Last news in Fakti

14 Септември, 2014 20:50 1 279 0

Реформаторският блок: По-силни от всякога сме

  • реформатори-
  • реформаторски блок-
  • радан кънев

Радикална промяна в правосъдието, прекратяване на корупцията и създаване на среда за честно забогатяване за всеки българин

Реформаторският блок продължава по-силен от всякога. Никой не може да сломи оптимизма ни. Звездата на РБ винаги ще бъде европейска. Това каза при откриването на кампанията на РБ днес в София Меглена Кунева, лидер на "Движение България на гражданите". Тя се обърна към другите лидери на партии с думите, че оценява високо призивите в речите им за единство и консолидация на блока.

Никой няма да ни спре и никой няма да ни попречи да постигнем тези цели. Защото те са малкото, от което България има нужда, обяви в словото си Радан Кънев.

Радикална промяна в правосъдието, прекратяване на корупцията и създаване на среда за честно забогатяване за всеки българин. Категоричен край на партийната намеса в администрацията, в данъчното дело, в здравеопазването, в образованието на нашите деца. И съжалявам да го кажа толкова ясно – това означава, че никой от вас в тази зала няма да разчита на никой от нас, които ще говорим от трибуната, за да получи работа. Ударно управление с кратък мандат, което смело, безпрекословно да извърши обещаните реформи, да върне властта в ръцете на суверена и да поиска промяна в конституцията, за да изрежем веднъж завинаги язвата в българската съдебна система. Дясно, реформаторско правителство оглавено от нови лица с чисти ръце, които могат да проведат операция „чисти ръце”, подчерта Радан Кънев.

  В името на тази цел аз бях готов да представя пред вас кандидатурата си за председател на Реформаторския блок, за да мога от ваше име да се боря за тези неща. В името на същата цел днес аз оттеглям тази кандидатура въпреки наличната подкрепа. Защото лидерството не е в урните, които бяха подготвени извън тази зала. Лидерството е в урните на 5-ти октомври. И не моето лидерство в Реформаторския блок има значение, а лидерството на РБ в българската политика има значение за всеки български гражданин, отбеляза лидерът на ДСБ.

Това е най-добрият отговор на всички лъжи и манипулации за РБ - вие в тази пълна зала. Аз съм тук, защото първото нещо, което направих като евродепутат е да подам документи за членство в групата на ЕНП, обяви европейският депутат Светослав Малинов.

Защото РБ все още не е член на ЕНП, само част от него. Но ЕНП знае за РБ и аз представих РБ със следните думи: „България има възможност за ново, дясно, реформаторско мнозинство. И ключът за тази възможност е в новата политическа формация Реформаторски блок, която представлявам в Европейския парламент.” Те очакват от нас тези думи да станат реалност. Надяват се не само българските граждани, а и европейските християн-демократи се надяват на успеха на РБ. И тъкмо затова всичко е в нашите ръце – и международното признание, и стабилността на България, и бъдещото дясно, смело и решително реформаторско управление. Всички знаят, всички разбраха, всички признаха, че то не може да бъде без нас. И сега няколко думи за това, което предстои в следващите седмици в ЕП - изслушването на комисарите и оформянето на новата комисия.

Персоналните назначения вече са факт, има някои размествания по ресорите, но не мога да пропусна да отбележа възможността, че в последните си изявления приоритетите на г-н Юнкер съвпадат с нашите, коментира Светослав Малинов.

Доказахме, че сме единни и сега няма сила, която да ни спре. Ние минахме през стрес-тест, който показа завидна стабилност на нашия политически съюз, допълни пред журналистите Меглена Кунева. РБ продължава заедно. Това са нашите партньори със сходни принципи и затова ДБГ е част от блока, подчерта още тя.

След като казах, че виждам израстването на лидерите в блока, искам да кажа добре дошли у дома на нашите нови партньори в нашия съюз. Пожелавам на всички ви успех! Един успех без съмнения и с бъдеще отвъд изборите, един успех с широка база, в основата на която са срещите със стотиците наши членове и приятели. Всеки в тази зала някога в живота си е гласувал за СДС, за дясното, за демокрацията. Днес всички ние знаем, че РБ може да води страната напред, каза още в обръщението си Меглена Кунева.

На въпроси на журналисти за общата декларация на СДС и ДБГ, Кунева коментира, че РБ е надценил времето, в което може да се подготви юридически избора на председател. За 10 дни такава подготовка нямаше как да се направи. Вчера в 17.00 ч. нямахме още документите, принципа на избор на делегатите, мандатна комисия, реална промяна в учредителното споразумение, което е задължително условие, каза тя. Кунева каза още, че структурите на партиите поставят въпроса, че не са проведени първични избори в партиите за кандидатите за поста, защото времето не е стигнало, а в момента вече тече кампания и затова е по-добре конгресът да се отложи.

По думите на лидера на ДБГ принципите са спечелили повече битки от армиите и това РБ ще докаже и през съюзния си конгрес, който вероятно ще се проведе след изборите, на 10 ноември, както предлагат от СДС.

На откриването на кампанията в столицата присъстваха лидерите на политическите сили в блока Божидар Лукарски (СДС), Радан Кънев (ДСБ), Корман Исмаилов (НПСД), Николай Ненчев (БЗНС), Ирина Репуц (ХДП) и Борислав Великов (БНД).


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове