Last news in Fakti

8 Септември, 2011 16:47 1 211 0

800 дка горят край Костинброд

  • костинброд-
  • пожар
800 дка горят край Костинброд - 1
Снимка: БГНЕС

Седем екипа на пожарната и доброволци гасят пожара, който днес пламна в землището на  костинбродските села Безден и Богьовци.Огънят обхвана около 800 декара сухи треви и храсти, засегнати са и 120 декара борова гора, съобщават от пресцентъра на МВР. Пресечен е пътят на огъня към населените места, няма пострадали хора. В спасителните действия са включени екипи на полицията, както и гасачески групи от околните села. След като пожарникарите спряха пламъците да тръгнат на юг към селата Безден и Богьовци и към Костинброд, бяха предприети мерки за ограничаването на разрастването на огъня и в района на Ломски път.

Щабът, създаден на място, координира действията на екипите на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението”, на полицията и на гасаческите групи от околните села. Движението е регулирано от „Пътна полиция” и до момента не са допуснати пътно-транспортни произшествия. 

В гасенето на пожара участват седем пожарни коли, две водоноски и две фадроми. Работата на екипите продължава и в момента.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА