Last news in Fakti

11 Май, 2015 13:41 1 630 10

Волен Сидеров помислил френското аташе за терористка

  • волен сидеров-
  • скандал-
  • стефани дюмортие-
  • терористка-
  • аташе-
  • самолет-
  • чужди езици

Политикът обяснил, че Дюмортие може да е терористка, защото говорела 3 езика

Волен Сидеров помислил френското аташе за терористка - 1
Снимка: БТА

Скандалът между лидера на „Атака“ Волен Сидеров и Стефани Дюмортие е започнал заради подозрение на депутата, че аташето по въпросите на културата във френското посолство може да е терористка, защото знае чужди езици и говори английски, съобщи „Правен свят“.

Това стана ясно от показанията на стюардесата Лили Котева, които тя даде днес пред Софийския градски съд (СГС).

Котева забелязала Сидеров да спори с жена и освен това ѝ се скарал, че му говори на чужд език. Лидерът на „Атака“ взел паспорта на чужденката и е отказал да ѝ го върне, което е наложило викането на полиция.

Политикът обяснил, че Дюмортие може да е терористка, защото говорела 3 езика и отказвала да му говори на български. За да провери това, той поискал и паспорта ѝ.

Свидетелката каза още още, че в краката на Сидеров, до седалката му в самолета, имало и бутилка уиски. Още в началото на полета той и придружаващите го депутати поискали от стюардесата по една „Кока кола“ и по една празна чаша.

Пътникът от самолета Юри Стоименов си спомни само, че стоял близо до депутата Десислав Чуколов, а Сидеров разговарял на висок тон с жена, но тъй като говорели на английски, а той не знаел езика, не ги разбирал.

Свидетелят потвърди показанията си от досъдебното производство, в които казва, че в хода на скандала младо момче казало на лидера на „Атака“, че е простак, а групата на Сидеров веднага скочила и го наобиколила, за да търси сметка за думите му. След това дошъл граничен полицай, който издърпал младежа и заедно с Дюмортие били настанени далеч от групата на „Атака“.

Днес показания трябваше да дадат още две стюардеси, които обаче не се явиха на делото и съдия Мариета Райкова ги глоби с по 100 лева.

Делото срещу Сидеров тръгна в СГС едва в края на март, въпреки че обвинителният акт бе внесен още на 9 април м.г. Според прокуратурата лидерът на „Атака“ и група негови съпартийци първо са се държали непристойно и обиждали Дюмортие на борда на самолета от София за Варна.

Тя направила забележка на депутатите от „Атака“, че говорят на висок тон, след което те започнали да я обиждат и да искат документите на пътниците. Напрежението ескалирало на летището, където Сидеров започнал да блъска и да прави опити да удари пътника Димитър Бахнев.

Лидерът на „Атака“ оказал съпротива и на полицаите Милен Кателиев и Недко Недев, които се отзовали на сигнал за нарушения на летището, а за финал на цялата разправия ударил с юмрук в лицето униформения Костадин Колев, за което също е обвинен. Съдът насрочи следващото заседание за 11 юни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ккк

    0 0 Отговор
    Как няма един психиатър,да го освителства този Волен. Той не е добре,то се вижда.
  • 2 ако има държава

    0 0 Отговор
    тоя заедно с Чуколулов ли е Чукололов ли е трябва да платят една яка глоба и малко да потърка леглата в затвотра или поне да ОПТ. като не са станали хора навреме трябва да им се помогне
  • 3 психиатъра

    0 0 Отговор
    ХА ХА ХА
    Аз пък го мислех за психопат и той си излезна точно такъв... :)
  • 4 незнайко

    0 0 Отговор
    Не им ли омръзна да се занимават със СИДЕРОВ. Тои е най- малкия проблем в страната ни.
  • 5 Дедо

    0 0 Отговор
    Така ли? Този наистина или е с неуравновесен характер, или има някаква неизвестна до този момент фобия срещу говоренето на чужди езици. А той знае ли изобщо някой западен език?
  • 6 onq s konq

    0 0 Отговор
    Въпросът с психичното эдраве на Волен е много актуален,эащото поради липсата си на депутатски имунитет в момента има вероятност да се иэкара луд эа да отърве эатвора.По важното обаче е с чии гласове влиэа отявлено про-руската Атака в парламента и откъде идват парите эа купуването им.Успоредно с това обаче е наложително да се вэеме на парламентарно ниво решение эа 3АБРАНАТА НА АТАКА КАТО КРАЙНО ШОВИНИСТИЧНА И ПОСТАВИЛЕ СЕ В УСЛУГА НА ВЪНШНИ ВРАЖЕСКИ СИЛИ ПАРТИЯ.
  • 7 KоКо

    0 0 Отговор

    В това наше скапано отечество, как не се намери поне един
    отговорен и смел мъж да постави този 110% шезофриник на мяс-
    тото му - в лудница.Не виждат ли т.н.политици какво чудо се движи между нас,как говори,как се държи,непризнаващ никакви закони и без никакво възпитание,страдащ от синдрома на ръстово и интелектуално ниско ниво.Този е с неизживян побиритет...








  • 8 кйхгф

    0 0 Отговор
    абе мноо сте умни вие... квито и мероприятия да му спрятат от американското посолство Сидеров си има подръжници 2 пъти стига до балотаж за президент все пак ...а вие си джавкайте
  • 9 Монго

    0 0 Отговор
    От време на време му идват проблясъци на съзнанието, но в общи линии му личи, че ни си взима редовно хапчетата.
  • 10 натко

    0 0 Отговор
    това руско шпионче долен сидеров за рубли и л..ното си ще изяде
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове