инвестиции“, обяви Павел Петренко. Той се закани, че новото правителство в Киев твърдо ще спазва международното и украинското законодателство в гарантиране на правата на частната собственост.

Павел Петренко посочи, че все още не е изчистен въпроса за имуществото на разпадналия се СССР. Според Украйна тя имала да получава още $80 млрд.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Митко Атанасов

    2 0 Отговор
    Е за това става въпрос/за разграбване на природни ресурси предимно от американци/.
    Разбутаха една държава ,готови са за трета световна,за да сложат ръка на чужди богатства.
    Е благодаря ви за ,,демокрацията,,
  • 2 бай тошо

    1 0 Отговор
    това западенеца(укр) много нагло бе,за какви 80млд претендират.При разпада на СССР им предложиха да поемат дълговете на република УКР,и всички заводи да си останат тяхни,но умниците отказаха.Дълговете им ги пое Русия,а сега претендират още и за 80 млд.Ами те наглите бандеровци май не са изтрезнели още
  • 3

    1 0 Отговор
    ГАЗПРОМ.....предполагам знаете е държавна компания ,Та къде е тръгнала Украйна да налага нещо на Русия....но това са планове на Америка и Запада ,чрез продажниците Кличко и заека .
    Които скоро ще ги линчуват ,никой не може да спре народа .а този 5 ти канала е толкова подкупен ,никой в украйна не го взема на сериозно.