Last news in Fakti

25 Юни, 2015 10:16 14 300 42

Кметове на общини със служебни коли за стотици хиляди

  • кметове-
  • общини-
  • служебни-
  • коли-
  • стотици-
  • хиляди

Рекордьор е градоначалника на Балчик с лимузина за 150 000 лева

Кметове на общини със служебни коли за стотици хиляди - 1
Снимка: Нова телевизия

По света може да видите кмета на Лондон Борис Джонсън да кара колело в компанията на актьора и екс губернатор на щата Калифорния Арнолд Шварценегер.  Може да го видите на колело и с бившия кмет на Джакарта и настоящ президент на Индонезия Джоко Уидодо.
 
Кметът на Лондон Борис Джонсън може да бъде видян също да пътува и с метро, кметът на Рим Игнацио Марино - с колелото му, а на Мадрид Ана Ботела – в автобуса.
 
Същевременно кметовете на знайни и незнайни общини като Руен, Хитрино, Върбица, Венец, Никола Козлево, Исперих, Каолиново, Девня се возят в служебни автомобили за стотици хиляди левове, купени от парите на данъкоплатците и то още в първата година на мандатите им, съобщи Нова телевизия. Въпреки че са служебни, ги ползват като частни.
 
Кметът на Хитрино се придвижва с автомобил за 110 000 лева, кметът на Върбица – с кола за 100 000, на община Руен - за 110 000 лева, а на община Венец - 139 000 лева.
 
27-годишният кмет на община Никола Козлево си купува служебен автомобил „само” за 50 000 лева, на Исперих – за 70 000, на Каолиново – за 70 000 лева.
 
Данъкоплатците купуват на кмета на Девня джип за 110 000 лева. 
 
Пълен рекордьор обаче е градоначалника на Балчик Николай Ангелов, който се вози в лимузина за 150 000 лева. Мотивът му, за да я купи е, че за по-малко пари такъв автомобил няма, а общината имала нужда от представителен автомобил.
 
„Въобще не смятам, че е неморално”, заявява Николай Ангелов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пламен

    4 0 Отговор
    За здравеопазване, пенсии, строежи на детски градини пари нема.
    Тия са за затвор - корумпирани обществени поръчки, безстопанствено харчене на държавна пара от данаци - все ще има за по 10г в пандиза.
  • 2 Ангелов

    4 0 Отговор
    Български синдром. То за какво са тия напъни да се докопат до властта - за да направят нещо за хората или да се облажат за тяхна сметка. Ще си кара кметчето лимузина за стотици хиляди пред облещения изтрещял от мизерия и сиромашия българин.
    Това ако не е цинизъм здраве му кажи.
  • 3 асдфгххх

    2 0 Отговор
    "Мотивът му, за да я купи е, че за по-малко пари такъв автомобил няма, а общината имала нужда от представителен автомобил."

    Ако бяха негови пари, щеше да намери и за 5 бона кола. Няма срам даже..
  • 4 Хараламби

    2 0 Отговор
    Пази боже сляпо да прогледа.
  • 5 Teran

    2 0 Отговор
    До авторката:
    Като правиш copy/paste, поне си посочвай източниците...

    С поздрав !
  • 6 Яни

    4 0 Отговор
    Бива наглост и безхаберие, но това минава всички граници. Повечето във върхушката си просят съдбата на Чаушеску. Крайно време е тази клета държава да се отърси проклетите комунистически муцуни.

    Коментиран от #11

  • 7 Яни

    4 0 Отговор
    Хора събудете се, постоянно ни правят на глупаци пълни некадърници и връзкари.
  • 8 Само ЦСКА

    1 0 Отговор
    Какъв Ви е проблема, ние отдавна не сме на власт.
  • 9 onq s konq

    1 0 Отговор
    Някои хора май не разбират,че става дума за длъжността "Кмет",която е изборна и чрез гласовете си хората изявяват желанието си точно тоя човек да ги управлява.А после-защо купил скъпа кола...Ако има в закона лимит за стойността на МПС-то и кмета го надхвърли,би следвало да си понесе отговорността по закон.И тъй като няма,о и разходите на кметството се гласуват от общински съвет,съставен от членове на различни партии-какъв е проблема?
  • 10 майна

    1 0 Отговор
    И кво от това-че тия придобивки на държавните служители да не са от днес.За разлика от Гърция у нас крадат държавните играчи и народа е беден.Тя румънката го каза -няма човек в БГ да му стиска да го направи ,дори и Боката го е страх .
  • 11 old old old

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Яни":

    Не така, не така! Стига с оправданието за "бившите комунисти". Много удобничко звучи и се прикриват греховете на "партийците" от други политически формации. Какъв комунист е тоя на 29 г., когато при падането на режима на Тодор Живков е бил на 3 годинки. Има не "бивши комунисти", а "настоящи партийци". Като капак - народ от овчедушни и резултатът е налице. Ако нищо не се промени и не сметем някой от високото му стъпало и следващите 25 години ще се оправдаваме с "бившите комуникти", които виждаш ли излезнаха много жилави.
    Пък си направете труд да проверите в Гугъл, колко от цитираните кметове са "комунисти".
    Не защитавам и не искам да се върнат времената на Тодор Живков, но както тогава имаше редови членове на БКП, които честно и почтено си работеха и "партийци" които лапаха и сега е така - редовите герберчета вяхнат на работните си места, а мазните партийни гербери, реформатори, депесари, бесепари и ония двето сега учат азбуката от първите три букви цъфтят и връзват, ама само за тях си.
    А ние си траем и се плюем едни други, чакар че се киснем в един и същи казан с л..на.
  • 12 Juliy

    2 0 Отговор
    Как да не сте на власт бе,червени цървули?!
    Нали всичките родни индустриалци са бивши партийни секретари.Сегашният елит на страната го формира правешкия цървул.Или бяха партийни и комсомолски секретари при него ,или са тяхните синове и внуци.
    Всички комунисти имат една диагноза: нисък интелект и наглост.
  • 13 Кобрата

    2 0 Отговор
    А така, нашите мулета тук дето ни управляват ли са най-хитри? Те хората в далеч по-развити държави с много по-голяма хазна не си го позволяват и се возят с автобуси и карат колела, а нашите балъци, които народа си ги отглежда, ще се возят в такива автомобили. Такива хора заслужават само мръсна работа да вършат и да работят в чистотата. От какъв зор ще ги оставим да ни харчат парите от данъците? Трябва със закон да се забрани на депутати, кметове и народни представители да използват коли над 10 000 лева. Пък този ''цървул''- градоначалника на Балчик, защото и той е много хитър ще казва, че не можело с по-малко пари да закупи такъв автомобил, абе п...а м...а не е казано, че трябва да е чисто нов. За една трета от цената на новия, ще намери същия модел, само че употребяван, да ама иска да е нов. За това нещо сме виновни само ние (народът), че ги търпим тези бохеми и хрантутници, които живеят с нашите пари, а хората се чудят как да преживяват.
  • 14 ЯНИ

    0 0 Отговор
    На темета КОМУНИЗЪМЪ, четете история тези които умишлено сте забрави за зверствата и страха пораждан в човек. Като ходеше милиционер по единия тротоар ние ходехме по другия, защото е от властта и така трябва. И сега ли да си затваряме очите за всичката наглост и дебелоочие. Краде се на всички нива които колко може. ДОКОГА БЕ КЛЕТ БЪЛГАРСКИ НАРОДЕ ЩЕ СИ БЕЗУЧАСТЕН, ДО КОГА....
  • 15 Пепи

    1 0 Отговор
    Нашите пари за пътища... искам си парите обратно! Спирам да плащам директни данъци!
  • 16 некойси

    1 0 Отговор
    Той и кмета на Пазарджик не си поплюва.
  • 17 някой

    3 0 Отговор
    Е кмета на Хитрино няма как да не е някой селски хитрец :D
  • 18 тошибиян

    2 0 Отговор
    oще ли смятате 4е неплащането на данък мпс води до мизерията в бг и ако го платим вси4ки ще цъфнем и вържем?още ли ще заклеймявате тези който намират на4ин да не го плащат?
  • 19 хаха

    3 0 Отговор
    А дали ще е морално, ако му забият една ракета отзад и го пратят на боклука щото тоз гьонсурат е безбожник, а тях не ги погребват нормално. Но щом живеем в такава държава превърната от вожда Борисов в циганската игра тука има тука нема или днеска ще има , но може и да нема то това може би е нормално. Последното просветление, че повишението на тока не е за догодина, а за след месец. Не знам какви хора ни управляват Единия се определя като живееш като куче , но не е уточнил породата /помияр/ или др. Другата МС пък бие хората по банките. Тези са за цирк или по скоро за цигански катун.
  • 20 тошибиян

    2 0 Отговор
    тези пари за лимузините са от рекета който общината определя под името данък и тез пари отиват в официялните вносители на лимузините а после потдръжки гаранция вси4ко от вас се плаща...смяна масло и филтри 5000 евра и така по 4ести4ко щото тъй е предписал завода производител..да де то не струва 5000 евра филтрите и маслата ма нали в ценорасписа в официялния сервиз е обявено толко и далаверата не мое да лъсне..после се поделят парите и пей сърце
  • 21 Гошо

    0 0 Отговор
    Така е, явно ще трябва да ставаме граждани на Рим, Мадрид, Лондон и т.н., защото там хората има морал и спазват закона. Пък тука нека останата само м...лите да видим кой ще плаща данъците?!
  • 22 Хитлер

    0 0 Отговор
    Това ли е новината на деня то това е от години Е така чак сега някой казва какви коли карат (КМЕТОВЕ, ПОЛИТИЦИ, ДИРЕКТОРИ, НАЧАЛНИК ОТДЕЛИ...БЪДЕЩИ ЗАТВОРНИЦИ С 2 ДУМИ) 99,5% ОТ всички служещи на държавата и в полза на народа са за затворите....безделници чакащи да стане 17:30ч. да дойде петък или празници да излизат по 2-3-4 седмици отпуска и да не вършат и капка работа за това за което са се молили(МОЛЯ ДА БЪДА НАЗНАЧЕН ЗА....???!!!)
  • 23 иво

    0 0 Отговор
    Държавният служител е виновен за състоянието на държавата.Без участие на държавен служител,не може да стане никаква далавера.
  • 24 scar face

    0 0 Отговор
    Стига бе, не знаех! Не е възможно т'ва. Кметове със скъпи коли, цигани с тузарски къщи... големи открития се правят в момента. А да видим дали ще им и други.
  • 25 ккк

    0 0 Отговор
    Едно време ,като падна комунизма ,бях на 16.Ходех по митинги и пеех 45 години стигат. Псувах комунистите и мислех,че идва рая,че наааай-много до 10 години ще живеем като в западна Европа.Колкото минаваше времето,толкова ми гаснеше надеждата. Все повече си мисля с носталгия за онова време,преди 89 та. Според мен в момента се извършва много по-голям геноцид срещу населението, от колкото едно време лагерите. Комунистите от едно време са като пионерчета в сравнение с днешните управляващи . Сега е по- страшно от преди.
  • 26 purko

    0 0 Отговор
    нито комунизъм построихме нито капитализъм и във военен режим да сме , пак ще се краде. България е държава от апаши.
  • 27 purko

    0 0 Отговор
    не може ли да ги накарат скъпите лимузини да се продадат парите макар и много по-малко да влязат в общините, а цървулите кметове дето са ги купили да покрият разликата като им удържат от кметските заплати , а след това да ги осъдят за злоупотреба с власт.но в българия това е невъзможно , защото схемата идва от самия парламент , който харчи милиони левове за коли годишно, така че няма как крадец да хване крадеца.трябва цялата сган отгоре да се изчисти, а не да има народни представители с по 20 години парламентарен стаж.трябва сганта да се ликвидира от корен.
  • 28 Първан

    0 0 Отговор
    Да ги убият с камъни
  • 29

    0 0 Отговор
    В чалгарско-цървулска държава какъв друг манталитет да очакваш, народа и той мега заспалата история, резултата е логичен и дълго време явно още ще е така......
  • 30 Vasik Atanasova

    2 0 Отговор
    ГАНЬО СИ Е ГАНЬО
  • 31 турчин

    0 0 Отговор
    Колите са скъпи но ако в държавата има контролни органи и се проверят колко горива се изписват за служебните коли.
  • 32 Майна

    0 0 Отговор
    Нека да ги съди тоя дето не краде в БГ.
  • 33 Emo

    0 0 Отговор
    Кметът на Велико Търново,- Румен Рашев, който беше цели три мандата на власт, има толкова пари в имущество и в брой, че тези BMW та който гледате на снимките са джобни парички за който даже няма да помисли как са събрани и от какви данъци. Накрая го осъдиха на 4 гофини ефективно за едно разрешително за строеж от фирма която го облагоделства 9 години с жилища ПОДАРЪК, а той с разрешителни за строежи на апетитни общински терени и така след присъдата човекът се споразумя със съда върна 200000 лева и сега си пече томбака някъде, а вие бачкайте за 500 лв и си мълчете.
  • 34 Възмутен

    0 0 Отговор
    Кметът на Созопол го видях преди два дни с новата S class модел 500. Явно е възнаграждение за "перфектното поддържане и развитие" на мизерията "Созопол". :)
  • 35 mediator37

    0 0 Отговор
    Ако народът живееше добре нямаше да ни прави впечатление, но на фона на чудовищната беднотия е мерзко.
  • 36 Джони

    0 0 Отговор
    А защо не им потърсят сметка и да ги вкарат в затвора за разхищение на пари? Редно е да ги осъдят сега!
  • 37 кмета

    0 0 Отговор
    Не е луд тоя дето яде баницата! Щом няма КОНТРОЛ и наказания селските тарикати и ганьовци се възползват.
    Сега да им конфискуват автомобилите и да ги накарат да възстановят парите, ако нямат пари в ЗАТВОРА!
    Въобще България се е превърнала в един разграден двор, където освен "политиката" друг бизнес няма.
    Докато политиката е средство за забогатяване, а не общественополезна дейност, ще бъде винаги така.
  • 38 Дядо Поп

    0 0 Отговор
    Прекалено много власт се дава на чиновниците.При
    по-голяма свобода на хората и бизнеса нещата ще
    си дойдат на място,освен това решенията за продаж-
    ба на общинско и държавно имущество трябва да се
    взимат след референдуми.
  • 39 koko

    0 0 Отговор
    само революция
  • 40 НЕ ГИ РАЗБИРАМ НЕЩАТА

    0 0 Отговор
    Тук всички пишете и се възмущавате, а кой е виновен за това положение ... НИЕ! Кой ги е избрал тези кметове - НИЕ, кой е избрал тези политици - НИЕ, кой е недоволен сега - НИЕ, кой е виновен сега - е не са те, отново сме си НИЕ! И защо мрънкаме - защото бездействаме! Политиците защо не мрънкат - защото бездействаме! Хайде да се мрънкаме, а беницата да я ядат другите, понеже нали знаете кой е виновен - който дава баницата!
  • 41 и аз не ги разбирам

    0 0 Отговор
    в асеновград имахме един кмет Малинов,много свестен нищо не е взел,даже в момента кара опел от 98 год.Но синът му беше в англия за 8 месеца на бригада.,спечели пари.Върна се и сега вече строй пета кооперация.
    как става този номер незнам.другите гастербайтери с по 10-15 год когато се върнат незнам какво ще строят.небостъргачи може би или южен поток
  • 42 чирак

    0 0 Отговор
    Не завиждай те.Вие си избирате хайдутите и трудно говорящи БЪЛГАРСКИ език.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове