Last news in Fakti

13 Март, 2015 15:06 961 3

Найденов: МО се превръща във феодално владение

  • ангел найденов-
  • мо-
  • превръща-
  • феодално владение
Найденов: МО се превръща във феодално владение - 1
Снимка: БТА

 „Имахме възможност преди няколко дни да предупредим за крайно агресивното отношение от страна на представителите на  Реформаторския блок относно уволнения и назначения в Министерство на отбраната, но сега виждаме активност и от представители на БЗНС”. Това каза пред журналисти в парламента зам.-председателят на ПГ на БСП лява България Ангел Найденов. 

Народният представител обясни, че министерството е отдадено, образно казано, на концесия и по думите му  се превръща във феодално владение на земеделците и техните партньори в рамките на Реформаторския блок. „В Холдинг „ТЕРЕМ” са освободени трима от членовете на борда на директорите на дружеството, назначен е изцяло нов състав на борда, който се оглавява от лидер на ДСБ в пиринския край”, обяви Найденов.  Той обясни, че съотношението в борда на директорите е 3 към 2 в полза на реформаторите, като двамата близки до ГЕРБ също не са случайни хора -  те са роднини, протежета на високопоставени  представители на ГЕРБ. Социалистът добави, че до този момент 15 души са освободени от работа, като сред тях са вътрешният одитор на дружеството, юристите на холдинга, експерти на различни позиции, чиято единствена вина е фактът, че са млади хора и че са назначени при предишния изпълнителен директор. „На фона на тези назначения, не е учудващо, че Холдинг „ТЕРЕМ” има лоши икономически резултати, няма визия за неговото развитие, има провал на договори за над 20 млн. лв”, каза още Найденов. Той добави, че не изключва всичко това, което се случва в предприятието, да е свързано с една бъдеща приватизация на части от него.

Ангел Найденов обяви, че в „Снабдяване и търговия – МО ООД” също са започнали с уволнението на управителя и неговите заместници, на юристите , началници на отдели. „Началниците на три от седемте бази – Ямбол, Пловдив, Казанлък са уволнени. Любопитното в случая е, че материално отговорните лица са освободени без инвентаризация и приемно-предавателни протоколи”, обясни той. Народният представител добави, че хората са си тръгнали с ключовете и личните печати и така дейността на дружеството е блокирана. „Става дума за въоръжение, боеприпаси и продукти с военна употреба и никой в момента не знае, какви са наличностите и какво се случва със съхраняваното в тези складове”, заяви Ангел Найденов. 

Народният представител от БСП обяви още, че управителят на "Снабдяване и търговия" е разрешила достъп до сървърите и личните кодове за достъп до програмата, която е основният работен инструмент на дружеството. „Информационният масив на всичко, което се случва в дружеството е достъпен и един умел специалист би могъл, чрез този достъп да влезе в системата на МО и МВР”, обясни той. Двамата управители на ТЕРЕМ и "Снабдяване и търговия" са без достъп до класифицирана информация до този момент. „Искам  да се обърна към министър – председателя, за да озапти апетитите на  своите партньори, свързани със системата на отбраната и въоръжените сили”, завърши Ангел Найденов.

Атанас  Мерджанов: Внасянето на четирите закона за националната сигурност е странно и нелогично

 „Инициативата на Цветан Цветанов и група народни представители от ГЕРБ за внасянето на четирите закона за националната сигурност е меко казано странно и нелогично, на фона на категоричната декларация на премиера, че по въпроса за назначенията в специалните служби и законите ще се търси максимална степен на консенсус между всички парламентарни групи в парламента”. Това каза пред журналисти в парламента зам.-председателят на ПГ на БСП  лява България Атанас Мерджанов. Той припомни, че въпросните четири закона бяха внесени първоначално през 2012 г. и не са получили съгласието на народните представители. Мерджанов добави, че през същата 2012 г. с консенсус е била приета стратегията за национална сигурност. „Към този момент виждаме сериозни различия между ГЕРБ и реформаторите по въпроса за Държавна агенция разузнаване и служба Военна информация”, каза още социалистът. Той заяви, че позицията на БСП  е последователна и социалистите са изразили подкрепа за два от законите. „Имаме сериозни забележки и несъгласия с рамковия закон за националната сигурност и закона за НСО”, обясни Мерджанов. По думите му, ако действително се спазваше обещанието  на министър – председателя, е редно да бъде съставена контактна група с участието на всички представители на ПГ. „Трябва да се направи преглед на четирите закона и едва тогава те да бъдат внесени в НС, за да се постигне максимална степен на разбирателство”, категоричен бе той .


 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кахърку

    0 0 Отговор
    Тя държавата е феодална,светът е феодален ,той нашия за министерството се закахарил.
  • 2 стратокастър

    0 0 Отговор
    Ех другарю Найденов,когато бяхте на власт не се притесняваше много че ДПС и Делянчо преяждат от власт а сега -голям проблем .Може би проблем но не е твои.
  • 3 загрижен

    0 0 Отговор
    Казвай да знаем какво правят и как обират и без това немощната ни армийка. Че като се започне да не пращаме децата си с допотопно оръжие да пазят имането на богатите и да си ги прибираме в ковчези и да се чудим от къде ни е дошло и да се вайкаме колко сме нещастни.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове