Last news in Fakti

8 Септември, 2011 08:56 2 751 0

Ден на траур в Шумен

  • пресиян-
  • траур-
  • шумен-
  • шествие

По инициатива на родители ще се проведе протестно шествие в знак на съпричастност към смъртта на 11-годишния Присиян

Ден на траур в Шумен - 1
Тялото на Пресиян бе открито в подземията на недостроения Търговски дом в центъра на Шумен от полицаи / Снимка: БГНЕС

Със заповед на кмета на Шумен Красимир Костов 8-и септември е обявен в града за ден на траур след жестоката смърт на 11-годишния Присиян.

По инициатива на родители ще се проведе протестно шествие в знак на съпричастност към смъртта на момчето. Родителите настояха пред кмета всички изоставени и недостроени обекти да бъдат обезопасени. Те поискаха детските площадки да бъдат ремонтирани и поддържани и да се организира видеонаблюдение. Другите опасни места в Шумен — подлезите, вече се почистват и ще бъдат осветени, съобщи Костов.

Шествието в памет на Присиян ще тръгне от Градската градина в 18 часа и ще премине по бул. "Славянски", ще спре пред сградата на общината и ще продължи до недовършения строеж на търговския център.

БГНЕС припомня, че 11-годишният Присиян Иванов от Шумен, намерен мъртъв през нощта срещу 6 септември, е бил убит. "По трупа на детето има няколко прободни рани. Имаме заподозрян и работим по случая", заяви на мястото на престъплението комисар Любомир Христов.

На 5 септември около 18:30 часа, в хода на провеждани оперативно - издирвателни действия по установяване местонахождението на 11-годишното дете, служители на Районно управление "Полиция" – Шумен са извършили проверка в недостроена сграда Търговски дом, намираща се между ул. "Цар Освободител" и "Христо Ботев" в град Шумен. Полицейските служители са открили в едно от помещенията тялото на дете, което отговаря на описанието. На място е извършен оглед от дежурна оперативна група. При първоначалния оглед са установени порезно - прободни наранявания в областта на врата. Същата вечер в Районно управление "Полиция" – Шумен е доведено лице, което е заподозряно за извършеното деяние и е задържано със заповед на основание чл. 63, ал.1 от ЗМВР. Образувано е досъдебно производство.

Присиян изчезва на 4 септември вечерта. Около 17,00 ч. излиза да играе на детската площадка до кръстовището на ул. "Цар Освободител" и ул. "Панайот Волов" в Шумен. Майка му наредила Присиян да се върне вкъщи до 22,00. Когато не се прибрал до вечерния час, жената го потърсила на мобилния телефон, но детето не вдигнало. По-късно телефонът вече бил изключен. В 00,25 часа жената се обадила в полицията и малко след това Присиян бе обявен за издирване.

Присиян е убит от 21-годишния Христо Сечински след спор за 30 стотинки. Това е обяснил задържаният за убийството на 11-годишния Присиян пред съдия. Христо Сечински направил и пълни самопризнания.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА