Last news in Fakti

19 Март, 2014 11:45 3 117 6

В Крим превзеха щаба на флота на Украйна

  • крим

Самообявилите се сили за самоотбрана в Крум щурмуваха и превзеха щаба на украинския военноморски флот в град Севастопол.

Това съобщи в профила си във Фейсбук директорът на Центъра за военно-политически изследвания Дмитрий Тимчук.

При щурма никой не е пострадал, защото украинските военни са се въздържали да използват оръжие, уточни Тимчук. Временният президент на Украйна Олександър Турчинов разреши на украинските военни в Крим да използват оръжие.

ИТАР-ТАСС съобщава, че демонстранти са щурмували щаба на украинските Военно-морски сили. Те са превзели сградата, смъкнали са украинското знаме и са издигнали руския флаг и бойния Андреевски флаг на руските ВМС.

Малко по-късно беше потвърдено, че украинската 36-та бригада в Перевалное слага оръжие пред новите руски власти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 васил димчев

    10 0 Отговор
    Пак хамериканска военна пропаганда гарнирана със снимка на някакви с военни униформи, за който не е в час снимката е направена на тренировъчен полигон каквито има и в България, и по нищо не става ясно че е във военна база още по малко в щаб на флот.

    Истината че украинският флот не е превзет а напротив е освободен да си върви по-живо, по-здраво.
  • 2 ярослав станчев

    9 0 Отговор
    Ххахаха,100 човека от невоенно формирование превземат щаба на украинския ВМФ.А какво ли ще направи една дивизия от руските ВДВ,пусната на време и на място.
  • 3 Emiliyan Bonovski

    8 0 Отговор
    apsolutni gluposti,pak amerikanska propaganda.Rusia prisaedini krim bez kapka krav a amerika kadeto i da vlqzat e.avat m...ta na vsi4ko,Na vsi4ki koito ne iskat daslujat na rosia im e razre6eno da si tragnat dobrovolno
  • 4

    7 0 Отговор
    ТОВА са братски народи ,никой никого няма да превзема .
    Това че Америка ПАК се провали в опита си да създава омраза ,чрез Кличко и заека Яценук,който за ги ликвидират скоро .Това са последни американски пропаганди .КАКТО ТУК В БГ е купена БТВ и всички други медии ,включително политици и нашия ПРезидент ПЕШКА ТОТАЛНА
  • 5 galaxy

    6 0 Отговор
    Браво на Путин и браво на руснаците. Руснаците са хора с достойнство, които никога не са служили на чужди господари и ценят правдата и свободата. Само Русия може да оправи света към по-добро.

    Коментиран от #6

  • 6 woody

    0 5 Отговор

    До коментар #5 от "galaxy":

    Руснаците никога не са били свободни!....И винаги са служили на гсподари-собствените си господари!....
Новини по държави: