2 Октомври, 2024 10:53 325 4

Цената на газа в Европа се повиши с 3% след ракетната атака на Иран срещу Израел

  • газ-
  • цена-
  • израел-
  • иран

Цената на ноемврийските фючърси се увеличи до 460,6 USD за 1000 куб.м

Цената на газа в Европа се повиши с 3% след ракетната атака на Иран срещу Израел - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Цената на газа в Европа при откриването на борсовата търговия в сряда се повиши с 3% след масираната ракетна атака на Иран срещу Израел, сочат данни на лондонската борса ICE.

Цената на ноемврийските фючърси в центъра на TTF в Холандия се увеличи до 460,6 USD за 1000 куб.м или 40,27 EUR за MWh (въз основа на текущия обменен курс евро/долар, цените на ICE са представени в евро за MWh).

По-рано агенция Tasnim съобщи, че ирански ракети са ударили газови платформи близо до град Ашкелон в югозападен Израел. В същото време американската Chevron (един от най-големите играчи на израелския шелф) каза пред ТАСС, че поради ситуацията в Израел компанията като предпазна мярка временно е спряла газовите платформи Leviathan и "Тамар", но оборудването и персоналът не са пострадали.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    0 6 Отговор
    Гедайте само, какво става с бензина като Израел думне островчето. Аз лично напълних днес резервоара догоре.
  • 2 Аааа,

    4 0 Отговор
    И да не забравите да затворите нерентабилните Марици.Когато избухна войната Русия-Украйна,те спасиха вашият и нашият з......к от високите цени на ел.енергията.Сега от тази война кой?Цените пак ще полудеят.

    Коментиран от #3

  • 3 Хлорофилчо Слънчогледов

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Аааа,":

    Ще ги затворим, ами. Ние 4 реактора с 20год. ресурс затворихме, че Мариците ли... Ний сме най-екологичните еколози в света!
    Всичко що е в ущърб на България се прави немедлено!
    Една ракета или бомба замърсява повече от 1000 камиона, ама ние не спираме войната и сечта на дървета!
  • 4 Е то зимата

    1 0 Отговор
    ще го увеличат да компенсират лятото