Last news in Fakti

14 Септември, 2011 11:50 550 0

БСП иска оставки заради руските туристи

  • туристи-
  • петър димитров
БСП иска оставки заради руските туристи - 1
Архив

Цялата отговорност за създалата се ситуация с руските туристи в България носи и трябва да бъде поета от министъра на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков и заместник-министър Иво Маринов.

Това заяви пред журналисти депутатът от БСП Петър Димитров.

Той заедно с колегите си Румен Петков и Пенко Атанасов се срещнаха с директора на Института за анализи и оценка в туризма Румен Драганов, за да обсъдят развоя на ситуацията.

„Няма по-тежък удар за българския туризъм през последните 20 г. от това, което се случва в момента и да докараме нещата дотам, че чужди държави да се налага да прибират гражданите си заради това, че българският туроператор не се е разплатил с превозвача”, подчерта Петър Димитров.

Петър Димитров припомни, че застраховката на руските туристи е трябвало да бъде задействана в рамките на 24 часа по искане на Комисия за защита на потребителите, която също е към Министерство на икономиката.

Червеният депутат не пропусна да припомни, че Трайчо Трайков е назначил Мария Михалева за регионален директор на държавното участие в „Алма тур”.

„Заради всичко това добрият вариант за България е Трайков да си подаде оставката. Освен това и заместник.-министър Иво Маринов също трябва да бъде незабавно сменен", допълни червеният депутат.

Петър Димитров припомни, че още през февруари Иво Маринов е бил уведомен, че исканата от туроператорите гаранция за туристите в размер на около 250 лева е неработеща и фиктивна. Тогава заместник-министърът отвърнал, че това е достатъчна гаранция и няма да предприема допълнителни действия.

Депутатите от левицата са подготвили въпроси към Трайчо Трайков, вътрешния министър Цветан Цветанов и министъра на транспорта Ивайло Московски за щетите от скандала и за напрежението, което се е създало по границите.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА