Last news in Fakti

1 Април, 2014 23:14 12 597 14

Гадно е чужденци да ни се подиграват

  • сайт-
  • име-
  • промяна

Внимателно трябва да се подхожда към обявяването на новини, особено на 1 април!

Чуждестранната компания Allegro group избра именно тази дата, за да обяви новина свързана с нея, и предизвика гнева на своите потребители. 

Става дума за промяната на интернет адреса на сайта за обяви prodavalnik.bg в за никого неясното име olx.bg.

Ето и част от мненията на потребителите, които имаха възможност да коментират „новината” във Фейсбук страницата на сайта.

Martin Yankov: Вие хубаво сменяте името, ако щете и дизайна сменете, но научете потребителите да оставят коментари и да не си трият обявите... Писна ми от аматьорски и селски изпълнения...

Св. Георги Лукарев: "Бързаме да ви успокоим, че освен името и URL адреса нищо друго няма да се промени!" - много ме успокоихте, аз откак съм се регистрирал чакам най-после да си оправите една камара недомислици из сайта, вие името сте тръгнали да ми сменяте, все едно това ви е проблема...

Dji Dji Çakır: Дано тогава поне сайтът заработи като хората.

Dimitar Aleksandrov: Много тъпо име... Внимавайте от върха да не паднете на дъното. От високо се пада най-лесно.

Иван Иванов: Ясно, ставате верига... еми тук е моментът да ви кажа, че това ще ви е най-голямата грешка, един страхотен сайт със страхотно име... като ти потрябва нещо...виж в prodavalnik-а... като трябва да продадеш нещо...продай го в prodavalnik-а, това съкращение бива създадено в някоя страна и това, че там е станало известно няма нищо свързано с родния език и страна, както prodavalnik. Съжалявам много, но аз лично съм много негативно настроен към всички тези чужди големи кръгове, които развалят оригинала за уж по-добро, нас българите какво ни топли ОЛХ... 3 случайни букви ... все едно да си изтряскам главата в клавиатурата и да кажа ТОВА Е НОВОТО ИМЕ НА НАШИЯ САЙТ ! ТО Е ВЕЛИКО ВИЖТЕ ГО ЦЕЛИ 3 БУКВИ, които нямат никакво произнасяне -OУ-ЕЛ- ЕКС

Божана Димитрова: По тъпо име не бях чувала ....То така е като ти тръгне нещо се чудиш как да се прецакаш ...

 

Въпросът е принципен, а не толкова в промяната на името.  Да купиш български сайт и да промениш Българското му име е най-малкото проява на лош вкус, да не кажем, че е гавра!

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 The Big Boss

    3 0 Отговор
    Кво ревете бе!

    Утре ако Ердоган купи футболният отбор "Левски" може да си го кръсти "Гяур"

    ДА ЗАПОВЯДАТ ЧУЖДЕСТРАННИТЕ ИНВЕСТИТОРИ
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 гошо прупрунков

    4 0 Отговор
    в природата няма вакуум
    като се освободи място от един то веднага се заема от друг
    нека е за добро да ни направят българкия сайт за интернет търговия с по добър дизайн и да може по точно да търсим и да намираме и как се казва кой го е еня
  • 4 Дими Димов

    1 1 Отговор
    Въобще не ми пука как се казва... купувам и продавам...
  • 5 PROFESIONALISTA

    4 1 Отговор
    Какъвто и х.... да го кръстят, все ще си остане един мравуняк от измамници и измекяри, между които човек с 300 зора може да си свърши някаква работа с риск да го измамят и само да направи оборот на е-конт.... Тази промяна е само поредната крачка към пълния му провал.
  • 6 Бай Иван

    1 0 Отговор
    Е не може да се отрече , че повечето хора са коректни и ако се внимава как се пазарува и от кого, провалите могат да бъдат сведени до минимум.
  • 7 Spas Slivkov

    2 4 Отговор
    Уважаеме колеги,

    Като изпълнителен директор на OLX.bg имам няколко коментара към вашата стаия по-горе. Както на читателите Ви може да е известно, тя е нищо повече от тенденциозен черен ПР, предвид факта, че вие притежавате сайтове за обяви.

    Относно национал-шувенистичните намеци за промяната на българското с чуждестранно, които правите, можеби тук е момента да обясните на потребителите си защо откраднахте идеята за телевизионната реклама на сайта ви Bazar.bg от ирландския сайт Done Deal: https://www.youtube.com/watch?v=KjNcFwXh5XI . Както и да кажете дали сте заплатили дори една стотинка за тези авторски права.

    Да се използва "журналистиката" по подобен начин, за да се уронва корпоративния пртестиж на конкурентна фирма, е не само неспортсменско, но и въпрос, с който няколко органа в страната могат да се заемат, след като сигнализираме. В процеса на проверката, органите могат да се занимаят и с продажбата на тютюн, други забранени артикули, файшиви стоки и т.н. в сайта Bazar.bg, които вие толерирате и дори споделяте във Фейсбук страницата на сайта ви.

    Ако отделите повече вниматние на нуждите на потребителите си, вместо да творите черен ПР, да потъпквате чужда интелектуална собственост и пр. може би щяхте да сте по-успешна компания.

    Учтиво ви приканваме да свалите това подобие на статия от уеб сайта си.

    С уважение,
    Спас Сливков
    OLX.bg
    П.П. Ако само изтриете този коментар и оставите активна статията, само ще покажете отношението си към свободата на сло

    Коментиран от #8, #9, #10, #13

  • 8 Grigor Yosifov

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "Spas Slivkov":

    Уважаеми г-н Спас Сливков!

    От вашият отговор за първи път разбирам тези пикантни неща около Bazar.bg, но не ви прави чест, че вие ги споделяте.

    В самата статия по-горе не виждам никакъв черен ПР, освен цитирани негативни коментари на потребители (макар тези за ползваемостта да не ги намирам за правилни, защото на мен лично ми харесва как работи сайта).

    ...Но най-много ми харесваше името....

    Това име се беше превърнало в нарицателно. Знаете ли колко много хора казват "пусни го в продавалника" или виж продавалника. Те не казват виж продавалник, точка ком-а или пълното име, а казват името по начина, който е най-близък до себе си, породен основно от хубавата разбираема за всички дума, която изказва в себе си смисъла на сайта по най-краткия възможен самообяснителен начин. Не знам как да ви обясня, че успехът ви до сега се градеше именно на името, но дори базар.бг не постигна ефекта - пусни го в базара, защото това дори няма логическото значение на вашето оригинално име.

    Е сега сигурно хората ще казват "пусни го в олха"...

    На мен не ми се вярва, а на вас?
  • 9 Владимир Йосифов

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Spas Slivkov":

    Г-н Сливков,

    Няколко неща ме притесняват в отговора Ви. Не като потребител на който и да е сайт, а като човек с пуканки в ръка, обичащ качествен сеир:
    1. "Черният ПР" (каква хубава родна дума) струи именно от Вашите писнания. Кофти much?
    2. За сметка на това липсва какъвто и да било отговор по същество... Двойно по-кофти... Толкова ли няма какво да кажете във връзка с това недоразумение ОЛХ? Било то и просто разшифроване на абревиатурата?
    3. Най-важното оставям за финал - срамно е, когато ръководни кадри (надявам се, че споменаването на олх в подписа Ви не означава, че сте стажант при тях, например) се изказват с потресаваща неграмотност, съчетана с липсата на какъвто и да е прочит на творбите си, преди да ги увековечат като фирмена позиция...
    В резюме - изключително непрофесионален пост, надявам се олх да не зависи в голяма степен от Вас.

    Поздрави!
  • 10 Владимир Йосифов

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Spas Slivkov":

    Простете, попаднах в собствения си капан... Пишело си "изпълнителен директор", черно на бяло... Жалко...
  • 11 Петър Кимонов

    1 0 Отговор
    Абе тия "Rezonmedia" са уникални калитковци! Пак им провървя с конкуренция...
  • 12 georgi

    1 0 Отговор
    Лоялната конкуренция изгражда, не разгражда.
    Не съм привърженик на подобни статии, каквито и да са те, но ако коментара оставен от г-н Сливков наистина е от изпълнителния директор ... Еха :)
    Все едно това е официалната позиция на Продавалник по темата! Поне само тази позиция прочетох досега.

    п.с. Все ми е тая как ще се казва сайта!
  • 13 PROFESIONALISTA

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Spas Slivkov":

    Заврете си ги тези ОРГАНИ дето сте ги цитирали някъде, и се засрамете от пълния си непрофесионализъм и протоколно безсмислено политическо говорене/писане/. Просто потвърдихте липса на нормално обяснение на случващото се в повереното Ви ведомство.
  • 14 Иван Иванов

    0 0 Отговор
    Не знам кой е взел това решение, но по всичко личи, че е след пиянска вечер и загубен облог. Или точно това е целта в крайна сметка - да се създаде шум и впоследствие да се върне старото име.