Last news in Fakti

26 Януари, 2015 16:52 2 680 37

Шабла приема натовски щаб

  • шабла-
  • нато-
  • команден център

Командната база на НАТО край Шабла ще има за цел основно контрол на морския трафик

Шабла приема натовски щаб - 1
Снимка: Министерство на отбраната

Командният център на НАТО в България ще бъде разположен до град Шабла. За това информира "Стандарт", като се позовава на източници от българския генералитет. Около центъра ще бъде изградена и военна база, чиято основна цел ще бъде охрана на изнесения команден щаб. Официално за предстоящото изграждане на натовската база бе съобщено по време на посещението на генералния секретар на алианса Йенс Столтенберг миналата седмица. Оказа се, че обявяването на новината предизвика изненада в повечето български политици.

Започна наддаване за това къде ще бъде командната база на НАТО в България. Появиха се информации, че тя ще бъде ситуирана във Варна. Там ще има много малко натовци, по-скоро за пред публиката. Основният център обаче ще бъде край Шабла, твърдят източниците на "Стандарт". След срещата на най-високо ниво в Уелс през септември миналата година алиансът взе решение за изграждането на подобни командни бази в Литва, Латвия и Естония - от една страна, и Румъния и България, от друга.

От "Стандарт" са научили, че южното крило е трябвало да бъде попълнено с команден център и в Турция, който да бъде разположен на нейното черноморско крайбрежие. Анкара обаче е отказала, за да не разваля отношенията си с Русия.

Командната база на НАТО край Шабла ще има за цел основно контрол на морския трафик, управление на многонационалните военни формирования на пакта в региона, разузнаване - основно електронно и радиолокационно и аналитичен център. НАТО има практика в подобни командни бази да бъдат изпращани най-подготвените офицери.

Там ще работят и умовете на военната доктрина, чиято основна цел е анализ на ситуацията, източно от българското крайбрежие. Със сигурност при изграждането на базата ще бъдат създадени нови стационарни линии за свръзка чрез кабели.

Това е така, защото сателитната връзка е лесно уязвима за разузнавателните средства за противника, обясниха военни. Основен момент ще бъде и изграждането на логистиката, която включва на практика създаването на малко градче с всички удобства за военните в него. Командният център на пакта в България се очаква да има основните отдели на останалите подобни бази в Европа. Въпреки че българският със сигурност ще бъде по-малък, той ще включва следните отдели: отдел личен състав, който ще прави подбор на кадрите, разузнавателен отдел, чиято цел е събиране на информация чрез електронно и радиолокационно разузнаване, оперативен отдел, където се разиграва чисто военната обстановка и се вземат решения, технически отдел, който се грижи за техниката в базата, логистичен, който пък поема цялата логистика, и свързочен.

Наши военни припомниха, че през последните десет години българският морски флот се дислоцира основно на юг от Бургас. Така на практика Варна и районът останаха свободни за военноморско присъствие. В морската ни столица обаче е щабът на нашия флот.

Шабла е идеалното място за подобен център. Според радиоразузнавачи климатът там подпомага получаването на информация по електронен и радиолокационен път. Разстоянието до Крим е само четиристотин километра. Край града се намира единственият у нас зенитен полигон, на който десетилетия наред са тренирали български ракетчици и зенитчици. Напълно възможно е натовската база да бъде изградена именно в този район, твърдят запознати. В непосредствена близост е военното летище на Добрич. Факт, който със сигурност е бил отчетен при избора на Шабла.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Stefan Stefanov

    2 0 Отговор
    -Това предателство,към собствената ни памет,ще струва скъпо!

    Коментиран от #2, #34

  • 2 999

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Stefan Stefanov":

    Памет и достойнство колега.Предателите и марионетките в целият свят са презирани и използвани като подлоги.
  • 3 где

    2 0 Отговор
    Това е безумие, Турция е отказала на американците защото да не си разваля отношенията с Русия .НИЩО ДОБРО НЕ НИ ОЧАКВА ТОВА СЪТРУДНЕЧЕСТВО СЪС САЩ.
  • 4 Бай хой

    2 0 Отговор
    Да ви е честита и реалната окупация.

    Шабленци евакуирайте се че терористите от нато ви направиха мюрета.
  • 5 Бай хой

    2 0 Отговор
    И сега стана ли ви ясно за какво е дошъл оня обратният от вашингтон и другият обратен от Брюксел.

    Нашите продажници ако са сигурни в действията си защо трябваше да лъжат Народа и да овъртат цяла седмица.
  • 6 1234

    1 0 Отговор
    Тия ни превзеха без война .Така е когато нямаме собствена армия ще храним чужда.Така полека лека ще ни вкарат и във война с Русия.Крайно време е да излизаме от НАТО,какво пази НАТО,конфликтите които създават САЩ,Така ставаме по уязвими,като започнат да стрелят по ЩАБА значи стрелят по БЪЛГАРИЯ,а ония от щатите ще си живеят спокойно далече от войната.До това води ,,приятелството,,с америка войни убийства и погроми като в Украйна пък и къде ли не по света.В БИБЛИЯТА е написано за звяра сега се разбра кой е той.
  • 7 мунчо

    0 0 Отговор
    Ще охраняват и добива на сланцев газ-ще ни изтровят и унищожат прпиродата.Президент и премиер-предатели,продажници,антибългари!
  • 8 читател

    0 0 Отговор
    Предателите и продажниците - вън от властта!Никой няма право да се разпорежда със "Земята на Ботев и Левски"!Германците и руснаците не са си позволявали да имат бази у нас- американските наглеци и бандюги ще имат!По кои обекти ще бъдат първите руски ракети?По командните пунктове!Командните пунктове-извън територията на БГ!

    Коментиран от #9

  • 9 onq s konq

    0 1 Отговор

    До коментар #8 от "читател":

    Как можеш да твърдиш че руснаците не са имали баэи в БГ,след като ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ БЕШЕ СЪВЕТСКА БАЭА?!Може и да не е имало ядрени ракети баэирани в България,но със сигурност имаше СС-20,баэирани по турската граница/поне эа Грудово 100%/!И понеже не осъэнаваш някакси че България щеше да е мишена на руснаците преди Украйна ако не бяхме членове на НАТО,най-добре да си останеш "читател" и да не ми се правиш на "писател"...просто не ти ходи!:)

    Коментиран от #10

  • 10 Монго

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "onq s konq":

    Икъде бяха дислоцирани руските войски в България, отворко безподобни? Ходи да си поиш мулето, не ти се отдава да мислиш...

    Коментиран от #13

  • 11 САЩ империя на злото

    0 0 Отговор
    САЩ са причината за безкрайни конфликти по света...Разбира се с човешки жертви ...а те са винаги на сухо и далеко ....Изгодна позицийка...И нашите хубавци в парламента им подгъзуват здраво .....Вместо мъжката да защитят България от гадните им хамерикански планчета ....Палячовци !
    Спешно трябва да напуснем Нато.
    Това е съюз създаден с една единствена цел - агресия и война.
  • 12 ГОСТ

    0 0 Отговор
    Пази боже от слепи политици,политици които не четат история ,а мислят само как да са по угодни на,,европа,,Помислете за оня цар който във време на война запази неутралитет,помислете за тези които ще ВИ сърбаме папарата която сега дробите.Да ВАЗ тогава няма да ви има-ще бъдете в топлите страни,а ние в калта.
  • 13 onq s konq

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Монго":

    Ще пропусна обидите ти,эащото просто не си ми на нивото.Не пиша на такива като теб эащото ми е "хоби",а от искрено състрадание...Эащото съм убеден че като сте се родили прости,не е честно да си умрете още по-прости!А по въпроса эа дислокацията на руски войски в БГ ще ти кажа следното:ВСИЧКИ БЪЛГАСКИ ВОЙСКИ БЯХА ТАКИВА!С опрян в тила пистолен на ДС...эа да мислят "правилно"!А руски "съветници" -дал господ.До всеки министерски кабинет,съседен на руски "съветник".Особено пък при силовите министерства.По абсолютно същия начин като при предприятията и эаводите-до кабинета на директора-кабинет на партийния:искаш да направиш нещо-питаш "съветника"!И така...эатворко:)

    Коментиран от #14

  • 14 Монго

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "onq s konq":

    Пак те питам къде бяха руските войски в България? Другите ти обяснения са истерични словоизлияния /избърши си пяната от устните/. Не смятам да слизам на нивото ти, но и сега вместо руски съветници си имаме американски конгресмени, френски посланници и др. Само войска нямаме, а ти какво си нямаш, познай от първия път...

    Коментиран от #16

  • 15 Унуфри

    2 0 Отговор
    Аз съм на 52 г и съм бивш военен в ракетни войски. 1. До 1992г в България никога не имало руски бази.2.ДС никога не е имала каквато и да е власт в армията.3.Никога не е имало ракети на границата с Турция от стратегическо съображение но ти надали ще разбереш, ракетните дивизиони бяха в Телиш,Самоков и Горна Баня танковата бригадата, да имахме СС 20 с абсолютно Български екипаж млади момчета с топки за разлика от теб.А нивото ти е на подлога може би щатска.
  • 16 999

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "Монго":

    И аз знам какво си няма?ЩЯХ ДА ГО КАЖА АМА НЯМА ДА ГО ПУСНАТ.
  • 17 onq s konq

    0 0 Отговор
    Такива като тебе всеки ден ми се мотаят пред очите,ма съм им свикнал и не ми правят впечатление.Наистина нямам идея какво си мислиш че нямам,но по-важното е човек да се радва на това което има.А ако эа теб няма энач дали в БГ са тогавашните руснаци или сегашните европейци,то эа мен и семейството ми това е жиэнено важно.

    Коментиран от #18, #19

  • 18 999

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "onq s konq":

    Сега разбрах ти си депутат щом ти харесват нещата и такива като нас ти се мотаят пред очи те ООО ЮВИГЙИИИ в България са добре политиците ,крадците тия които уж ги ловят и съдят и наркодиларите явно си един от тези.
  • 19 Монго

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "onq s konq":

    "Как можеш да твърдиш че руснаците не са имали баэи в БГ,след като ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ БЕШЕ СЪВЕТСКА БАЭА...", това написа ти. За трети път те питам, къде бяха руските войски в България. Не ме разплаквай с личните ти и семейни приоритети. Дръж си на думите, ако си мъжкар. Кой се е мяркал пред очите ти и какво впечатление ти е направил, не ме интересува изобщо, душевните ти вълнения са си лично твои...
  • 20 Десислава Димитрова

    0 1 Отговор
    българското правителство съвместно със съюзниците си на българска територия ще прави военна база.изведнъж това се оказа сериозен проблем за хора ,които имат бг паспорти,но нямат българско национално съзнание!прeз далечната 1925 година подобни патриоти взривиха черквата света неделя и избиха цвета на българската армия ,мотивираики се пак със същите щуротии както и днешните такива!

    Коментиран от #21, #22

  • 21 Монго

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "Десислава Димитрова":

    Теб пък изобщо няма да те удостоя с внимание. Лозунгите, които плещиш,на митингите. С Плевнята да не сте държали един лозунг на митинга на, който е бил /уж/...

    Коментиран от #23

  • 22 999

    1 0 Отговор

    До коментар #20 от "Десислава Димитрова":

    Ти ли ми говориш за патриотизъм бе „мъж с име на жена„тия които са били в черквата и останали живи 7г. по късно с поклоническата си политика България стават съюзник на Хитлер и плаща репарации до 86г. ттакива като тях и теб са ни слагали винаги на губещата страна.Поне това не научили в ШЗО-то.

    Коментиран от #24

  • 23 Десислава Димитрова

    0 1 Отговор

    До коментар #21 от "Монго":

    ти изби рибата!пишеш ми че няма да ме удостоиш с внимание :)!!!!
  • 24 Десислава Димитрова

    0 1 Отговор

    До коментар #22 от "999":

    не седем години на другия ден.изклали са и те кво са фанали и виновно и невинно ,но всъщност идеята е че руските кукловоди са направили българи да избиват българи и са ползвали точно такива като теб!

    Коментиран от #26, #27, #30

  • 26 999

    1 0 Отговор

    До коментар #24 от "Десислава Димитрова":

    Неграмотник не се пише ФАНАЛИ а хванали такъв.
  • 27 Бай хой

    1 0 Отговор

    До коментар #24 от "Десислава Димитрова":

    В момента терористите от нато насъскват Българи като теб да мразят Българи като мен. Кой е русофил и кой е комунист. В момента защитавам тези които мисля че са прави и съм против тези които са агресивни, започнали са война срещу православието.
    Който е против агресорите се обявява за комунист. Позор.


    Какво лошо сте видели от Русия.

    С бавни темпове България вървеше напред и само напред.

    Какво стана след като дойдоха агресорите които вие наричате съюзници. Съюзник ли е този които под формата на реформи ти налага разрушаване на икономика, индустрия, армия, образование, въоражение и т.н.

    Според вас Руснаците са лоши защото Рунаци и са от изток, а западняците са добри защото са от запад.

    Кой съюзник и доброжелател ще те вкара във война срещу кръвният ти брат.

    Деси майкати не те е учила да говориш на латински а на славянски.

    Проклети да са тези които вкарват за трети път България в братоубийствена война с користни цели.

    Господ ще накаже и тях и потомството им.

  • 28 Ivan

    1 0 Отговор
    Боже пази България от турци НАТО,и чифути!И НАЙ ВЕЧЕ ОТ УПРАВНИЦИ НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ КАТО СЕГАШНИТЕ!Амин!
  • 29 Бай хой

    0 0 Отговор
    Съюзниците ви от вашингтон избиха хиляди американци в кулите близнаци само и само да нападнат Ирак и да разрушат малкото светски държави в арабският полуостров.

    Изгориха кораба Мейн с хиляди американци за да нападнат Испания и да окупират Куба.

    Сега в украина стрелят па мегдана, изгориха живи хора в Одеса и извършват геноцид в източна украйна като обвиняват Русия без никакви основания.

    Омразата ви е замъглила ума също както на превратаджиите от киев.

    Вие сте готови да унищожите България и дори да умъртвите собствените си деца само и само да навредите на този който ви е създал държавата и от роби ви е направил свободни граждани.

    Коментиран от #32

  • 30 999

    1 0 Отговор

    До коментар #24 от "Десислава Димитрова":

    Отрязали са половината от това което исках да кажа в №26 който пише родината си с малка буква нарочно, показва неуважение към собственият си народ и заслужава неговото презрение, от ме го имаш.

    Коментиран от #31

  • 31 Десислава Димитрова

    0 1 Отговор

    До коментар #30 от "999":

    баико,и 300 страници с лъжи да напишеш те истина няма да станат!теб никои не те преследва в бг то,освен живота.щото тук като руснак няма как да живееш добре.трябва да се работи с по-малко бабаитлък и да се пие рядко по възможност хич.трябва да си добродетелен да имаш семеиство да не крадеш да се образоваш и да живееш в конкуренция.да,наистина критичната маса в нашата страна на такива като теб пречи да се нормализираме и все ви тегли към разсипията ,но вие не се възпроизвеждате и до 20-30 години ще изчезнете физически ,нормално.c вас ще изчезнат и креатурите на този постсоциализъм които вие си харесвате и избирате,разни станишковци,сидеровци ,борисовци...ще дойдат други политици ,наистина няма да могат да пият като предните ,но ще са успели като мразения от вас сегашен президент и ще се нормализира държавата.
  • 32 Десислава Димитрова

    0 1 Отговор

    До коментар #29 от "Бай хой":

    я кажи като толкова много е сгрешила украина що целия свят е защитава от руската агресия?нали путин и китаиците са много близки що в оон китаиците не подкрепиха правия путин против грешащия свят?провери и кво точно стана в одеса ,щото само тва ти остана да повтаряш има доста интересни работи и там с въпросното изгаряне на живи хора и с прелюдията преди това!и не на последно място чакам да ми покажеш доказателства за това че в украйна са фашисти от официално изявление на политик с ниво поне външен министър !

    Коментиран от #33

  • 33 Бай хой

    1 0 Отговор

    До коментар #32 от "Десислава Димитрова":

    Кога Русия е нападала украйна. Вмомента киевските марионетки воюват със собственият си народ.

    На територията на източна украйна живеят руснаци подложени на геноцид от украинската армия и фашистки формирования.

    Русия е длъжна както и целият свят да ги защити от изтребление.

    Защо у нас да могат всякакви а Руснаци да няма как. Започнали сте опасна игра която Народът ни няма да ви позволи. Икомунизма не е Руски патент. Братоубийците няма да бъдат наказани от комунисти а от Българите.

    Така и не разбрах какво ви е направила Русия и защо толкова мразите Руският народ. Преди 70 години едни други така мразиха евреите и руснаците.

    Пак питам какво са ви сторили Руснаците.

    България и Българите са видяли само добро от тях и благодарение на тях Имаме българия и сме свободен Народ. ФАКТ.

    Също кокто е факт че дядото на обама не е освобождавал Освиенцим заштото не е служил в Червената армия ОСВОБОДИТЕЛКА.
  • 34 999

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Stefan Stefanov":

    1. Не съм руснак -шоп съм 2.Лъжа ли е че си неграмотен и пишеш България с малки букви .3.Преследват крадците и предателите а аз не съм такъв тебе щом са те преследвали ???4.Работя здраво и подсигурявам работа на още 18ч.5.Имам прекрасно семейство жена и две големи момчета 6.Що се отнася до възпроизвеждането може да го докажем на всеки женски пол от твоята фамилия.7.Не понасям нито Борисовци,Сидеровци,станишковци , президент на който жена му протестира против него и човек който пише БЪЛГАРИЯ с малка буква.8.Най мразя наглетците които виждат че са ус...ни до шия и слагат копринено шалче заради такива България опустя и най вероятно след 20-30г. политиците ще бъдат м...ли.
  • 35 ДТиБ ШТиБ ВГЗ

    1 0 Отговор
    Десенце, питах ли тъ мъ къви такъви езици мелиш или бръщолевиш, ама галибъ ич та нема никъди оти кат бате ти ....о си същата ливада. А бе с една дума ич та няма.
    Ама нейси. Мой човек си, щом си Дейси.
    И като така, ша ти лъзна малко от материял да посмелиш като свинкя тиква. Кат станиш готова са обади дата препляскам на бързо. Да та видим ко си разбрала. А после да минем по-нататъкъ в материялъ.
    Казвал съм ти че си куха, че си шикалка в главата, че си с даун синдром по рождение, не си в час и не чуваш въоще петела.
    И изведнъж искаш да ти цитират най-малко външен министер.
    Кой тъ бута че съ клатиш?
    ФАКТИ БОЛ, ама требе да виждаш, а не само да мижаш ужким гледаш.
    Пиша ти статии от чужди източници.

    Срещуположни: Януари 11,2015 от Ендрю Влтчик
    "Кой рябва да се обвинява за Мюсолманският Тероризъм"

    Глобално изследване:Януари 26, 2015 от Тимоти Гузман
    " Игра на политика: Как така Ню Йорк Таймс, не представи дейсрвителните права на жените в Саудитска Арабиа"

    Вашингтон'с блог/ВБ/: Август 11, 2014
    "Християнски братя и сестри-знаетели, че нашето правителство поддържа исламският тероризъм";

    ВБ: Аугуст 30,2014 от Адам Кредо
    "Защо САЩ поддържа държави, където е установен тероризма?"

    ВБ:Юли 13,2014 от Ерик Зюис
    "Кой реализира печалби от Украинската война"- война която е директен резултат от преврата проведен от администрацията на Обама.
    ВБ: Декември 17,2014 от Ерик Зюис
    "Правителството на САЩ търси повод за ЯДРЕНА АТАКА СРЕЩУ РУСИЯ";

    Затворническата Планета: Януари 26,2015 П.К.Робертсон
    " Къде си СВОБОДА? Не си в Америка , не си и в Европа?",
    "ISIS, Обама и САЩ финансираните войската;
    " ВЛАДИМИР ПУТИН Е ЛИДЕР МА МОРАЛНИЯ СВЯТ" П.К.Робертс Октомври 25, 2014

    Биз Пак Преглед: Януари 26, 2015 от Майкъл Дорстевитц
    " Иазбягал от плен от ISIS, заяви пред CNN: " Те готвят нещо по-голямо от 11.09.2001"

    Глобални проучвания: Януари 21, 2015 от Роберт Пери
    "Опасността от МН 17" седем месеца администрацията на Обама и Англия не изнасят фактите от "черните кутии".
    "Гловализация на войните. Американските "Дълги войни" срещу Човечеството" - от Приф. МайкълЧосудовски


    Вашингтон свободен фар:Януари 26,2015
    "Саудитска Арабия новият принц, финансирал радикалните терористични групировки";

    Никаква преграда:Януари 26, 2015
    "Out of my face please"- Защо Американски войници са в Маропол?"

    www.firstrebuttal.com:Декември 7, 2014
    "НАЙ ВАЖНОТО ОТ ИСТОРИЯТА КОЯТО НИКОЙ НЕ ЖЕЛАЕ ДА ПРИЗНАЕ"

    Деси туй от мен.
    Останолото ще е от теб.
    Свирни ми га си готова.

    На немски, чети журнал "Compact";

    Нa Руски: ютубе следи - "Вести" всеки ден; "Вести недели" всяка неделя 20:00ч.м.в.с Дмитрий Киселевйм; "Воскресние Вечер" всяка неделя след 21:00ч.м.в. с Владимир Соловевйм;
    "Евгений Федоров" Познавателное тв.
    Книги на Руски:
    - " КРИЗИС - как се прави" - Николай Стариков;
    - "Геополитика - как се прави"-Николай Стариков;
    - "Как е предавана Русия"- Николай Стариков.

    На първо време ще ти помогне да не задаваш въпроси на другите а ти да им помагаш там гъдето някой желае нещо ново да узнае.



  • 36 МУРДЖО

    1 0 Отговор
    Вие с коня господине,
    падали ли сте от него или ви е ритал като малък,
    щото още Ви личи. Не свързана е някакси речта ви, от дълго време объркано звучи.
  • 37 дарко

    0 1 Отговор
    американски а не натовски не е едно и също..
  • 38 ники

    0 0 Отговор
    Една ракета от Крим - свършено е с източна България. Това ли заслужава българинът? Трябва безпощадна партизанска война срещу натовските бази.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове