Last news in Fakti

9 Януари, 2015 08:36 1 027 9

Ангел Джамбазки: Не трябва да смесваме понятията толерантност и безотговорност

  • тероризъм-
  • ангел джамбазки-
  • българия-
  • бежанци

Моливът изправен срещу автомата винаги ще губи, смята евродепутатът

„Светът, или поне тази част от него, в която се намираме ние, е във война. Тази война не сме я започнали ние, а тези, които се стремят към световните ресурси – петрол, газ. Но ние сме на фронтовата линия”. Това заяви евродепутатът Ангел Джамбазки в коментар на нападението срещу френското хумористично издание „Шарли Ебдо” пред Нова телевизия.

„Не трябва да смесваме понятията толерантност и безотговорност. Не може да си затваряме очите и да се правим на търпими, когато насреща имаме хора, които изобщо не са търпими”, коментира още Джамбазки.

По думите му „моливът изправен срещу автомата винаги ще губи”. Според него за да има молив, трябва да има някой, който да пази тази цивилизация и тази система. А това става със служби за сигурност, с разузнаване, с пазене на правовия ред.

„Ние в момента в България, а и в Европа, не правим това. Тези хора не са толерантни. Те не са аматьори, те са отлично подготвени, дойдоха, свършиха си работата и показаха на целия свят какво ще правят тук”, смята Джамбазки.

Според него България категорично трябва да се притеснява от събитията във Франция.

Джамбазки коментира, че една част от тези хора идват и искат да променят начина на живот в западния свят.

„В Германия се появиха салафитски полиции. Те обикалят по улиците и, засега, съветват младежите да си стоят по къщите, а не да ходят по барове и заведения”, обясни Ангел Джамбазки.

Според него заплаха за България категорично има, защото родните служби по сигурност години наред не са работили по това направление.

„Не можеш да спреш този човек в редакцията, трябва да го спреш в Алжир, Ирак или Сирия”, смята евродепутатът.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 о о б

    1 0 Отговор
    уважавам го патриот и смело момче а тези си разрушиха държавите ще пренасят фанатизма си и у нас
  • 2 българин

    1 0 Отговор
    Прав е Джамбазки. Който иска да ни убеди, че ислямът е толерантен, жестоко се лъже. На тези наивници е достатъчно да припомним собствената си "обща" петстотингодишна история на "съвместно съжителство". За турските безчинства, за ислямизирането, за грабежите, изнасилванията и отнемането на най-здравите и способни момчета, за да служат на ислямските башибозушки грабежи над чужди територии и народи. Цивилизованият свят е изправен пред една варварска и непоправимо нетолерантна религия, която за съжаление е подтиквана и насочвана от отвъдокеански алчни ламтежи за световно господство и изсмукване на световните ресурси и плодовете на човешкия труд от другите народи.
  • 3 сивите

    0 0 Отговор
    Всички религии са заблуда,без тях ще има световен мир и благодат...вярваѝте си.

    Коментиран от #4

  • 4 Българин

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "сивите":

    Заблуда са и особено исляма който се ползваше от САЩ първо в Афганистан.От там тръгна понятието "Джихад".Ползваха същите методи и в Сирия,Либия,Египет...сега онези промити мозъци,които създадоха станаха проблем на Европа.Това устройва американците защото отслабването на Европа и Русия е добре дошло за тях.Геополитика какво да се прави.
    За нас остава да мислим какво конкретно да правим за да се защитим поне от части от този "износ на демокрация".
    На първо време колкото и неприятно да е трябва да спре всякакъв приток на емигранти от тези опасни зони.Стига сълзливи репортажи за някакви страдащи хора и бременни майки които щели да се удавят на корабите или да замръзнат по границите.
    Те носят утрешните терористи и ислямски милиции,не успяха да ги интегрират нито германци нито французи.Тези хора не искат да се интегрират те искат да се размножават и да живеят по техните правила.
    Ако не искаме да се връщме в десети век и да живеем по законите на шариата ще трябва да се вземат по твърди мерки.
    "На зло куче зъл прът" е казал народа.
  • 5 BBTY

    0 0 Отговор
    Ей, Джамбазки стой си мирен.Като искаш нещо го прави недей да говориш.Върни армия която за съжаление вече я нямаме.Вкарай техника и ракети ,подготви тази армия да работи с тях!И то само да можем да се защитим ,а не говорим за нападане или война.Заради такива като теб където са в СИРИЯ,ИРАК,АЛЖИР и убиха на хората деца,майки,жени,бащи за това ви мразят, а религията е просто средство.
  • 6 Гостът

    0 0 Отговор
    "толерантност и безотговорност" е бил девиза на всички правителства които са управбявали БГ досега. Сега трябва да почнем от нула - да градим политика, инфраструктура, нови човешки отношения, абе да се прави нещо.
  • 7 асад

    0 0 Отговор
    ИДИ ГИ СПРИ ТИ БЕ, НАКОЙ ЩЕ ИДЕ ЩЕ УМРЕ ЗА ТЕБ И ТИ ЩЕ ПЛЯСКАШ И КЕФИШ ПО ТЕЛЕВИЗИЯТА . КАК ГИ МРАЗЯ ТИЯ ПСЕВДО НАЦИОНАЛИСТИ СЪЩИТЕ КАТО ТИЯ БРАДЯСАЛИ ТЕРОРИСТИ
  • 8 УУУУмен

    0 0 Отговор
    Към коментар асад.

    Като ти избомбят къщата, и ти избият семейството, като загубиш всичко, ти какъв ще станеш и на коя страна ще застанеш тогава?
    Послушник в някой манастир, кротък, смирен и мил? Или както Ботев и Левски?
    Дано да не ни се случи и дано да не се стига до там. ДАНО !

    Хусни Му БАРАК 50 гогини верен поданник на САЩ, целуваха се със БАРАК раст, благодарности, пожелания, прегръдки в Унивеситета в Кайро и едва ме му отделиха главата от раменете.
    Моамар Кхадафи пък финансира изборната кампания на Никола Саркози а последният му изпрати благодарствия със смолети с окачени на тях ракети - въздух-земя.
    "Да, да, Мерси боклу и ЛИБЕРТА!"
    Моамар имаше Либийски сметки в САЩ от порядъка на $300 милиярда а днес няма Моамар, няма Либийски сметки, нямя пари, няма дивиденти.
    Моамар не е организирал катастрофата в Локарби, обвиняван със гогини, той им плати един милярд та да го оставят на мира.
    Моамар, бе най-либерален и щедър към сънародниците си, на всяко младо семейство при граждански бар, даваше по $7,000.00 и др. допълнителни помощи. Днес нямя Моамар, нямя помощи.
    Моамар реши да пренасочи капиталите си от долари във евро и хоп ето ти булка Спасов ден.

    Садам пък беше добър, докато слушаше чичко Сем, чичко Сем му даде химическо и др.оръжие чрез Румсфелд 1980те години, който оглавява химически корпорации във САЩ.
    Садам изпълняваше поставените му срещу Кюрдите химически операции точно и каквото още му се каже, дори и Кувейта да посплаши и накаже. Там чичо Сем реши ,че е време на Садам коловоза да му се смени. И той увисна.

    Ассад нямя въобще ЗАРИН, но както ОМП-то на Саддам Хюсеин, казаха му че е камила и напусни веднага своята родина.
    Обърнете внимание, нито един от тез държавници, главата си покорна не склони, отстояваха докрай и с достойно своето право като патриоти, легални управници, умират с достойнство и заслужено остават в сърцата и спомените на поданнците си.

    Иран и там се готви кървав Баирам -курбан. Кога?

    Що се каса ИГИЛ - Исламската Република, да Терористи, НО:
    ВИЖТЕ ОБОРУДВАНЕТО ИМ ОТ КОГО Е? И ЗАЩО ВОЮВАТ СЪС СЪБРАТЯТЯ СИ? КОЙ ГИ ФИНАНСИРА? КОЙ ГИ ОРГАНИЗИРА?
    Идва момент когато арабите ще ще проумеят от къде се дърпат и плетат конците. Това което Ген.Аспарухов посочва в статията, че ВСИЧКО Е СЛЕДСТВИЕ ОТ ОНОВА КОЕТО СТАВА НА БЛИЗКИЯТ ИЗТОК.
    Трябва да се научим да мислим, за да се различаваме от маймуните дето реагират на онова което им се показва: "MONKEY SEE, MONKEY DO".
    Благодаря на Ген.Аспарухов за прозорливоста му. Малко са хората като него. Присъединявам се към неговта позиция.


  • 9 УУУУмен

    0 0 Отговор
    Ангелчо Джамбаски,
    дядо ти не ти ли прошепвал като бе юноша, че работата и политиката е като любовта с момата: "ИЛИ ЩЕ Я ЛЮБИШ ИЛИ Я ПУСНИ ДРУГ ДА Я ЛЮБИ, ЗА ДА НЕ Я МЪРЛЯВИШ"?
    Още бомби предллагаш, малко е още трябва?
    Уж ние сме със молива но изглежда, че ние сме със бомбите.
    Плитък си момчето ми. Аджамия си. Аматйорче си. Не ставаш за хоро да водиш, стъпките не знаеш. Отивай при дедо си да се учиш.
    Ама и още нещо има де, че акъла зорлем не се дава, треба и ти сам да си го имаш от татка си.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове