Last news in Fakti

7 Декември, 2014 10:52 2 633 15

Васил Филипов: Русофилски глутници ни тикат към заробване

  • русофилски-
  • глутници-
  • заробване-
  • южен поток-
  • белене-
  • васил филипов

Според него Бургас-Алексанруполис, Белене и Южен поток, са ненужни за България

„Когато до властта в България се добират русофилски глутници, започват да приемат нормативни документи и разни капани, подготвени от Москва, които ни тикат към заробване и гибел”, заяви в студиото на Нова телевизия бившият изпълнителен директор на „Булгаргаз” Васил Филипов по повод спирането на проекта „Южен поток”.

„През 1995 година, при управление на Жан Виденов и министър на енергетиката – Румен Овчаров, създадоха „Топ-Енерджи” със стратегия да покорят нашата енергетика. След това с давлението на Овчаров вдигнаха цената на газа с 25%. Ние сме жертва на руски планове, които непрекъснато ни се натрапват от управляващите и едно съсловие, което работи против нашата държава”, допълни той.

Журналистът Ива Николова се опита да го прекъсне с думите, че докато е бил на позицията си, е допуснал загуби по проекта „Син поток“. Филипов от своя страна отвърна, че журналистката разбира от „Син поток“ толкова, колкото свиня от кладенчова вода „Ти си една лаладжийка и нищо не знаеш”, заяви той. Според него трите проекта - „Бургас-Алексанруполис“, „Белене“ и „Южен поток“, са ненужни за България.

„И на мен не ми харесва това, което прави Русия, макар че принадлежа към русофилската глутница. България е малка страна и тя не определя правилата”,  каза от своя страна Росен Петров от БДЦ.

„Изглежда, че целият ЕС са русофили, защото си купуват газ от Русия през Украйна. Проектът „Южен поток” беше за диверсифициране. 8 страни участват и не възразяват да преминава през нас. Войната в Украйна ни изигра лоша роля”, категоричен бе Емил Димитров – Ревизоро от Патриотичния фронт. „В този проект няма обосновани икономически показатели. С този проект България изпада в имагинерна зависимост”, заяви Филипов.

Гостите в студиото коментираха и природните бедствия, които сполетяха българите през последната година. „Три капки дъжд се превръщат в бедствие в България, защото язовирите са неподдържани, не се изпускат контролирано”, каза Ива Николова. „Има голям проблем със собствеността на язовирите. Не се знае чии са и как са раздавани през годините”, допълни Росен Петров.

„Подкрепяме създаването на комисия „Кой” в парламента. Интересен факт е, че една от процедурите на ЕС срещу България за „Южен поток” беше за непрозрачни публични поръчки за стойност 3,5 млрд, от фирми, които според журналисти са свързани с кръга „Кой”. След като това беше спряно, гръмна КТБ, в която се оказа, че дупката е от подобен порядък. Очакваме тази комисия да отговори на нуждата на обществото да знае за срастването между политическа, икономическа и медийна власт”, заяви Борис Станимиров от Реформаторския блок.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 българин

    5 0 Отговор
    На България са нужни само ....... като Васил Филипов за да я довършим по бързо.
  • 2 НИК

    5 0 Отговор
    Въобще как се допускат такива хора като Филипов?
    Това, което се случи е върха на абсолютния провал!
    Всички други печелят само ние губим!
    Вместо България да стени основен енергиен възел заради геостратегическото положение, сега всичко ще ни заобикаля, а ние ще купуваме газ от Турците (Нашият исторически Враг) на цени каквито им е угодно.
    Имахме шанса да имаме важна стратегическа роля не само на Балканите и всички да се съобразяват с нас.
    Сега ще ставаме все по- бедни, все по- безпомощни и всеки ще ни подритва!
  • 3 Дари

    5 0 Отговор
    Вместо запада да е малко зависи и от нас,ние трябва сме му изцяло роби.Ако трябваше южен поток да минава през Германия вече да е готов.
  • 4 той

    5 0 Отговор
    "въдворяването в ТВО в НРБ е било по-страшно и от влизане в затвора" ,такива като Филипов мястото им е точно там.Всички народни представители(предатели) от 1988 год. са за затвота, всички капиталисти(всички тези докопали се до властта, като кърлежи, през целия този преход) и тяхните семейства да вървят в ТВО.
  • 5 Реалист

    3 0 Отговор
    Ава ойт, ако познаваше украинците, сам щеше да копаеш и да слагаш тръбите на газопоровода. Няма по ненадеждни от тях. И се оказа, че и ние ги конкурираме по продажност и зависимост.
  • 6 уфо

    1 0 Отговор
    Да си пие хапчето, " old " екпертът" или на 4-ти километър.
  • 7 оф

    2 0 Отговор
    МНОГО ХУБАВО ,ПРЕКРАСНО БЪЛГАРИЯ ЩЕШЕ ДА ВЗИМА ЕДН МИЛЯРД ВСЯКА ГОДИНА БЕЗ ДА ПРАВИ НИЩО ,АМА НИЯ СМЕ МНОГО БОГАТИ И НЕ ЩЕМ,СЕГА ПЛАЩАМЕ НА УКРАЙНА ЧЕ ПОЛУЧАВАМЕ ГАЗ ОТ НЕЯ ,УТРЕ ЩЕ ПЛАЩАМЕ НА ТУРЦИЯ ,ЧЕ ДА ПОЛУЧАВАМЕ ГАЗ ,А ПОТОКА ПАК ЩЕ СИ ГО ИМА ,АМА ОКОЛО БЪЛГАРИЯ АМА НИЕ ЩЕ СЕ ПРАВИМ НА ВЕЛИКИ,ЩЕ УМРЕМ ОТ ГЛАД ГЕРБ С ТЯХНАТА ПОЛИТИКА НИ ВОДЯТ КЪМ ПРОСЕШКА ТОЯГА ,ВЕЧЕ ТРЯБВАШЕ ДА СМЕ ЕНЕРГИЕН ЦЕНТЪР НА БАЛКАНИТЕ АКО ,БЯХМЕ НАПРАВЕЛИ БЕЛЕНЕ,ЮЖЕН ПОТОК И НАБУКО И ЦЯЛА ЕВРОПА ЩЕШЕ ДА СЕ СЪОБРАЗЯВА С НАС И ЩЯХА ДА ВАЛЯТ ИНВЕСТИЦИЙ КЪМ БЪЛГАРИЯ,СЕГА СЕМЕ ДУПКА ГЕВРЕЧЕ С ДУПКА НА НИКОЙ НЕ МУ ТРЯБВАМЕ НИКОЙ ПОВЕЧЕ НИКОГА НЯМА ДА НИ ОБЪРНЕ ВНИМАНИЕ .ЧЕСТИТО ЩЕ ТЕГЛИМ ЗАЕМИ ВСЯКА ГОДИНА ,ЩЕ ЖИВЕЕМ НА ЗАЕМ НО ТОЗИ НАЧИН НА ЖИВОТ НЕ МОЖЕ ДА ПРОДЪЛЖИ ВЕЧНО ПОСЛЕ
  • 8 емо

    0 1 Отговор
    Много глупости са написани по-долу."Южен поток"е неосъществим така като беше замислен.Сега със съкращаванв повече от 3 пъти морската част,може би ще стане,но няма да е по евтин.
  • 9 toto

    2 0 Отговор
    чак не мога да повярвам до къде стига анти руската истерия.


    незнам как да коментирам, никой не вижда тоталната колонизация на българия от ежропеиски и американски банки - няма нито една руска.. никои не вижда пълзящата ислямизация на Европа и България ..

    всеки джавка РУСИЯ РУСИЯ хахаха пак сме от грешната страна

    колкото пъти сме заставали на страната на англосаксонската клика срещу русия винаги сме завършвали с национална катастрофа


    от нова тв почети ме убедиха че вместо българия да стане разпрделител на газта за европа и да взима 500 милиона ежра за транзит ..... е ло6о

    по добре е турция да е това а ние да духаме супата


    браво на нова тв



  • 10 ГОСТ

    2 0 Отговор
    васил филипов ПРЕДАТЕЛ ! негрите от америка и гейовете от ЕС ни ЗАРОБИХА !
  • 11 onq s konq

    0 0 Отговор
    Тука всичките на глутницата ли раэчитате да си оправите животеца?Добре че дойде ГЕРБ макар и с мъкащото както бяхме се эасилили към пропастта с "Тройната коалиция" начело,бедна ви е фантаэията какво ни очакваше.Колкото до тия фантасмагористични печалби на БГ от транэитирането на гаэ эабравете-руснака така беше надул цената на съоръжението,че 15-20г напред ще му иэплащаме съучастието си под формата на вноски и чак "оттам нататък" ще остават пари ежегодно в хаэната.Което перефраэирано пък эначи "я камилата,я камиларя".Эа Белене пък съвсем да не говорим,эащото вече нямам думи:)
  • 12 Shmeker

    0 0 Отговор
    Дали го строят руснаци, американци, турци или който и да е и каквото и да е, ако носи пари на хазната значи ни трябва.
  • 13 Киро

    0 0 Отговор
    Я как са се активизирали московските тролове понеделнишки!

    Сигурно са огладнели, че рубличките вече за нищо не стигат, след като и капачките за буркани вече са по-скъпи от руската "валута".

    Скимтете, скимтете, колкото повече скимтите, другари, толкова по-добре за България!
  • 14 TREND

    0 0 Отговор
    Стига с тази антируска истерия! Европа НЕ искала Путин/ Милер за доставка на газ, айде сега от много ум имаме компанията И на Ердоган, този доказан "сив вълк". ФАКТ. ФАКТ. ФАКТ. Европа ще се моли на Турция, а турците добре търгуват всичко! Но за Ердоган, който създаде ИД за да унищожи чрез тях кюрдите, мълчите.
  • 15 гост

    0 0 Отговор
    „...всички да се съобразяват с нас...”, „...запада да е малко зависи и от нас...”, „ЦЯЛА ЕВРОПА ЩЕШЕ ДА СЕ СЪОБРАЗЯВА С НАС” , „...БЪЛГАРИЯ ЩЕШЕ ДА ВЗИМА ЕДН МИЛЯРД ВСЯКА ГОДИНА...”

    Не знам как си го представяте, че ако поискаме ще спрем газта по тръбата – т.е. ще спрем енергията на други държави в EU и ще спрем бизнеса на руснаците, за да покажем на света колко сме велики и как другите са зависими от нас?! Доскоро се говореше за печалби от 400 млн. на година, но вече са станали 1 млрд. Като толкова искате независимост агитирайте за разработка на наши находища. Но то Борисов си го каза добре, че ако тръгнем да ги разработваме има вероятност да свалят правителството и въобще не е трудно да се сети човек кой има интерес да го направи.......
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове