Last news in Fakti

8 Декември, 2014 16:18 1 564 10

Сидеров: Позицията към "Южен поток" се смени под външен натиск

  • волен сидеров-
  • "атака"-
  • "южен поток"-
  • аец "белене"-
  • сащ-
  • русия-
  • геополитически сблъсък-
  • южен поток

България прибързва да застане на грешната страна в този геополитичисеки сблъсък между САЩ и Русия, коментира лидерът на Атака

Сидеров: Позицията към "Южен поток" се смени под външен натиск - 1
Снимка: БТА

Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров заяви от парламентарната трибуна, че с проекта „Южен поток“ се случва това, което се е случило с АЕЦ „Белене“ - министър-председателят е имал виждане, че проектът е полезен за България, но после позицията се е сменила. Сега, за газопровода „Южен поток“, също има обрат, който е резултат от външен натиск.

„В случая с проекта „Южен поток“ България стана жертва на една война. Войната е между САЩ и Русия. Няма какво да си кривим душите. Опитите да бъдат представени чрез специално написани анализи фактите така, че „Южен поток“ не е изгоден за България, аз ги посрещам с иронична усмивка. Няма как един газопровод, от който България ще получава транзитни такси, да не е изгоден да страната. Няма как едно трасе, което ни прави важен европейски фактор, да не е изгодно за страната“, коментира Сидеров.

Той заяви, че Борисов си противоречи – казва, че няма дългосрочни договори и финансов план, и това предстои да се направи, но в същото време казва, че е неизгоден. Сидеров беше категоричен, че няма факти, от които да се заключи, че той е неизгоден. „Следователно тук се търси внушение. Аз го разбирам много добре. Целта е от трибуната на Народното събрание да се направи внушение, медиите да го подхванат и до всеки български дом да стигне внушението „Разбрахте ли? Той бил неизгоден този проект, дай да го забравим.“ Това е целта на занятието, категоричен бе той.

Лидерът на националистите от „Атака“ заяви, че мащабът на проблема е много голям – става дума за това на коя страна ще застане България при този геополитически сблъсък. Той заяви, че има прибързване България да застане на грешната страна, както през 1941 г., когато заставаме на страната на хитлеристка Германия. Сидеров коментира, че ако през 1941 г. грешната страна е била нацистка Германия, то сега това е САЩ, които играят ролята на световен жандарм и експлоататор.

САЩ трудно биха се отказали от тази си роля и когато се появи организация като БРИКС, която застрашава световното им господство, САЩ дават ответна реакция – икономическа война или истинска война като тази в Украйна, изтъкна Сидеров.

Лидерът на националистите беше категоричен, че икономическите аспекти на тази война удрят България и естествено ще имаме загуби от спирането на строежа на „Южен поток“. „Очевидно е, че търпим щети, но не смеем да го кажем на глас пред Жан-Клод Юнкер, пред величията в Брюксел. Снимаме се с тях, но не им казваме в очите, че водят неправилна политика и че трябва да я коригират, иначе техните собствени народи ще ги свалят от власт. И сигурно ще стане това и то по-бързо, отколкото очакваме“, коментира националистът.

Сидеров заяви, че България трябва да избере къде да застане: „Нашата реална, нашата истинска, нашата историческа позиция е евразийската, не атлантическата. Под евразийска позиция аз разбирам пространството, което обхваща всички развити държави на Европа, балканските държави, православния свят, Русия, Белорусия, Украйна и т.н. Всичко това е част от една единна Европа.“

Лидерът на „Атака“ заяви, че би искал начело на България да застанат такива лидери като Шарл дьо Гол - държавник, чиято визия беше „за Европа от Атлантика до Урал“, политик който изкара Франция от НАТО, и който беше истински визионер. Сидеров припомни думите на Юнкер, че България е велика нация и призова да направим така, че тази нация да живее достойно.

„България в момента живее зле. Спирането на „Южен поток“ ще снижи нивото на живот. Няма да го повиши. Санкциите срещу Русия го снижават, не го повишават. Затова нашата полемика, на „Атака“, е, че тези действия, които са действия от една глобална война, пречат на България. Затова ние искаме да призовем днешното управление на България да намери сили в себе си и да се противопостави на натиска, на който е подложено. Знам, че е подлаган на натиск и министър-председателят, и правителството. Майсторлъкът обаче е да намериш начин да излезеш от този натиск, да защитиш интереса на народа си“, каза Волен Сидеров. А това, според него, няма да стане с анализи, в които от девет кладенеца се вади вода, че проектът не носи достатъчно изгоди, а с истинска визия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 emo

    2 0 Отговор
    nai nakraq nqkoi da go kaje 4e mqstoto ni e v evraziiskiqt sauz.EVALA
  • 2 stenly

    1 0 Отговор
    Сидеров колкото и да ми е неприятен този път каза нещо умно.
  • 3 гого

    0 0 Отговор
    Той постоянно го казва но няма кой да го чуе.
  • 4 onq s konq

    0 0 Отговор
    Бай Тошо се помина беэ да успее да ни направи 16-та република на Съюэа,сега тая гроэна птица ше се пробва:)
  • 5 где

    0 0 Отговор
    Не те знам на колко години си но аз съм 50.При бай Тошо нямаше бездомни хора ,нямаше толкова престъпност,да не смееш да излезеш на улицата. Нямаше толкова болни хора ,защото ядем само боклуци,нямаше безработни,нямаше наркотици.А сега какво е хубавото,телевизия ,радио,вестници пишат само негативи.Децата избягаха в чужбина.Тук след време ще останат само пенсионери и цигани това е бъдещото на България.
  • 6 на работеща воденица таванът е бял

    0 0 Отговор
    гоУем си,еваларка брато.тоз път попадна на правилните хапове
  • 7 Десислава Димитрова

    0 1 Отговор
    има три абсолютно ненужни популиски партии в този парламент.те нямат капацитет нито кадрови нито идеологически да са там,но поради неопитността на българския избирател са.атака,ббц и патриотичния съюз са абсолютно ненужни и в случая вредни за бг.
    фантасмагириите на този дребен човечец не нужно да се публикуват!

    Коментиран от #10

  • 8 Ал Харун

    1 0 Отговор
    Тези пък ,който не са популистки ни обраха до шушка ,гушнаха 4,5 милиарда без да им мигне окото,че и дума не обелват за търсене на отговорност.Не мисля и,че отпуснатите еднократно европари може да компенсират ползите от транзита на газ .Близнашки и Боко изцапаха пейзажа с крайните си позиции, нужни са ни политици с повече въображение и изобретателност,а не елементарно мислещи
    в два цвята

    Коментиран от #9

  • 9 Десислава Димитрова

    0 1 Отговор

    До коментар #8 от "Ал Харун":

    крайните позиции на бсп и герб са си направо в центъра след изказване на сидеров.откровените му популиски глупости са обвързани с клиентализма му и могат да направят впечетление само на хора без информационно ниво,каквито в бг има за съжаление доста.неговите идеи не са реално осъществими и той го знае ,но въпреки това ги говори щото са атрактивни за електората му.що се отнася за корупцията ,да тя съществува в бг пространството ,но тя е в своя пик при упоменатите от мен партии и личностите в тях,така че няма как да са някъкав регулатор за унищожаването и!
  • 10 Монго

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Десислава Димитрова":

    Ама ти направо защо да не ни станеш президент или министър председател...,бе много акъл, анализи, информационно осветляване..., откъде се пръкна такъв всезнайковец
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове