Last news in Fakti

13 Август, 2014 08:32 623 2

"Зелените" преговарят с Реформаторите за общо участие на изборите

  • зелените-
  • реформаторски блок-
  • преговори

Общото явяване на вота е възможно само ако десните приемат пет условия

Партия "Зелените" започва преговори с представители на Реформаторския блок за евентуално общо участие в предсрочните парламентарни избори.

Според решение на Националното събрание задължително условие за начало на същинските преговори обаче е РБ да приеме официално одобрената Зелена демаркационна линия от следните 5 точки:

1. Да се отстоява забраната за ГМО в земеделието.

2. Да се отстоява забраната за неконвенционални методи за проучване и добив на нефт и газ.

3. Да не се допуска изграждането на нови ядрени мощности.

4. Да се въведе забрана за ново строителство в националните паркове и в природен парк Витоша (освен на заслони, хижи, водохващания, пречиствателни съоръжения и сгради за управлението на парка). Забрана за жилищно, туристическо и спортно строителство на 2 километра от черноморския бряг в защитените зони по местообитанията от НАТУРА 2000 и в местностите Кара дере, Паша дере и къмпинг Корал.

5. Да не се допускат в кандидатски листи щатни или нещатни служители или секретни сътрудници на Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската народна армия. Предприемане на законодателни инициативи за лустрация.

Ако петте условия, гласувани от Националното събрание, не бъдат приети от Реформаторския блок, същинските преговори няма да могат да започнат. Това ще означава и самостоятелно явяване на Зелените на парламентарните избори, като за целта вече започна събиране на подписи и дарения за регистрация в ЦИК и  организация за провеждане на собствена кампания.



Според приетата от Националния съвет процедура преговорите ще продължат до 25-и август, след което делегатите на Националното събрание на "Зелените" ще решат окончателно "за" или "против" предизборна коалиция с Реформаторския блок.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Moreto Lipsva

    0 0 Отговор
    Най-голямата смешка е, че тези хора си мислят, че са някакъв фактор в българското политическо пространство. Вече никой не им вярва. Толкова много и брутално се дискредитираха, че по-добре да си трайкат. Уви, почерниха и истинската еко и зелена идея. Вече като кажеш еколог и ще си представям крадливите птици като Тома Белев и компания, които се интересуват само от пари. Ще поставят условия... кои са те... Дали пък да не им припомня позорния случай с броенето на делфини за няколко милиона, за което се бяха приготвили.
  • 2 Кирил Георгиев

    0 0 Отговор
    Зелените не се интересуват кои е полезно и кое не,
    ако нещо е вредно или нанася вреди това трябва да се установи от научно изследване, в противен случай се връщаме в средните векове и почваме да "анатемосваме" с някакви заучени фрази "ГМО" "Шистов Газ" и "Ядрена Енергетика".

    Просто начина им действие е wanna be диктатори.
    ние ти казваме какво ще ядеш, какво ще правиш с земята си и така нататъка.

    Хората трябва да се интересуват и да са критични към нещата които се опитват да им втълпят, не да се поддават на емоциите си.

    Ако има някоя храна която е вредна(установено с медицинско изследване) да нека се забрани, ако има химични съединение които вредят на почвата при добив на шистов газ (да се забранят и да се намерят алтернативи).

    Но не за тях е по лесно да се ляпят етикети, да се всява страх и паника. Те не искат ти да разсъждаваш с аргументи, искат да ти втъплят емоция(страх за теб, за здравето ти за децата ти) и да си кажеш."Няма да рискувам".

    Простите решения винаги са се стрували лесни на хората. Но ако тръгнем по пътя на невежеството и първобитното емоционално зомбиране на хората с "зелени" тези тогава губим всичко което сме постигнали от времето на Просвещението през 18 век досега.

    Отказваме да гледаме факти и почваме да забраняваме всичко което не познаваме.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове