Last news in Fakti

20 Март, 2014 13:36 3 085 7

Ангела Меркел: Г8 е мъртва! Ще има нови санкции срещу Русия

  • ангела меркел

Напрежението остава високо дори и след референдума за отделянето на Крим

Канцлерът на Германия Ангела Меркел заяви, че Русия ще се изправи пред опасността да й бъдат наложени нови санкции от ЕС, ако не предприеме реални стъпки за разрешаване на кризата в Крим.

Изказването на Меркел става в навечерието на ключовия днес Съвет на ЕС в Брюксел, съобщава Би Би Си. Общността вече наложи политически санкции на Москва.

Канцлерът на Германия обяви, че сегашната политическа ситуация означава, че Г8 не може да съществува дълго при ясно дипломатическо противопоставяне от Москва.

Русия е ротационен председател на Г-8, а срещата на върха на групата е насрочена за юни в Сочи, припомня Ройтерс.

Напрежението остава високо дори и след референдума за отделянето на Крим и присъединяването им към Русия. В сряда поруските части взеха контрол и над последните две военни бази. Командващият флота на Украйна Сергей Хайдук беше задържан, но часове по-късно е бил освободен.

Лидерите на ЕС, САЩ,Канада и други вече определиха референдума в Крим и присъединяването на полуострова към Русия като нарушение на суверенитета и националната цялост на Украйна и потъпкването на международното право.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Негрон Джеймс

    0 12 Отговор
    мда ... руснаци си правят каквото искат, а ЕС и САЩ само казват "това ще бъде направено, онова ще бъде предприето, ...." , дрън дрън. Украинците защото разчитаха на тяхната подкрепа и финансова и военна вдигаха протести, толкова хора измряха ... и за какво? Ето накрая ЕС нищо не направиха срещу тия руснаци. Какво толкова ги е бъз от тия руснаци не мога да разбера, като видят зора и Путин ще нареди - "Бягайте и палете всичко след себе си!", както е било преди. Въпроса е кога ще им натрият носа на тия руснаци, че с това самочувствие дето го имат, някой ден ще ги затрият от картата.

    Коментиран от #6

  • 2 Emiliyan Bonovski

    7 1 Отговор
    ti mnogo tap li si ili prosto mnogo nekompetenten NEGRONE
  • 3 Митко Атанасов

    7 0 Отговор
    САЩ,ЕС,Канада и някой други техни съюзници
    четат международното право,както
    ,,ДЯВОЛА ЧЕТЕ ЕВАНГЕЛИЕТО,,
  • 4 бай тошо

    6 0 Отговор
    НЕГРОНЧО,НЕ ТА ЗНАМ НЕГРОНЧО ЛИ СИ ,НЕГЪРЧЕ ЛИ СИ,АМА МНОГО СИ ТЪПО БЕ МОЙТО ДЕТЕ
  • 5 Boris Vylchev

    8 1 Отговор
    Негрон Джеймс,4eti gledai da znae6 predi da pi6e6 tuk zapadna podlogo
  • 6 Boris Vylchev

    7 0 Отговор

    До коментар #1 от "Негрон Джеймс":

  • 7 Vasik Atanasova

    6 0 Отговор
    КОГО ПЛАШАТ ПУТИН ЛИ А РУСИЯ НЕЩО МАЙ СЕ ОБЪРКА МЕРКЕЛ
Новини по държави: