Last news in Fakti

4 Април, 2015 20:01 3 017 7

Миграционният натиск се засилва

  • граница-
  • румяна бъчварова-
  • миграционен натиск
Миграционният натиск се засилва - 1
Снимки: МВР

Видях една много добра организация и това ми дава увереност, че се работи добре, заяви вицепремиерът по коалиционна политика и  държавна администрация и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова, която днес посети зоната за отговорност на Регионална дирекция „Гранична полиция”-Елхово. На място тя се запозна с работата на служителите на ГД ”Гранична полиция” и на Дирекция „Миграция”.

По думите й миграционният натиск се засилва, нивата към момента са съпоставими с тези към септември месец.Точно затова е моето посещение тук – противодействието на миграционния натиск и ефективната работа на гранична полиция ще бъдат важен приоритет в нашата работа, заяви Бъчварова.

Заедно с вицепремиера в Елхово са и заместник-министрите Красимир Ципов и Филип Гунев, както и директорът на ГД „Гранична полиция” ст. комисар Милен Пенев.

По темата за продължаването на преградното съоръжение Бъчварова уточни, че в момента тече проектирането и в тази връзка е предвидената координационна среща с тримата областни управители на Хасково, Ямбол и Бургас – областите, на територията на които ще се реализира строителството.

Готово е споразумението за създаване на Тристранен контактен център между България, Турция и Гърция, съобщи вицепремиер Бъчварова. Тя уточни, че по този въпрос вчера е провела разговор с турския вътрешен министър и изрази надежда в най-скоро време документът  да бъде подписан. Румяна Бъчварова заяви, че в момента текат конкурси за

назначаването на 100 гранични полицаи,

които ще работят на зелена граница. Очаква се те да започнат да изпълняват служебните си задължения през ноември месец, след приключване на процедурите по назначаването им и задължителното обучение по европейските стандарти.

Директорът на ГД”Гранична полиция” ст.комисар Милен Пенев допълни, че са оптимизирани разчетите за охрана на границата и допълнителна ефективност ще се получи с окончателното завършване на интегралната система за наблюдение по външна граница, финансирана по проект от Фонд „Външни граници”. Във финалния си етап системата ще обезпечи и свързаност на хеликоптерите, които онлайн да предават картина, включително в Координационния център в София.

Вицепремиер Бъчварова коментира и темата с дължимите средства на хотелиери и граждани, които предоставят места за настаняване на командированите служители. Съобщи, че преди ден е направено първото плащане от дължимите 224 000 лв., с което изцяло се приключва разплащането за 2014 г. и в разсрочен режим издължаването ще продължи. Темата ще бъда дискутирана и на лична среща с хотелиерите.

Четирима са задържани по случая с ранения граничен полицай, съобщи ст.комисар Милен Пенев. Задържани са и осемте сирийски граждани, които са били нелегално превеждани.  Разследващи полицаи от РУП-Свиленград продължават работа по случая, образувано е досъдебно производство под надзора на Окръжна прокуратура-Хасково. Предстои повдигане на обвинения.

В рамките на посещението си в Елхово вицепремиерът се запозна с работата на Регионалния координационен център и посети Разпределителния център. Румяна Бъчварова се срещна с патрулите на Гранична полиция, осигуряващи охраната на границата в региона. Тя се запозна с възможностите, които дават стационарните постове за техническо наблюдение, както и с инженерно възпрепятстващото съоръжение. Вицепремиерът посети и ГКПП-Лесово, разговаря и със смесените гранични патрули,в които участваха и холандски представители на ФРОНТЕКС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1234

    0 0 Отговор
    Възстановете гранични войски само на турската граница,а ако ЕС не разрешават,тогава ги пускайте да отиват в Европа,те да се оправят с тях.
  • 2 код

    0 0 Отговор
    Направете ме граничар и за 7 няма да има прешалци .Ножа и кожа
  • 3 abv

    0 0 Отговор
    Представете си каква гранична полиция имаме като преброите броя на имигрантите центровете.По нататък няма смисъл от коментар и с мрежа и без мрежа всичко ще си остане същото.
  • 4 Бай хой

    0 1 Отговор
    Те тия защо не са с Българското знаме а с някакви турско сини парцали по раменете.

    Вкарват джахидисти за да източват бюджета а не мислят че затриват България.

    Тая простакеса я постави директора на фбр когато дойде и умолни старият министър. Робска работа.
  • 5 СОМАТ

    0 0 Отговор
    За нас миграционен натиск, за Щати-те български заявки за американско оръжие, със спестени от пенсии, здравеопазване , пенсионна възраст , образование , лихви върху влоговете и 16 млрд. нов дълг пари!!! Да ние честито управление то на Деформаторите и Герб!!! За прост народ само това трябва! Сега ни готвят и нов бонус с закон за енергетиката с тризоново заплащане за по-пълно и качествено ограбване на българина !!! Пак гласувайте за тях!!!!!!!!
  • 6 Реалист

    1 0 Отговор
    Пак едни комунистически тролове са наизлезли да си заработят надницата за деня. "код", "абв", "Бай хой" и "СОМАТ" е един и същи трол
  • 7 Да ама не

    0 0 Отговор
    ЗАЩО в България никой не говори за налагане на КВОТИ ЗА Т.Н."БЕЖАНЦИ" ??? Това не е случайно, защото с добре платеното съгласие на болшинството бг политици се готви МАСОВО ЗАСЕЛВАНЕ НА МИЛИОНИ АРАБИ И НЕГРИ МЮСЮЛМАНИ В БЪЛГАРИЯ. Това става като се вкарват НАЙ -ВЕЧЕ БРЕМЕННИ ЖЕНИ И ДЕЦА, ЗАЩОТО ПОСЛЕ ИМАТ ПРАВО ДА ДОКАРВАТ ЦЕЛИТЕ СИ СЕМЕЙСТВА ОТ ПО 10 ЧОВЕКА!!! Съгласно Закона за убежището и бежанците- „Чужденец с предоставен статут на бежанец или хуманитарен статут има право да поиска да се събере със семейството си на територията на РБ".
    -На граница да се връщат всички т.н.”бежанци” опитващи се да я преминат!
    -Който иска някакъв статут да подава документи в Посолството и в 4–те ни консулства в Турция, както и в посолствата на всички големи държави.
    -Да обявим квота за сирийците 500 души, колкото френската!!!
    -На сирийците да не се дава статут на бежанец, което е равносилно на гражданство, а само на временна закрила, за да могат да бъдат връщани обратно! Четете още на: http://www.budnaera.com/201501/14176240.html#ixzz3WGH1uCaw
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Всички градове