Last news in Fakti

9 Септември, 2011 10:16 858 0

Лиляна Павлова се закле пред парламента

  • лиляна павлова-
  • мррб
Лиляна Павлова се закле пред парламента - 1
Лиляна Павлова. Снимка: БГНЕС

Парламентът избра Лиляна Павлова за министър на регионалното развитие и благоустройството. Тя наследи поста на Росен Плевнелиев, който подаде оставка, защото бе издигнат за кандидат за президент с вице Маргарита Попова. В залата присъства премиерът Бойко Борисов, който представи проектът за решение. Павлова положи миниатюристка клетва. Тя бе подкрепена от 116 депутати, 37 гласуваха „против“, а двама се въздържаха. 

Росен Плевнелиев получи задочни критики от социалистите. Според депутата Георги Божинов кандидат- президентът на ГЕРБ не може да формулира общественозначими цели, а Сергей Станишев изтъкна забавената работа по някои големи проекти. „Комунисти, комсомолци и пионери трябва да застанат в един строй и това е строят срещу нашия министър“, контрира депутатът от управляващата партия Снежана Дукова, която напомни, че Плевнелиев е най-рейтинговият министър и трябва да бъде изпратен с достойнство. 

Христо Бисеров от ДПС заяви, че партията няма да подкрепи оставката на Плевнелиев, защото иска оставката на Борисов. Той даде и кратна оценка на управлението - „пълен провал“ и повтори позицията на ДПС, че единственият изход са предсрочните парламентарните избори.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА